april 16, 2011

Snart mig själv

Åsa skriver (det är ju lördag)

Ni kanske redan har räknat ut att lördagar är min egen bloggdag. En dag att skriva om min arbetsvecka. Lill-Åsa har ni ju full koll på måndag-fredag.

Jag börjar känna mig riktigt hemma på jobbet nu och känner mig mer och mer som mig själv. Ni vet hur det är när man börjar på ett nytt ställe. Man vill först kolla läget lite. Känna på stämningen. Nu har jag nog rätt bra koll på den. En annan sak som försvårar saken är att man ju dessutom ska hitta sig själv i ett annat språk. Hur det än är så kan man inte riktigt uttrycka sig exakt med de nyanser som man är van vid. Det blir dock bättre och bättre och jag har gett mig sjutton på att jobba på att min personlighet ska komma fram. Fast det kanske är dumt, när jag tänker på det… Det har känts riktigt bra den här veckan och speciellt igår. Jag har dessutom fått lite kontakt utanför vårt team och stället kryllar med trevliga människor.

Det som dock är lite annorlunda mot vad jag är van är att alla verkar gå och äta på egen hand. Inget socialiserande under lunchen alltså. Lite tråkigt för en social brutta som mig men jag har haft rätt mycket ärenden och annat att fixa på luncherna så det har ändå gått bra. Vi har ett lunchrum med stora kylskåp med glasdörrar. Där ställer alla in sina medhavda luncher och sätter namnlappar på. De flesta har med sig mackor som de stoppar in i smörgåsjärnet inlindad i aluminiumfolie. Ibland sitter jag där och äter lite snabbt innan jag springer ut på stan. Andra dagar sätter jag mig i den fina parken mellan skyskraporna där det är fantastiskt att sitta och äta eller bara sitta och läsa.

photo

Det finns ett antal bussar som går från oss in till jobbet och jag har nu äntligen koll på var de stannar när man väl kommer in till stan.
När jag har åkt buss M20 går jag förbi den här affären på väg till jobbet. Där har de nog bra BH:ar till mig :)

photo (1)

Mitt kontor ligger i den vänstra delen av CBD (Central Business District)
citykärnan alltså. Busshållsplatsen ligger ganska långt till öster och det gör att jag korsar sex gator innan jag är framme. 
 photo (2)

I korsningen vid George Street är det alltid något som händer. Ibland är det gatumusikanter av den bra sorten som uppträder eller som häromdagen när den här killen målar värsta konstverket på en uppspänd duk på marken.
 photo (3)

Igår sprang jag en snabbis in på Cotton On för att se om jag skulle hitta något fint till frun. Jag hittade två randiga långärmade T-shirts som det stod Lill-Åsa på. I trappen på väg upp från butiken stod det roliga uttryck.
 photo (4)

När jag kom hem med tröjorna visade det sig att Lill-Åsa tyckte att de var lite för gummiaktiga i kvaliteten så nu fick jag de själv. Det är smart att kunna använda samma kläder ibland.

Som ni har förstått blir jag fruktansvärt bortskämd av Lill-Åsa. Något som mina arbetskamrater gärna påpekar gång på gång :)

Igår hängde vittvätten så prydligt upphängd när jag kom hem.

IMG_3727

Vi åt gott och slappade i soffan. Precis som det ska vara på en fredagskväll.

Lördag

Idag när vi vaknade vräkte regnet ner. Mysigt ljud att vakna till. Vi ägnade därför förmiddagen till en massa datorpyssel. Bland annat bokade vi Pontus och Lill-Åsas resa hit till Australien. Den 16 juni klockan 06.55 lyfter de från Bromma (!).
De kommer då hit på en fredag kväll så att jag kan åka och möta dem på flygplatsen efter jobbet. Vilken lycka det blir när vi alla är samlade igen!

IMG_3728

Då vädret inte verkade bli bättre insåg vi att vi nog ändå var tvungna att ge oss ut i regnvädret. Vi tog på oss regnjackor och ett varsitt paraply och trotsade vädret.
Lill-Åsa hade tidigare i veckan insett att huvudgatan som går igenom vårt område rymmer en massa spännande affärer på andra sidan Bourke Street.

En hel massa små exklusiva möbelaffärer som man verkligen undrar hur de går ihop ekonomiskt.
Kolla på den här! En affär med svenska möbler. Fula var de men folk verkade handla i alla fall.

IMG_3730

Sen passerade vi ett ställe där det var massor av folk och då var vi ju tvungna att gå dit och kolla läget. Det visade sig vara en italienskinspirerad mataffär/restaurangskola/café/restaurang. Coolt ställe.
  IMG_3733

Påskgodis fanns det gott om även här.
 IMG_3734

På vägen hem regnade det om möjligt ännu mer och trots att vi hade paraplyer blev vi ordentligt blöta. Det kanske inte syns så bra på fotot men det fullkomligt forsar vatten på trottoaren.
 IMG_3736

Vårt älskade Coles. Anna, vi har inte märkt någon skillnad i utbudet nu inför påsk men vi tror att det inte är så många judar i vårt område. Här är vår asiatiska hylla extra innehållsrik istället :)
 IMG_3737

När vi kom hem drog vi av oss de våta kläderna och invigde vårt stora badkar. Vi är nu helt förälskade i denna minipool. Med ljus på kanten och lite vuxendricka blev inte upplevelsen direkt sämre.
  IMG_3738

Ha en trevlig lördag!

2 kommentarer:

Lotta sa...

Vad skönt att du trivs, och att du blir bortskämd av frugan :-)

Kramkram

Anna sa...

Att uttrycka sig själv med nyanser och känslor är verkligen inte lätt. Skönt att du känner dig bekvämare och har hittat trevliga människor redan!
Så fort barnen är tillbaka i skolan så kommer jag in och lunchar med dig, det ser jag fram emot!

Er dag såg verkligen likadan ut som vår, skönt med lite dåligt väder ibland.

Jag antar att ni förståt att vi inte kommer för att poola då Eric är så genomsnuvig. Vi hörs under dagen om tid.

Puss