april 24, 2011

Grus i dojan

Påskaftons kväll

Det blev en vit kväll igår. Till förrätt gjorde vi toast skagen och räkorna här i Australien är gigantiska. Det är nästan som att skala kräftor då skalet är mycket hårdare.

IMG_3897

Åsa lagade en fisk- och räksoppa med spenat till huvudrätt.
I pyjamasbyxor.
 IMG_3898

Till båda rätterna dracks Sauvignon blanc.
 IMG_3901

Det händer att vi lånar filmer och TV-serier från internet. Igår tittade vi på en småmysig film med Jennifer Aniston. Vi ger den en trea i betyg. Väldigt förutsägbar men mysig, liksom.

 MV5BMjE0MTk3MjE2Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwMjE0ODA0NA@@._V1._SY317_CR12,0,214,317_ 

Påskdagen

Idag skulle vädret bli lite sådär. Vi tycker dock inte att vi kan klaga. Växlande molnighet hela dagen och runt 20 grader. Vi började dagen med en 7,5 km lång promenad runt Centennial. Här har vi precis startat och är på vår gård.

IMG_3902

Nu har de fixat fontänen på gården också.

IMG_3903

När vi precis gått över bron till Moore Park såg vi den här lappen på en lyktstolpe. Är de inte söta? Vår favorit är den andra från vänster på den övre raden. För $600 skulle den bli vår men vi har ju inte tid med en vovsing.
 IMG_3905

Vi fick in mer grus i skorna idag än vanligt. Lill-Åsa var till och med tvungen att sätta sig på en parkbänk och tömma ut en mindre sandlåda.
 IMG_3906

Efter att vi duschat och bytt om gick vi mot Surry Hills för en sen lunch. Vi hamnade på Nando’s vilket visade sig vara en kedja och att Lill-Åsa ätit en liten kycklingburgare på restaurangen i Bondi Beach. Lite starka och goda.

IMG_3920
Vi har ju ett problem som hänger över oss. Vi kände för att ta något mer att dricka innan vi gick hem men vi får ju inte gå till Clock Hotel förrän vi har varit på tre nya pubar. Åsas arbetskamrat, Pete har tipsat om Dolphin Hotel precis i närheten av Clock. Dit gick vi. När vi steg över tröskeln…
 IMG_3908

…insåg vi snabbt att vi varit här förut. För drygt två år sen. Vi glömde en tavla på toaletten här sist. Vi hade köpt en tavla till Pernilla som tack för att vi fick bo i hennes lägenhet. Den glömde Åsa på toaletten och fick springa tillbaka och hämta den.

IMG_3915
Mycket trevligt ställe som vi definitivt kommer att besöka igen.
 
IMG_3910

Man kan nämligen sitta utomhus här också.
 IMG_3911

Carlton Draught om Lill-Åsa får bestämma.
 IMG_3914

Mitt emellan Clock och Dolphin på andra sidan vägen, ligger White Horse Hotel. Den har vi inte provat men det ska vi nog också hinna med.

IMG_3917

Vi har ju gångavstånd hem från Surry Hills och vägen är dessutom riktig mysig.
   IMG_3923

Lill-Åsa har funderat en del på det här med att ölen är rätt dyr i butikerna i Australien. Hon har nu kommit på svaret. Man kan inte hålla på och fjanta och köpa 6-pack. Om man köper ett sånt kostar ölen 16.50 styck. Om man däremot köper ett 24-pack kostar ölen 11 kronor styck. Jävlar, vad vi har tjänat pengar idag :)
 IMG_3924

3 kommentarer:

Hans sa...

Var lånar ni filmer och TV-serier? Skulle behöva ett tips!

Marie KJ sa...

Jösses vilka bra besparingstips ni hittar! Öl går ju alltid åt och utgångsdatumet brukar vara tilltaget (inte som konservburkar men mycket bättre än mjölk!)
Carpe Diem och Gla´fortsättning på påsken på er!

Anna sa...

Fisksoppan ser så god ut!

Vi såg Life as we know it igår, också väldigt förutsägbar men fin. Jag skvalade på rätt bra.

Jag skulle vilja ha vänstra vovven på raden längst ner.

Ni får skriva en guide bok över Pubar och betygssätta dem. Ni ser inte ut att lida direkt. Fint mönster på Tok-Åsas topp.

Vi köper alltid stor låda, så mycket billigare. Ibland kan man få lådorna riktigt billigt om man håller koll på deras extrapriser.

Kram