juni 04, 2011

Födelsedagslunch

Åsa bloggar först om arbetsveckan

Veckan började lite halvsegt. Måndagen kändes verkligen som en riktig måndag. Sen tog veckan fart och kändes helt OK framåt onsdagen. Det händer saker med vårt team må jag säga. I torsdags kom Matt fram fram och sa att han ville ha en samtal bakom stängd dörr. Gulp. Tack och lov handlade samtalet om honom och inte om mig. Han berättade att han ska byta tjänst och hoppa upp ett snäpp på karriärstegen inom bolaget. Hans tjänst blir alltså ledig och jag känner mig lite kluven till att söka den nu lediga tjänsten. Eller egentligen är väl inte jag så kluven men jag kan tänka mig att ledningen vill ha mig kvar på min nuvarande tjänst. De har ju sponsrat mitt visum för den tjänsten som jag har nu och i min nuvarande roll är jag ju en inkomstbringande person vilket jag ju i så fall inte skulle vara på samma sätt på en chefstjänst. Min plan är att ta ett snack nu på tisdag med kvinnan som är Matts chef och höra hennes åsikter.
Den här veckan har vi dessutom fattat ett beslut om vem vi vill ha på den nya administrativa tjänsten i vårt team. Det blir en tjej med rötter i Indien som ska jobba 20 timmar i veckan och som kommer att få ta över arbetet med att ta hand om allt pappersarbete efter att jag har ordnat själva rekryteringarna. Blir nog hur bra som helst.

Lördag

Vi började lördagen med att städa och fixa. Nu är vi ju två heltidsarbetande kvinnor igen som inte har hunnit städa efter jobbet så det blir det till att dra fram dammsugaren och dammtrasan på lördagsmorgonen istället.
Vi insåg efter ett tag att Gunilla hittat en ny favoritplats i lägenheten.

IMG_4490
Klockan 13.30 kom Holmströmarna över för att fira min 40-åriga fru.
En glad skål blev det mellan svägerskorna.

IMG_4492

Eric och Tilda var nog lite osäkra hur de ska förhålla sig till frugans min.
IMG_4493

Sen blev det presentöppning.
IMG_4494

Världens bästa present. Även för mig :)
Ett presentkort på biobesök i lyxvariant för oss alla tre. Man sitter tydligen i sköna fåtöljer och blir serverad mat och dryck som man beställt innan man slår sig ner. Ska bli urkul att gå på hela pingvinfamiljen. Jag tackar igen fast det inte ens var jag som fick den :)

IMG_4502 När vi började äta var det ljust ute men de åkte hem några timmar sen var det kolmörkt.

IMG_4496

Anna som ju båda bakar och lagar mat som värsta stjärnkocken hade bakat prinsesstårta till min egen prinsessa dagen till ära. OMG, den smälte i munnen. Jag råkade säga att den var len som en babyrumpa, vilket resulterade i lite reaktioner från barnen :)
IMG_4499

Eric tyckte att födelsedagsbarnet skulle ha Annas egenhändigt gjorda ros.

IMG_4501

Som vanligt har vi så mysigt när vi ses och när de gick sa vi att när vi ses allihop igen är även Pontus med. Fantastiskt och nästan lite overkligt.

1 kommentar:

Anna sa...

Jag tycker du ska gå på din magkänsla plus tänka på dig själv. Sök tjänsten och se vad som händer!

Tack för en supermysig dag! Så god mat och så himla mysigt var det. Känns fantastiskt att Pontus kommer hem till oss om två veckor, känns så overkligt då Lill-Åsa inte ens lämnat Sydney.

Flyg försiktigt och vi ser fram emot små uppdateringar från Sverige. Stor kram