april 03, 2011

Surry Hills by night and Centennial by day

Lördag kväll

När Åsa slutat blogga igår slängde hon sig över kartongen med högtalaren. Väldigt enkelt att installera och den kan vi koppla datorn, iPhone till och den spelar CD-skivor och har även en radio. Allt man behöver alltså. Vi är inte såna finsmakare när det gäller ljud så detta räcker gott åt oss. Oj vad vi har saknat musik. Att få sätta på Spotify igen på Åsas iPhone var magiskt.

Vi har stört oss på en smutsrand strax under balkongräcket. Det gjorde vi något åt igår.

Vår bar är inte så mysig att sitta och äta vid. Vi kan ju inte se varandra ögonen utan vi stirrar båda två rakt in i kylskåpet. Vi hade därför planer på att äta ute och tog en promenad till Surry Hills som man nog närmast kan jämföra med Stockholms Södermalm. Vi ville veta hur lång tid det tar att gå dit och svaret är att det tar 10 minuter. Vi har sagt det förut och vi säger det igen, det känns inte som att vi kan bo i ett bättre område.

Till vår farvoritbar (än så länge och vi har ju inte hunnit besöka så många än) The Clock Hotel tar det ganska precis 15 minuter att traska. Vi gled in där och Åsa insåg snart att när det är lördag har man högklackat på sig. Lill-Åsa kan inte bry sig mindre.

Vi hängde ute på balkongen.

Sen var det dags att hitta ett matställe. Om man vill äta italienskt får man nog boka bord för på alla italienska restarauranger var det knökfullt och väntetid på att få ett bord. Thaiställen kan man dock alltid lita på och vi slog oss ner på Bluewok som såg mysigt ut. Efter en blick I menyn insåg vi att de inte sålde vin och att det var Bring Your Own som gällde. Lill-Åsa sprang därför över vägen och köpte en iskall flaska vitt.

Vi beställde en miniförätt som vi delade på. Rätten heter Money bags och var fyllda med köttförs och grönsaker. Yummi.

Maten smakade äkta thailändskt och vi känner att det inte var sista gången vi besöker det stället. Till och med toaletten kändes äkta. Man fick gå igenom köket och förrådet och genom en dörr ut på baksidan.

På vägen hem passerade vi Coles och då insåg vi att Coles har öppet till midnatt alla dagar I veckan. Smutt.

Vi lovade att ni skulle få se ett foto på hur vårt sovrum nu ser ut. Voila!

Det blev nog lite mycket för Gunilla igår kväll och vi har aldrig sett henne så utslagen.

Söndag

Lill-Åsa snörade på sig sina nyinköpta gympadojor som är gjorda så att man ska bränna mer kalorier. De är runda under och lite halvroliga att gå i. Lill-Åsa vädjar om att om ni märker att hon blir för mager så måste ni säga till :)

Anna och Micke har gett oss en vägbeskrivning på hur vi bäst tar oss till vår favoritpark, Centennial Park. Den stämde på pricken. Vi gick alltså över gångbron till Moore Park och följde stängslet som inhängnar golfbanan.

Utsikten därifrån är ju inte helt fel.

Över vägen, genom allén och sen är man framme i Centennial.

Det är gott om fåglar i parken och här sitter kakaduorna och letar godsaker i gräsmattan.

När vi gick där sa vi flera gånger till oss själva. Vi bor faktiskt här nu. Vi har väntat så länge på det här och vi försöker ständigt påminna oss själva att det inte är en semester. Ibland blir det för en kort stund verkligt och då stiger glädjetårarna i ögonen men för det mesta fattar vi ingenting.

Efter en stunds promenad kände vi igen oss i parken. Vi kom fram till dammen där alla fåglarna finns.

Åsa har nu full koll på det här med vädersträck och hur vi bor och Lill-Åsa följde lydigt efter.

När vi nästan är hemma passerar vi en driving range i tre våningar. Man är glad att man går utanför stängslet.

Sedan gick över gångbron och så var hemma igen.

Vår lägenhet har många stora fönster och Lill-Åsa har varit sugen på att putsa de som inte vetter mot balkongen. På Coles hade de en långskaftad historia som vi köpte igår. Idag skulle Lill-Åsa få använda den. Det slutade med att Åsa fick ta över då Lill-Åsa drabbades av en faslig svindel och var rädd att tappa skrapan. Hon kunde inte ens titta på när Åsa gjorde gjorde jobbet.

Sen tyckte vi att det var dags för lite kvalitetstid och vi drog ut våra säckar på balkongen. Slog oss ner med ett glas kallt vitt och njöt av solen och livet.

5 kommentarer:

Mamma/ Lennart sa...

Så härligt ni ser ut att ha det. Och så roligt att både se er och höra er nyss. Ha det gott
Kram

Anonym sa...

Hej, maste bara beratta att om ni gillar Thai (vilket ni verkar gora), maste ni prova Sumale Thai, Banks hotel, King street i Newtown. Jag ar ingen alskare av Thai mat, men herre javlar vad gott det var och ett riktigt mysigt stalle ocksa faktiskt.

Jag fattar annu inte vart ni bor, men det gor Johan. Han forsokte peka pa en karta och jag fattade vart Supacenta lag, men inte mer.

Vad skont att ni har fatt lite ordning i sovrummet, ser jattefint ut.

Ha det gott.
Kram Eva

Susanne sa...

Åhh..kakaduor i parken, jag måste dit!

Marie KJ sa...

Om det tar 10 minuter att gå till Södermalm, betyder det att ni bor i Liljeholmen typ?

Gun sa...

Lovar att säga till om du rasar i vikt kära syster :)
Ja ni bor verkligen centralt fast galet vackert må ja säga. Lollo har också tagit x antal fotos på aror, de är ju väldigt vackra. Lollo hade dock en galen variant som väckte henne i ottan varje dag med "skönsång". En kråkvariant kanske!
Ha nu en trevlig arbetsvecka
Kram