maj 27, 2011

En före detta hemmafru

En jävligt bra fredag

Evelyn hade ju sagt att hon skulle höra av sig idag och det skulle ske någon gång efter lunch. Typ på eftermiddagen. Jag tyckte det lät som en väldigt lång väntan så jag började med en promenad till parken. Skulle jag få jobbet har jag ju inte tid med att springa i parken i fortsättningen. Jag hade också ett uppdämt behov av färger. Jag tror att kakaduorna också var glada för solen idag. Massor av glada kakaduor.

IMG_4406

En fin allé tycker jag.

IMG_4407

Jag gick förbi sköldpaddesjön för att berätta om de jobbintervjuer som jag haft i veckan. De var nog lite småsura för att jag inte varit där på hela veckan så de kom inte ens upp till ytan.

IMG_4409

Mitt emellan träden är det ett litet flygplan. Svårt att tänka sig att jag sitter där om en dryg vecka. Inte just i det flygplanet, men ett liknande.
 IMG_4410

På onsdag börjar vintern här i Australien. Jag känner mig inte så orolig för att den ska bli lika kall som fjolårets vinter.

 IMG_4411

När man går över den här bron är man snart hemma.
 IMG_4412

Jag hoppade in i duschen på en gång för Åsa hade en känsla av att Evelyn skulle ringa tidigare än vad hon sagt. Tur var väl det för jag hann knappt ur duschen när jag såg hennes nummer på displayen. Det är det första jobbet jag fått spritt språngandes naken. Hon började med att fråga hur det gick på intervjun igår. Jag berättade att det hade gått bra men att det inte klickade som det hade gjort med hennes jobb. Evelyn var väldigt tacksam för det och frågade om jag fortfarande var intresserad. Hon sa att de andra tre sökande som hade varit kvar på slutet också hade bra CV’s men det hade bara klickat med mig. Är inte det lite roligt att det klickade för både mig och dem. Jag kommer att få lön varje vecka (det är lite annorlunda här), och jag kommer att tjäna 4000 mer i månaden än vad jag gjorde på mitt förra jobb. Jag som faktiskt nästan hade gett upp hoppet och var beredd på att söka jobb på Subways.

När jag var på den första intervjun ville de veta att jag kunde tolerera svordomar och att jag var okej med att de bjöd på lite alkoholhaltiga drycker ibland på fredagseftermiddagen eller andra festliga högtider. Just nu var de inne i en Champagnefas. Jag känner att jag kan leva med det. Ni kanske förstår varför det klickade? Stället som jag ska jobba på ligger som sagt på en halvö. Det tar ca 15 minuter med färja från stan, men jag kommer ju för det mesta åka buss. När vi var här för några år sedan åkte vi färjan hit och det är en fin tur. Jag ska nog lyxa till det ibland och ta färjan också.

Balmain

Precis nu när jag satte igång med bloggandet ringde tjejen från bilföretaget där jag var igår på intervjun. Hon visste ju om att jag skulle få besked idag så hon ville veta hur det hade gått. Hon lät lite besviken men gratulerade mig hjärtligt i alla fall. Tänk att jag ska få så dåligt samvete för allt. Stackars henne. Nu satt hon i över en timme i intervju med mig helt i onödan. En timme hon aldrig kommer att få tillbaka.

Men nu skiter jag i det. Min fru är på väg hem och snart ska det drickas bubbligt! Trevlig helg på er önskar den före detta hemmafrun. Åsa mår bättre idag föresten. Inte helt toppen, men ganska bra. Hennes fru har fått jobb.

9 kommentarer:

Mamma och sväris sa...

Jättegrattis Åsa. Fasen så roligt! Vilken tillgång för dom. Svordomar står dom ut här också i Landstingets lokaler, men alkohohaltiga ting får endast användas i rengörande syfte.
Så GRATTIS igen och nu är de bara 10 dagar kvar innan du kommer och då får du berätta mer om hur du har haft det första veckan.
Kramar till dig från mig, frun kan också få en!

Hans sa...

Än en gång, JÄTTEGRATTIS!!

Anonym sa...

Grattis Åsa! Härligt med ett jobb, även om det kan vara skönt att ha lite ledig tid också. Men nu har du haft det och nu börjar allvaret igen....eller hur det nu blir, med alkohol på jobbet.Hörde av din far att du skulle till Sverige och hämta sonen, det blir väl trevligt att se gamla svedala igen. Än en gång grattis! Kram faster Ewy

Helene sa...

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!!! Visste hela tiden att du skulle få ett bra jobb! Du e ju Åsa för h-e!

Vi ses snart! Kram

Marie KJ sa...

Herre Jösses vad roligt. Den där Evelyn verkar vara en trevlig prick. Kanske behöver dom en sjuksyrra/produktionschef vad det lider :)
Grattis och Trevlig helg på er

Maribella sa...

Det går bra för er down under!! Jättekul tycker jag!
Kram

MAJA sa...

Ååå vad roligt för dig/er! Fira ordentligt med bubbel!
Kram från oss alla!

Anna sa...

Vilken vecka Åsa!! Ännu ett stort GRATTIS från oss alla fyra!
Så glad att det löste sig innan Sverigeresan!

Hoppas att Åsa mår ännu bättre idag och att ni får njuta av helgen.
Stor puss och kram

mammaxtre sa...

Vad glad jag blir Åsa. Stort grattis från mig till dig. Helt klart värt att firas med bubbel :-)

Hoppas nu att du njutit av att vara hemmafru :-)

KramKram