april 26, 2011

Dagens klipp

Tisdag

Idag bestämde vi oss för att ha en träningsfri dag. Åsa behövde klippa sig och tyckte att det skulle vara skönt att få det överstökat innan det är dags att gå och jobba igen imorgon. Lill-Åsa behöver egentligen också klippa sig men det här landet är lite för fuktigt och den korta frisyren ser alltid lite vild ut. Hon har därför bestämt sig för att spara ut håret lite grann.

Till Åsas glädje fanns det en frisörsalong som hade en ledig tid på en gång i morse. En kille med rötterna i Kina tvättade hennes hår så omsorgsfullt att det nästan var löjligt. Sen tog en annan kille över och spände på sig verktygsbältet och höll sen på i över en timme med att putsa och föna.

IMG_3945

Så här såg hon ut när hon kom hem och på golvet hos frisören låg en decimeter långa hårstrån kvar.
 IMG_3947

Vädret var lite småtrist och vi beslöt oss därför för en favorit i repris. Att krypa ner under en varsin filt och titta på film. Idag blev det No strings attached.

MV5BMTg2MDQ1NTEzNl5BMl5BanBnXkFtZTcwOTgxNTMyNA@@._V1._SY317_

Vi hann inte titta länge innan solen tittade fram igen och det blev för ljust i vardagsrummet.
Vi la oss då på balkongen och njöt av vädret och Åsa somnade till och med till en stund. Livskvalitet.

Efter det tog vi en sväng ner till McEvoy Street för att titta runt på outlet affärerna men det blev en billig shoppingtur då vi inte hittade något vi ville ha.

IMG_3948

Här hittade vi inte heller någonting att handla.
  IMG_3950

Åsa behöver ett par lite varmare skor då det ska bli ner mot 13 grader nästa vecka. Vi gick därför in på en del skoaffärer men antingen var skorna för billiga och plastiga eller för dyra.
 IMG_3951

Kolla in rötterna på det här trädet.
 IMG_3952

Australien är just nu lika fixerade vid det kommande kungabröllopet i England som Sverige var förra sommaren när Vickan och Danne skulle gifta sig. Men det är ju inte så konstigt då det ju faktiskt även är Australiens kungahus.

Nu tänkte vi skriva lite om historien bakom den australienska flaggan.

Australiens flagga är blå med tre separata motiv: den brittiska unionsflaggan i kantonen, fyra sju-uddiga och en femuddig stjärna i det yttre fältet samt en större ensam vit sju-uddig stjärna i det inre.

Den brittiska unionsflaggan (Union Jack) i det övre inre hörnet visar på Australiens förflutna som brittisk koloni.

De fem stjärnorna visar stjärnbilden Södra korset som bara är synlig från södra halvklotet

Den större stjärnan under Union Jack med dess sju uddar representerar Australiens sju stater.

Idag råder fortfarande stora tvister om huruvida en ny flagga skall adopteras. Anledningen är för att den anses alltför brittisk i stilen.

IMG_3953

Här klämmer vi även in aboriginernas flagga.
De var ju faktiskt här först.

aboriginalflag2

4 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Så snygg du blev i håret, Åsa. Verkligen! Jaha ni går mot +13 och höst. Här har vi haft den varmaste och skönaste påsk på mannaminne. Många har också bestämt sig för att nu ska cykeln fram. Det var massor med cyklister på Årstabron idag.
Kram

Anna sa...

Men hallå så snygg du blev i håret! Kul!!

Ja, det blev så jättefint på eftermiddagen. Himla skönt.

Usch, ni skrämde mig med 13 grader. Var tvungen att kasta mig iväg för att kolla vädret men blev lugn igen när jag såg att det var nattemperaturen.

Kram

Marie KJ sa...

Toksnygg! Har Åsa E fått sin födelsedagspresent från mig? Skickades för länge sen...

Kram Kram

mammaxtre sa...

Vad bra att veta att det finns en bra frisör att gå till. Annars kan det vara lite knepigt att hitta en frisör som passar en själv. TokÅsa blev om möjligt ännu snyggare :-)

Ska bli spännande att se LillÅsa i långt hår.

Ha det fint