maj 06, 2011

Träsket

Svar på lite frågor:

Lotta: Vilken koll du har. Jag hade inte ens aning om att Therese Alshammar var här. Nu måste jag ju hitta henne och simma ikapp lite.

Anna: Jag kommer faktiskt inte ihåg att det såg annorlunda ut förut vid kyrkogården. Men däremot så tror jag att det var där vi började promenaden förra gången. Kanske. Men det måste vara en av världens vackraste promenader. Tack för tipset. Då ska vi hålla oss borta från Tamarama.

Marie: Det var ingen roddmaskin tror jag utan det var som en cykel fast man hade liksom tramporna lite framför sig vilket bara gjorde det ännu jobbigare. Dumt ;)

Torsdag kväll

Det är inte riktigt lika tråkigt att träna längre. Man har liksom kommit in i det. Ibland har det till och med blivit två gånger om dagen. Jag har ju tiden på min sida liksom. Som sagt det är väl inte direkt så att man ser fram emot det, men känslan när man sitter i tv-soffan efteråt är fenomenal. Torsdagskvällar är en favorit i tv-soffan. How I Met Your Mother – Greys Anatomy – Desperate Housewives. Här skulle jag ha velat rita en bild på när vi tränar, men datorn har inte tillräcklig mycket kräm för att klara av mina ritprogram och det känns tråkigt. Nu när jag skulle hinna med att vara lite kreativ och jag saknar att rita. Men ni får inbilla er en fin bild nedan.

Fredag

Imorse vaknade jag 05.30 vilket är typ 45 minuter innan klockan ringde!? Åldern? Vad fort det gick, bara så där på en dag. 05.30 var det fortfarande mörkt. Allt är så spännande när man är i ett nytt land. Hur kallt ska det bli på vintern och hur mörkt ska det bli. Vi är ju inne i motsvarande november nu skrev min svägerska på sin hemsida idag och hon har ju fem års Australien-erfarenhet så hon borde ju ha koll. Jag har aldrig haft en mer fantastisk november i sådana fall.

Imorse var det inte alls lika mycket folk i poolen. Jag var faktiskt själv nästan hela tiden. Fantastisk. och simningen börjar gå riktigt bra. Jag kanske skulle kunna spara in en slant genom att simma till Sverige om en månad. Det är ju typ vatten hela vägen.

Vid lunchtid fastnade jag framför Oprah. Det handlade om amerikanska soldater som skadats och dödats i kriget och deras familjer. Oj oj oj vad mycket man kan gråta. Jag fick vänta en hel timme innan jag kunde gå ut och handla. Man har det rätt bra som inte har en respektive i något hemsk krig.

Man blir liksom glad när man kommer ut ur porten. Det är så himla grönt och fint. Vädret är också, i min smak, underbart nu. Åsa säger att många på hennes jobb klagar på att det är så kallt, men det är frisk och skönt med ca 20 graders värme och lite blåsigt. Naturligtvis är det kallare på morgonen, men än så länge har jag inte behövt ta fram någon jacka.

IMG_4127

Den röda blombladen som man ser kan se ut så här på nära håll.
 IMG_4128

Bladen är liksom sjukt gröna. De ser nästan inte riktiga ut, men det är de.

IMG_4131

Vi har blivit så himla myspysiga här Down Under att vi bränner ner blockljus och värmeljus “like it’s no tomorrow.” Idag fick jag gå till Supacenta och köpa nya. Man orkar ju inte ta sig till IKEA varje gång. Precis till vänster om vår port står de här stålklossarna. Det är kul att de har bevarat mycket från hur det såg ut förut. Om jag förstod historian rätt så har det här området varit ett fabriksområde fram tills det sista huset revs 1989.

IMG_4129

Vi tycker ju om att gå på puben och den här ligger ju ett stenkast från oss, men vi har fortfarande inte varit där. Vi kommer nog hinna med det också.

 IMG_4130

De här stålbalkarna är kvar från att det var fabriker här.

  IMG_4133

Här tror jag att de hängde folk som inte jobbade tillräckligt bra. Det ser i alla fall ut som något sådant.

 IMG_4134

Det här är skyltar som ska förklara något tror jag.

 IMG_4135

Vi bor i det före detta träsket i Waterloo. Lite coolt.

 IMG_4136

Här ser ni de bevarade pelarna.

 IMG_4137

Nu sitter jag och väntar på att Åsa ska komma hem från en liten AW med sitt jobb. Sedan blir det hemmagjord pizza igen. Favorit i repris. Trevlig helg på er!

4 kommentarer:

Marie KJ sa...

Om jag vore hemmafru skulle jag se på Oprah varje dag!
Sådana där cyklar finns på mitt gym med, men det ser ut som cyklar för latmaskar så jag har aldrig provat, låter som om man ska det :o)
Trevlig helg på er!
Kram Kram

Mamma/sväris sa...

Ska försöka hinna blogga en gång till innan Italien. Annars så har jag nyss lärt mig hur man via FaceBook kan få in både bilder och text. Lärt mig alldeles själv fatiskt:-)) Vet däremot inte hur man bloggar från mobilen.
Ha en trevlig helg på er så hörs vi
Kramar

mammaxtre sa...

Oprah som jag också skulle vilja titta på. Här hemma är det på urkonstiga sändningstider. Mitt på blanka dagen. Jag är som bekant ingen hemmafru, så något Oprah blir det inte för min del :-(

Ha det bäst!

Anna sa...

Jag får väldigt sällan ro i kroppen att se på Oprah, synd för det är oftast väldigt bra program.

Det är verkligen ovanligt kallt, det känns som om vi är mitt i vintern vilket oroar mig för att då ska det vara så här kallt länge.
Men vi ska ju inte klaga, vi har ju grönt året om och det går alltid att vara ute och röra på sig.

Kul att det går så bra med träningen, ni är båda två jätteduktiga!

Trevlig helg
Kram