juni 20, 2011

Lördag, söndag och måndag

Lördag

Pontus fick bestämma vad vi skulle göra under hans första dag tillbaka i Sydney. Han älskar Botanical Gardens och då bestämde vi vuxna att det fick bli en promenad dit. Vi började promenaden hemma och gick via Surry Hills in till stan.

IMG_4640

Galna svenskar äter lunch på en galen mexikan.
 IMG_4643

Pontus grämde sig över att han glömde ta med sig sin finkamera men han var rätt nöjd ändå med kameran i sin nya iPhone.
 IMG_4644

På plats i Botanical. Ett kärt återseende.
 IMG_4649

Alla fladdermössen var kvar.
 IMG_4653

Solen sken så fint.
 IMG_4654

Från Botanical gick vi vidare till Operahuset.
 IMG_4659

Klassiskt turistfoto.
 IMG_4662

Ett till.
 IMG_4663

Vi tog bussen hem från stan, handlade lite på Coles, sov lite middag och sen njöt vi av en skön lördagskväll.

Söndag

Pontus var lite långhårig när han kom hit och vi har ju många frisörer i området. Han gick till samma som Lill-Åsa provat tidigare. För 25 dollar blev han hur fin som helst.

Efter klippningen gick vi en lugn promenad genom Centennial för att ta oss till Bondi Junction. Pontus har längtat dit då han inte riktigt känner att han kommit till Sydney förrän han varit där.

IMG_4665

Han kände väldigt väl igen sig i Centennial.
 IMG_4666

Lite uppför precis innan man är framme i BJ.
  IMG_4672

Kramar och stora leenden blev det när Pontus träffade familjen Holmström igen. Sist de sågs var på Koh Lanta i mars 2010.

Micke häller upp bubbligt.
 IMG_4673

Härligt att alla sju är samlade på samma ställe. Igen.
 IMG_4674

Pontus fick en påse full med godsaker från Australien. Allt för att känna sig extra välkommen. Påsen hade de smyckat själva.
 IMG_4675

Grabbarna hängde lite vid BBQ och Micke fixade burgare.
 IMG_4676

Vi mumsade på dessa goda hamburgare och fick sen till efterrätt något typiskt australiensiskt som var så syndigt gott, caramel slices.
Tack till Holmisarna för att ni fick Poppe att känna sig så välkommen!
Vi Åsor kände oss också väldigt välkomna :)

 IMG_4677

Måndag

Lill-Åsa som hittills inte känt av någon jetlag alls fick i natt sin värsta någonsin. Så typiskt när hon skulle upp och jobba på nya jobbet. Hon låg vaken mellan midnatt och 06.00. Yr och lite illamående tog hon sig i alla fall till jobbet. Och där snackade dessutom alla jävlar engelska :)

Imorse brottades Åsa med de där jobbtesten. Herregud så svåra de var och Åsa har dessutom svårt att se syftet med ett matteprov för en chefstjänst.

Idag fick vi äntligen våra fönster tvättade på utsidan. Pontus och jag roade oss med att titta på när de tvättade fönstren på huset på sidan om vårt.

IMG_4680

Våra fönster tvättade de med en supermegajättelång skrapa. En kille stod på marken nedanför och tvättade våra fönster högst upp i huset.
 IMG_4685

Klockan 14.00 skulle vi träffa studierektorn på South Sydney High School. Vi hoppade av bussen och gick sen en knapp kilometer. Skolan ligger mysigt inbäddad i ett bostadsområde i Maroubra.
 IMG_4688

När vi kom fram var det rast och vi fick se elever iklädda sina gröna skoluniformer på gårdsplanen.
 IMG_4689

Skolan har några år på nacken och det syntes på vissa delar av skolan. Studierektorn bad nästan lite om ursäkt för att vissa delar var slitna men samtidigt var han stolt över deras höga nivå på teknik. De har många datorsalar och teknik som inte finns i svenska skolor.
Pontus riktigt strålade när vi gick därifrån och sa att han definitivt kan gå i den skolan. På onsdag ska vi dock spana in ytterligare en skola som han får jämföra med.
 IMG_4690

4 kommentarer:

Anna sa...

Så skönt att första skolan fick godkänt av Pontus, tycker han JJ är lika bra är det ju bara att gå på magkänsla.

Skicka fönsterkillarna åt oss sen, vi börjar få svårt att se ut.

Ser fram emot imorgon
puss

MAJA sa...

Vilken lycka att ha hela familjen nära igen! Och vad lång han har blivt. Kan inte ens föreställa mig Sebastian bli så lång!
Stor kram från ett regndaskigt Enebyberg!

Mamma/sväris sa...

Jag ser så fram emot att få se dessa parker och djur i verkligheten. Lycka till Pontus i den nya skolan vad det nu blir för en. Hoppas jobbet gick bra idag Åsa trots sömnbristen
Kramar

Gro D. Smit sa...

Endelig sammen :-)