april 12, 2011

Lunch date med frun

Måndag kväll

Om man bara har en enkel kycklingsallad till middagsmat kan man piffa upp det genom att fylla en massa färgglada skålar med de olika grönsakerna. Igår struntade vi också i att gå och träna för Åsa mådde illa. Jag tror att det var första kvällen i lägenheten då vi hade det riktigt lugnt och skönt utan träning eller massa saker att fixa. Mycket skönt.

IMG_3645

Tisdag

Igår kväll bokade vi en lunch date med varandra för att göra livet lite roligare. Efter att Åsa gått till jobbet tittade jag ut på en sjukt blå himmel och då kan man ju inte sitta inne. Det fick bli en sväng till favoritparken igen.

IMG_3650

Det var faktiskt inte jättevarmt utan mer åt det hållet att man ville hålla sig mer i solen än skuggan för att inte frysa.

 IMG_3651

De är så söta. 

IMG_3655

Idag gick jag inte på gångvägarna utan gick lite mer som jag kände för. Precis bredvid mig här på bilden nedan stod det en kille och spelade trumpet för fåglarna. Det var lite maffigt faktiskt. Jag vågade inte ta kort på trumpetnissen så jag fotade dammen istället.

IMG_3658

När jag kom hem från parken så var fixar-farbrorn här. Han hade satt in en ny fläkt och höll nu på med fönstret som tidigare saknade handtag. Innan han gick fixade han även gardinerna så nu är jag glad och nöjd igen. Jag tycker också extra mycket om fixar-farbrorn för innan han gick sa han att dörren låter förfäligt och han undrade om han skulle smörja den åt oss. Han kanske skulle kunna flytta in i Poppes rum fram tills att han kommer i juni ;)

IMG_3669

Efter en dusch var det dags att åka in till stan och köpa med sig något lunchigt. Innan jag åkte iväg lämnade jag in Åsas byxor på kemtvätten och då kände jag mig lite extra hemmafruig för såna saker gör de nämligen. Det har jag sett på tvn. Jag köpte med två mackor från Subway och gick till Åsas jobb. Hon har en fin liten park mellan skyskraporna minsann.

IMG_3664

På den här bilden syns det inte men hela parken är full med lunchätare.

IMG_3666

På vägen hem gick jag förbi en stor Woolworths som ligger precis vid Åsas jobb. De har ett gott pulverkaffe som jag ville köpa och jag passade då också på att fylla på med lite godis. Det är ju snart påsk. De hade hylla efter hylla med påskgodis. Jag har nog faktiskt aldrig sett så mycket godis på samma ställe någonsin. Helt galet. Mest är det chokladägg i olika former. Jag nöjde mig med det här.
 IMG_3668

Åsas chefs chef har en kompis som jobbar på IKEA så hon hade varit så himla gullig och skickat vidare min CV dit. Idag fick jag svar om att jag kunde skriva ett personligt brev och skicka in det. Jag fick också lite småtips om vad som skulle kunna stå med i brevet. Tack för det! När jag kom hem skrev jag ihop det och skickade in det. Jag borde faktiskt få en extra poäng för att jag är svensk. Jag kan ju uttala alla möbler rätt.

Jag har börjat söka lite jobb, men jag får liiiite ångest av de kontorsjobb som jag sökt då alla som tycks jobba på kontor klär upp sig så förbannat. IKEA kör med blå byxor och pikétröja. Det är mer min melodi.

5 kommentarer:

Anna sa...

Vad roligt med IKEA! Atmosfären på IKEA är underbar, tror du kommer passa urbra där. Snart öppnar ju en i Tempe bara några km från er, där kommer de ju skrika efter nytt folk.

Visst var det lite höstigt i luften idag, fast ändå så fint!

Ser ut som din dag var bättre idag än igår.
Hoppas illamåendet är bättre idag. Lät som ni behövde en riktigt lugn hemmakväll.

Ha en mysig kväll
Kram

Marie KJ sa...

IKEA är ju super. Hon som högsta chefen på IKEA Sverige började i kassan i Kungens Kurva. Inom några år så kanske du är högsta hönset för IKEA Australien :)
Otroligt att se vilda papegojor, fräääänt!

Mamma sa...

Du passar jättebra på IKEA. Vi håller tummarna för det. Det är så jättefint i alla parker i Sydney. Ska bli så spännande att se allt detta i början på nästa år.
Kram på er

Lotta sa...

Vad rolig du är Åsa. Jag sitter här och ler åt dina tankar om arbetskläder :-)

För övrigt kan jag meddela att jag inte står högt i kurs hos din förra kollega H. idag. Han var missnöjd och med all rätt, tyvärr...

Ikea låter som ett bra alternativ. Blåa kläder vet vi ju redan att du passar i :-)

Kramkram

Birgitta sa...

Allt Du skriver och fotar blir så spännande, roligt och intressant. Allt är nytt för mig som aldrig varit i Australien. Jag skulle gärna vilja se en bild på Åsa och Anna tillsammans. Vill Du fixa det nästa gång ni ses?