maj 08, 2011

Underbara söndag

Söndag

Att vakna upp till en helt oplanerad dag är sannerligen en lyx. Medan vi vaknade till ,låg vi och planerade hur söndagen skulle tillbringas.
Här i Australien är det mors dag idag men vi har ju inte ens en unge här :)
Att börja helgdagarna med träning har blivit vår melodi då det är en skön start på dagen samt att det är så förbaskat skönt att ha det gjort.

Idag stod simning i 30 minuter på programmet. Vi förstår inte varför alla vi mötte på väg till bassängen log så hjärtligt.

IMG_4172

För några veckor sen varvade Åsa sin fru ungefär tre gånger under en halvtimme, men nu jäklars. Nu har Lill-Åsa avancerat till helt nya nivåer. Nu simmar hon förbi Åsa minsann. Åsa tror dock att hon kommit på svaret till denna enorma förändring. Åsa misstänker nu att frun hänger med Therese Alshammar och pojkarna på dagarna.

Vi fick mersmak på det här med lunchpicnic så Lill-Åsa svängde snabbt ihop varsin pastasallad och så gick vi till Centannial och satt i solen och njöt.

IMG_4173

Ibland är de lite högljudda, de australiensiska fåglarna. Fågellivet är helt otroligt här och lätena framkallar ofta skratt hos oss. Det är ljud man aldrig har hört någon annanstans. Favoritljudet är det som kookaburran gör men den fågeln finns nog mest utanför stan.


Det var många som valde att fira mors dag i parken idag och det kryllade av picnicar i stora sällskap.

IMG_4180

Vi gick vidare till Bondi Junction då Åsa behövde nya BH:ar och det finns rackarns billiga på K-Mart.
 IMG_4181

En svart och en vit BH samt en ny topp (för 5 $) till Åsa och 3 pikétröjor till Lill-Åsa handlade vi där. Billigt, billigt.
 IMG_4183

När vi nästan var framme vid busstationen vid Oxford Street hittade vi en klädaffär helt i Lill-Åsas smak. Massor med munkjackor och Lill-Åsa blev med en ny i mörkblått.

Här har vi klivit av bussen vid gränsen mellan Surry Hills och Waterloo.
 IMG_4185

Det är helt fantastiskt väder just nu. Klar luft, knallblå himmel och varmt i solen men lite svalt i skuggan.
 IMG_4186

Man får ibland påminna sig om att det är höst. Såna här hus hjälpen en på traven.
 IMG_4188

Efter lite handling på Coles kom vi hem vid 15-tiden. Solen fanns fortfarande kvar på balkongen så varför inte ett glas rosé.
 IMG_4192

Ha en trevlig vecka på er!
Den här veckan måste vi tyvärr dela på oss då Åsa ska på kurs i Brisbane på tisdag morgon. Vi är inte helt förtjusta i upplägget men sent på fredag kväll får vi träffas ikväll.

5 kommentarer:

Mamma sa...

Den affären måste besökas när jag kommer. Vilken härlig dag i parken ni fick. Jag jobbar sista dagen innan min veckoledighet. Såå skönt!
Ha det gott.
Kramar

Marie KJ sa...

Å, så avundsjuk jag är på en helt blank dag. Vi har haft ännu en dag av målande, skruvande och plockande. Är slut som artist. Var just ut i boden med lite verktyg och då såg jag resväskorna, tog in dom och har packat nya kjolen :o) Heldagsjobb i morgon och sen väntar en 2 veckors Thaimout!

Kram på er

Lotta sa...

Blanka dagar, som jag älskar dem
:-)

Det kan vara bra att längta efter varandra också. Myntet har alltid två sidor, som allas våran Marie brukar säga.

Kram

Lotta sa...

Blanka dagar, som jag älskar dem
:-)

Det kan vara bra att längta efter varandra också. Myntet har alltid två sidor, som allas våran Marie brukar säga.

Kram

anna sa...

Vilken fin dag! Visst var det galet mycket folk där i söndags? Vi lämpade av barnen på kalas där kl 2 och det var fortfarande knökfullt med sällskap när vi gick hem genom parken efter fem.

Du får berätta sen vilken affär du var på.

Vilken bra avslutning på helgen, ser urmysigt ut på eran balkong!

Kram