april 19, 2011

Den nya staden

Tisdag

Nu har det kanske gått lite för långt, men imorse lagade jag Åsas klänning. Sy-kittet var nog billigt och inte särskilt bra. Det funkade i alla fall.

IMG_3784

Efter lite allmänt hemmapyssel gav jag mig vid 10-tiden iväg i riktning mot Newtown. Vi har hört så mycket positivt om området och det ligger ju faktiskt i gångavstånd från oss. Först gick jag McEvoy fram till Fountain Street (där den billiga alkoholaffären ligger) där sväger man in och går den här gatan fram.

IMG_3785

Jag fick lite Irlands-vibbar här med de färgglada husen.

 IMG_3786

Sedan började de bli riktigt mysiga kvarter och då är man framme i Erskineville.

IMG_3790

Erskineville kändes som en söt liten förort till Newtown med massor av mysiga caféer och barer.

IMG_3792

Och affärer…

 IMG_3793

I påsk ska jag och Åsa gå hit och gå på några barer. Vi har ju faktiskt bar-förbjud på Clock bar innan vi provat några nya och i det här området fanns det gått om ställen som såg roliga ut.

 IMG_3794

Det här är nog Newtown. Jag vet inte riktigt hur stort det är och vart gränserna går, men jag tittade på en karta innan jag gick iväg och då kunde jag konstatera att King Street gick igenom hela Newtown så King Street fick det bli. IMG_3795

Det var faktiskt som att komma till en helt ny liten stad. Kanske därav namnet.

IMG_3799

Massor av roliga affärer.

IMG_3797

Någon har ritat på väggen. Fint.

IMG_3798

Det tog ca 40 minuter att gå till Newtown. På vägen hem fick det bli fruktstund i denna park.

IMG_3802

Det fanns skyltar hela vägen så man behövde inte ens gå bort sig. På vägen hem stannade jag på Dan Murphy's för att se om de skulle ha snaps där, men någon sådan såg jag inte. Det går ju bra att snaps på Absolut Vodka också, men då kom jag på att vi inte har några snapsglas och då är det ju faktiskt inte särskilt roligt att snapsa. Jag tänkte då istället köpa en flaska whiskey men efter ett tag kom jag även på att vi inte har några whiskeyglas och då är det faktiskt inte roligt att dricka det heller. Vi köpte ju en del vin när vi var här sist. Den vi trodde starkast på visade sig vara ett riktigt felköp. Ett rödvin som visade sig vara bubbligt och smakade hallonsaft. Någon som är sugen? Vi har sex stycken flaskor om någon vill smaka. Det duger säkert alldeles utmärkt att göra sangria på. Om man tycker om det förstås. Det blev istället några nya flaskor vin och bara 1 av varje om det nu skulle visa sig smaka hallonsaft. Vinglas har vi. Vilken tur.

 IMG_3803

Promenaden inklusive stop på vägen tog dryga tre timmar och när jag kom hem hade nästan handdukarna torkat i solen. Man får inte torka tvätten på ballisen enligt kontraktet, men jag kände mig lite kaxig imorse.
 IMG_3804

5 kommentarer:

Anna sa...

Visst är Newtown mysigt. Erskineville är ju där vi bodde i två veckor hos Malin och Alan när de var i Sverige. Det är dit vi kan tänka oss att flytta såsmåningom.
Vilken härlig promenad i sådant underbart väder!

Kram

MAJA sa...

Vilken härlig dag! Jag å min sida har suttit och funderat på vilken formel vi skalla använda för att bäst räkna fram kostnadsbesparingar mot olika indexar. Känns ju som du drog vinstlotten i detta fall!
Kram Kram

Gun sa...

Vilken härlig långpromenad :) Vackra små områden, som jag gärna vill uppleva.
Du är väl en riktig outlaw du som hänger tvätten ute, snart kommer Voilet och pekar med fingret ;)
Vi har soligt och härligt och på Solrosen händer det massor, vi ska snart ha en arbetsdag med våra familjer så planeringen är i full gång.
Kram kram

Anonym sa...

Tänk att du är så händig med nål och tråd.:-)Det låter som en härlig promenad. Och så mysigt att ha tid att lite planlöst upptäcka sin nya stad.
Kramar

Marie KJ sa...

Vinet låter som Lambrusco! Gott tycker jag och Eva!