april 15, 2011

Green Bags

Torsdag kväll

Igår när Åsa kom hem hade hon lyckats få tag på mx, vilket då skulle vara samma sak som Metro i Sverige. De trycker dock inte upp den i lika många upplagor så det är bara andra gången vi lyckats få tag på den. Jag åker dock inte kommunalt halv sju på morgonen längre. Det kan ju ha med det att göra också. Det blev således lite tidningsläsning medan vi lät kycklingwoken sjunka ner lite grann.

IMG_3714

Sedan var det dags för gymmet igen. När vi kom ner visade det sig att det bara fanns en tramp eller trappmaskin ledig så min snälla fru erbjöd sig att springa på bandet istället. Hon blir inte speciellt flåsig på den maskinen säger hon så hon tyckte det passade perfekt. Jag blir vääääldigt flåsig. Så här fräsch ser min fru ut efter ett pass på springbandet.

 IMG_3716

Det här är jag. Jag tycker att det är tråkigt att träna men igår slog det nog alla rekord. Tre gånger kände jag för att ge upp men det har man ju inte samvete till. Svetten sprutar fullständigt runt omkring mig och jag kollar konstant på hur många minuter som är kvar. Man har perioder när träning känns okej eller så har man perioder när träning känns som att man inte liksom är gjord för motion. Men jag har nog tyvärr aldrig känt att det är super-roligt att träna. Efteråt är det jätteroligt dock och jag antar att det är den känslan som får en att gå dit nästa gång igen. Eller så är man bara dum.

IMG_3717

Jag har dock hört att det finns folk som ser fram emot att träna och längtar till gymmet. Jag har sett det med egna ögon på Facebook. Tänk så olika man kan vara. Jag tycker om att dricka öl och äta glass. Känslan efteråt är dock inte riktigt lika skön. Här är i alla fall maskinen som fick mig att bränna några kalorier igår.

 IMG_3718

Fredag och ingen träning :)

Jag spenderade förmiddagen åt att söka jobb. Jösses så trött man blir av det. Efter lunch gick jag till Coles för att handla mat inför kvällen. När jag kom dit kom jag på att jag glömt mina green bags (miljövänliga påsar) och jag glömde dem förra gången också och då tittade expediten på mig som att jag var en miljöbov. Jag parkerade därför vagnen och gick hem igen. Eller jag gjorde en liten omfallsplanering och gick till SupaCentra istället och köpte en blomvas och en hushållspappershållare.

IMG_3719

På vägen hem slängde jag in vasen och hämtade mina green bags och gick åter igen för fredagshandlingen på Coles. Jag är inte bara hemmafru. Jag är miljömedveten också ;)

Tänk att det är så roligt att handla. Detta är en tjugondel av allt godis. Australiens befolkning kommer att vara sockerhöga hela påsken.

IMG_3721

Här ser ni två av våra green bags som inte alls är gröna faktiskt. Jag passade även på att köpa något att torka golven med, men jag vet om vi blev så bra vänner. Vi ska försöka igen lite senare.

IMG_3722

Istället för makrill till lunch ska jag prova på de här grejerna nästa vecka. Om de är äckliga får vi väl skaffa katt.

IMG_3723

Nyinköpta blommor i den nya vasen. Det ska man ha på fredagar. Det vet varenda hemmafru. I alla fall de pråfishånella.

IMG_3724

När jag började blogga insåg jag att jag redan var hungrig och det kommer åtminstone ta två timmar tills middagen. När det är helg får man ju äta glass men den äter man ju alltid efter maten när man är mätt. Det är ju helt fel så nu har jag redan ätit efterätten och den var jättegod. Godare än när man är mätt.

IMG_3725

Trevlig helg på er! Imorgon bloggar min fru. Jag har bloggledigt på lördagar nämligen.

5 kommentarer:

Mamma sa...

Tänk Åsa vilken hemmafru du blivit. Om någon berättat detta för mig när du var i 13 års åldern skulle jag definitivt inte trott dom. Din fru kommer att sakna markservicen sedan när du börjar jobba. Hoppas ni får en fin helg. Här är strålande vårväder idag.
Vi syns kanske på skypen i helgen
Kramar

Marie KJ sa...

Underbar stavning på pråfishånella. Jag försöker ibland skriva engelska ord som dom låter men lyckas aldrig lika bra som du!
Det är lika med chips och ostbågar som med glass. SUPERgott när man är hungrig. Eller...det ö
är ju faktiskt lika med allt man äter, att det är godare när man är hungrig!
I Svedala sol och blå himmel. +2 i morse men det ska bli +13. Till påsk lovar de 20+ i dagens metro :o)

Trevlig fredag på er!

Hans sa...

Trevlig helg på er.

Anna sa...

Jag ser i princip aldrig fram emot att träna, jag längtar bara efter känslan som kommer efteråt. Den känslan är jag beroende av.
Jisses så många maskiner och vad många hurtbullar ni har i erat område.

Jag kör nästan aldrig green bags till Coles då vi behöver påsarna till soporna, däremot så tar jag dem alltid när jag handlar hos vår Thai frukttant. Men det var väldigt fint av dig att vara så miljömedveten måste jag säga. Att kundvagnen stod kvar.
Jag har tänkt förut att fråga om erat Coles är omgjort till Kosher nu inför passover. Vårat är helt omvandlat till långa gångar av bara Koshermat, den vanliga maten är ihoptryckt i ett hörn.

Vilka fina blommor, väldigt fina färger!

Gun sa...

Att borsta tänderna är ju inte heller direkt kul, men vi göra det två gånger om dan. Fräscht efteråt det med, som träning.Kommer vi hem sent en natt så bnorstar vi tänderna fast vi är sjukt trötta. Så med det vill jag säga till dig det min pt sagt till mig, det finns inga ursäkter ;)
Det är så kul att följa er på bloggen. Saknar er
kraaaaam