maj 19, 2011

Blod, svett och översvämning

Torsdag

Jag tror att möbel-skruvningen sög musten ur mig igår för jag har sovit i en farligt djup koma hela natten. Jag vaknade inte ens av att Åsas väckarklocka ringde imorse. Jag vet inte om det någonsin hänt.

Efter att Åsa gått till jobbet satte jag igång med att skruva upp gårdagens misstag och sedan börja om från början igen. Gör om – Gör rätt. Jag hade funderingar på att lyssna svågerns tips om att man ska dricka öl medan man skruvar men det kändes som att det var lite tidigt att börja dricka öl vid åttasnåret.  Sängen jävlades faktiskt inte just något mer så strax innan lunch var jag klar. Då ringde Åsa och undrade om jag har vart in på Facebook och sett översvämningen som skett i vårt hus i Thailand!!!

220826_10150184822194263_566119262_7085881_1112842_o

Det hade jag inte. Så jävla typiskt. Idag är det Magnus 40-årsdag, stort grattis igen Magnus, och den morgonen fick han tillbringa med att försöka få bort allt vatten från vårt golv. Anledningen, trodde vi imorse var för att det hade spöregnat hela natten. Men det är ju regnsäsong nu och det ska ju inte behöva bli inomhuspool för att det regnar lite. Det visade sig lite senare att trädgårdsmästaren hade stängt av dräneringen (jag vet inte riktigt vad jag pratar om för jag vet inte vad dränering är), och då valde regnvattnet att åka in i huset istället. Vi kommer nog kanske att behöva byta ut tv-bänken och trädörrarna som finns i huset, men vi får vänta och se hur det blir med det. Det är mycket nu.

Så här blev Pontus säng att se ut. Bredvid ser man också nattduksbordet. Det skulle vara skitenkelt att sätta ihop, men jag har en period när saker inte riktigt går som jag vill. Svetten lackade och jag svor. Det finns en liten buckla bakpå skåpet där jag slog till med hammaren i ren frustration. Det var nog öl-bristen tror jag.

IMG_4330

Tv-bänken är i stort sett bara några träskivor och plankor. En treåring hade nog kunnat sätta ihop den. Jag kunde också sätta ihop den bara att jag fick börja om några gånger.

 IMG_4331

Efter att ha slängt alla kartonger var det ju en massa smuts på golvet och då tyckte jag att det var lika bra att köra fredagsstädningen nu. När jag skulle slänga ett par vissna blommor var soppåsen rätt full så jag tog i med full kraft och tryckte ner dem. Jag tryckte då mitt finger mot en öppnad konservburk och herrejävlars vad blodet sprutade. Jag är en riktig vekling när det gäller blod och smärta då jag har en förmåga att svimma när det blir lite för mycket. Jag står dock fortfarande upp och nu är det nog lugnt.

IMG_4329

Eftersom jag inte har hunnit tagit min morgondusch ännu och klockan nu är kvart i åtta på kvällen fick Åsa gå själv till gymmet. När jag har bloggat klart och duschat blir det nog ett glas vitt i soffan. Fast det bara är torsdag. Jag skålar nog för Magnus 40-årsdag tror jag. Skål på dig! Nu är du äldre än mig. Jag är fortfarande 30+.

4 kommentarer:

Marie KJ sa...

Denna dagen ett liv, som farbror Melker sa. Stämmer rätt bra just idag. Jag frågade Magnus idag vad han gjorde på sin 30 årsdag, det mindes han inte. Sin 40 årsdag lär han sent glömma :)

Mamma sa...

Hu så hemskt.Man får hoppas att det går på någon försäkring om det blev några skador. Typiskt på 40 års dagen. Men Magnus lär nog minnas sin födelsedag i alla fall.
Kram

Gun sa...

Vad skönt att du inte svimmade, du som var ensam hemma. Jag visste inte att man kunde stänga av en dräniring, men det kanske man ska prata med pappa om, inte mig :)
Ska hälsa från fars gubben. Han ska boka om ett läkarbesök, för det skulle skett den 10/6 och då är ju ni på fjället. Å vad han ser fram emot att du kommer hem.
Jag kan kolla upp hur tv bänken ser ut nar det då har gått lite drygt en vecka.
Kram till er båda

anna sa...

Ojoj vilken dag. Man får ju puls bara av att läsa om den. Jag stirrade på Maries bild x antal gånger och det gjorde verkligen ont i hjärtat. Fy så onödigt. Micke och jag surrade mycket igår kväll om er ångest när huset är tomt och om det skulle bli översvämning då. Det måste kännas jätteskönt att veta om anledningen till översvämningen även om det självklart inte hjälper de möbler som blev förstörda.

Marie, jag hoppas att ni fick en jättebra dag ändå. Hälsa Magnus från oss.

Vad tokigt med att möblerna krånglade Åsa. Jag har fortfarande två stolar som inte är ihopskruvade vilket inte liknar mig alls men bara tanken att skruva möbler på golvet med en rygg som är av går bara inte.

Pontus rum blev ju tokfint. Känns helt ofattbart att Pontus ska sova där om 4 veckor idag. Man får ju en tår i ögat när man tänker på det.

Nu är det bara några timmar kvar och sen är det helg med tokfint väder.

Stor kram till er båda!

Ps. Vi har skurit oss många gånger på konservburkar i soporna. Livsfarligt. Jamie Oliver säger att man ska trycka ihop dem när man slänger dem, det är nog ett klokt råd.