april 01, 2011

Sängmontering

Torsdag

Jag hade husarrest hela torsdagsförmiddagen då leveransen från IKEA skulle komma någon gång mellan 9 och 12. Nästan lite frusterande faktiskt. Jag fixade lite hemma och Anna kom förbi med en kylbag som vi fick av dem. En sådan där hård och bra. Den kommer vi ha mycket stor användning av vid picnicar. Jättetack Holmisarna.

Strax efter klockan 12 kom då äntligen leveransen. Eller snarare ringde Åsa och sa att jag skulle gå ner och möta dem. Vi har ju bara haft ett australiensiskt telefonnummer vilket har varit hur dumt som helst. Jag åkte ner och mötte killarna som stod och kliade sig i huvudet. De fick bara göra förflyttningar på 15 meter och det fanns ingen parkering typ i hissen. Hur skulle de göra nu? Jag lyckades i alla fall lura dem betydligt längre än 15 meter. Faktiskt ända in i hissen. När jag skulle ut ur hissen visade sig det att det finns surgubbar även här i Australien. Idioten stack ut huvudet ur trappuppgången när jag stod med sex kartonger och en enorm madrass över mig och sa att det fanns andra som också ville använda hissen. Varför i helvetet tappar man talförmågan då. Dessutom jobbade jag så snabbt som jag bara kunde så hissen hade inte ens varit upptagen länge. Ja ja, surgubben bor kvar och han ska få tillbaka. Det ser vi fram emot.

Efter att alla kartonger äntligen var på plats kunde jag ju faktiskt ta mig utanför lägenheten. Det fick bli en sväng till Supacentra för att köpa en bäddmadrass och en skruvmejsel. Det gick inte särskilt bra. Fast det finns jättemånga affärer som säljer sängar fanns det endast en affär som sålde 1 bäddmadrass. Den skulle kosta mer än vår riktiga madrass och den skulle beställas men kan komma redan om två veckor. Den blev det inte. Anna och jag åker nog en sväng till IKEA nästa vecka och då får vi se om de har några på lager. En skruvmejsel går det faktiskt inte heller att få tag på någonstans i Waterloo enligt flera olika gubbar jag frågade. Kanske jag skulle öppna en skruvmejselaffär här i knutarna...

Det fick bli buss M20 åt andra hållet istället. Meningen var att jag skulle till en affär som heter Bunnings (om ska vara typ som Jula har jag fått för mig.) Då skulle man åka M20 och sedan gå 850 meter, men på vägen dit passerade vi en affär som hette Sydney Tools, och de borde ju rimligtvis ha en skruvmejsel, så jag hoppade av.

Skruvmejsel är ett utav de få verktyg som jag kan på engelska så det var inga större problem att få hjälp med att hitta. Sedan behövde jag även en skiftnyckel och vad heter det på engelska. Jag satte igång med lite charader och gjorde lite läten. Ahh- you mean a shifter do you? Det lät ju till och med likt det svenska ordet, men nu nr jag tittar på kvittot så står det att jag köpt en adjustable wrench. Shifter kanske är slang eller så hör jag bara väldigt dåligt.

Sedan tog jag bussen tillbaka till Broome Street igen med min shifter och mina skruvmejslar.


Jag får be om ursäkt för att jag inte bloggade igår men jag började skruva med de fina skruvmejslarna. Jag började strax efter 16.00 och 19.40 när Åsa kom hem var jag klar. Jag är världens bästa hemmafru. Jag kan till och med få ihop en hel säng och två sängbord helt utan hjälp. Jag ger mig själv 92% godkännt. Anledningen till att det inte blir 100% är att jag fick lite delar över. Det ger minuspoäng.

I natt har vi sovit i denna, aningen hårda, men underabara säng. Den blir ju mjukare nästa vecka när jag får köpa en bäddmadrass.

Anledningen till att Åsa var sen hem igår var att hon stannade till på en telefonaffär(faktiskt två för den ena affären tyckte inte att hon hade tillräckligt med identifiering på sig), så nu har även jag fått ett australiensiskt nummer. Jag fick helt enkelt ta över Åsa gamla telefon och så har jag ett kontantkort. Åsa har fått en Iphone 4, eller vad det nu heter och hon är överlycklig för det. Det är med abonnemang så nu kan hon surfa på sin telefon igen. Jag har fortfarande mitt svenska nummer kvar om det är någon i Sverige som måste nå mig.

Fredag

Mina blåsor på tårna har tyvärr lagt sig . Imorse hade jag alltså ingenting att skylla på när det gällde motionsbiten. Den här veckan kör jag ju faktiskt bara 15 minuter på den där trappmaskinen så det är ju inte särskilt synd om mig. På vägen hem stannade jag och pratade med papegojorna.

Efter ett par maskiner tvätt packade jag ihop alla kartonger som har fyllt hela Pontus rum och åkte ner till garaget, där man slänger de lite större soporna. Efter det fick det bli en sväng till Coles. Det här blocket som jag skrivit min inköpslista på fick vi av våra kompisar innan vi flyttade hit. Det är bra så man inte glömmer bort vart man kommer ifrån ;)

Innan Coles fick det bli en sväng in på apoteket. Det här kan man köpa utan recept här.

Dyrt men naggande god. En hemmafru kan ju faktiskt inte gå med svamp under naglarna. Nu ska jag ta en rejäl omgång med min äckliga lilla svamp på tummen och pekfingret. Jag har bestämt mig för att vinna.

Efter bloggningen ska det städas. Det går så mycket fortare när man inte har några möbler faktiskt. Så det kan jag rekommendera för er som tycker att städning är tråkigt. Gör er av med möblerna. Ha en trevlig helg på er!

9 kommentarer:

Hans sa...

Vad händig du är!
Trevlig helg!

Anonym sa...

Men vad duktig du ar!!! Herregud, du behover ju inte ga pa nagra gympass sa som du haller pa.

Ha en harlig helg.
Kram Eva

Mamma sa...

Javisst är du händig Åsa! De hade säkert skickat med några extra skruvar i fall att, tror jag. Ikea är nog ett säkert kort när det gäller madrasser. Det går kanske att beställa i förväg.
Blir så imponerad av fågellivet i Australien, tänk pappisar som flyger helt fritt. Otroligt.Saknade dig i går på begravningen Åsa, men du var med hos oss ändå.
En stor blöt puss och en kram får du från mig

Marie KJ sa...

Vilken Handyman du är! Och vad bra att ha en hemmafru så här i början när allt måste fixas, omöjligt att ta ledigt från jobbet typ dag 3 för att man ska vänta på en IKEA leverans. Jag är som mamma imponerad över fria papegojor!

Marie KJ sa...

Och trevlig helg på er glömde jag :o)

Med solsken i blick sa...

Hej kusin-vitamin (Ja, alltså Lill-Åsas kusin =))! Vad roligt det är att få följa er på detta äventyr! Jag är så imponerad (och avis) på att ni genomfört denna flytt för många (inte minst jag) går kvar i samma fotspår för att vi inte vågar och tror att vi kan annat.

Ha en trevlig helg!
Kram Therese "A visitor from Sälen" =)

Gun sa...

Åh vad du är bra Åsa. Tycker som mamma, de har säkert lagt i extra skruvar så ge dig själv 100% på duktighet.
Trevlig helg

mammaxtre sa...

Du måste vara den perfekta hemmafrun tänker jag. Och så händig du är. Jag är imponerad.

Kram till er båda

anna sa...

Vad fin sängen blev!!
Hoppas att ni sover bra nu med den fluffiga bäddmadrassen!

Kram