juli 31, 2011

Eastgardens

Lördag kväll

Vi hittade vad vi trodde var en smarrig bea-sås på Coles. Den tänkte vi äta till fläskfilén. Det fick bli vitlökssmör istället för bea-såsen hamnade i slasken. Det var minsann ingen bea-sås det inte. Yuck!

IMG_5044

Söndag

Systemet med personnummer är inte så dumt. De gjorde ett försök att inför det här för ett antal år sen men diskussionen om personlig integritet blev tydligen enorm. Frågan är om det hade gått att införa detta i Sverige idag när det blir sånt rabalder så fort det ska sättas upp övervakningskameror. Vi är i alla för både övervakningskameror och personnummer.

I ett försök att ändå ha koll på befolkningen genomförs Census där man ska fylla i en blankett och besvara en massa frågor om personerna i ens hushåll.

IMG_5046

Bland annat skulle man svara på i vilket land man är född. Vi tyckte att de förvalda länderna var lite konstiga. Varför föreslår de inte Storbritannien istället för England och Skottland? Har de något emot walesarna? Vi trodde även att Kina skulle vara ett förvalt land men istället fanns Vietnam med.
 IMG_5047

Medan vi fyllde i blanketter sov Pontus. Vi väcker honom klockan 11.00 på helgen för annars får han en helgalen dygnsrytm. 
Imorse när Åsa gick in i hans rum var det bara hans hand som stack ut under täcket. För att undvika att han somnar om brukar hans iPhone få liv i honom. Åsa satte därför telefonen i handen på honom och det fungerade alldels utmärkt :)
 IMG_5049

Kommer ni ihåg kottarna vi plockade för några veckor sen?
Nu har vi en vas att stoppa dem i.
 IMG_5051

Vi skulle egentligen ha gjort en coastal walk idag men väderprognosen såg lite oviss ut imorse så vi gjorde om våra planer. Sen dess har solfan skinit från en klarblå himmel hela dagen.
Nåja, vi fick en bra dag ändå med lite shopping i Westfield i Eastgardens.
Eastgardens ligger söder om oss och ganska nära Pontus skola.
Vi gillart! Så pass mycket så att vi faktiskt skulle kunna tänka oss bo i det här området. Billigare att bo är det också och vi skulle kunna hyra ett hus där för samma pris som vi betalar för vår lägenhet idag. Fast då kanske man måste klippa en gräsmatta och man har ju förstås inte tillgång till gym och pool.
 IMG_5052

Vi köpte en tavla på en affär som som Lill-Åsa skulle kunna spendera mycket tid i. En affär med mycket pennor, block och små söta detaljer.
När vi betalade tavlan fick vi en presentcheck på 10 dollar att användas vid nästa köp i denna affär. Hmm tänkte Åsa som hade spanat in en brevhållare som var fin men alldeles för dyr. Men med en check på 10 dollar blev den ju helt plötsligt billig. Hon gick därför tillbaka och köpte den.

IMG_5054

På söndagar stryks det på Broome Street. Ett mysigt projekt när man dricka ett glas rosé samtidigt.
 IMG_5055

Här är vår nya tavla som faktiskt inte gör sig rättvisa på bild. Mycket finare i verkligheten så ni får komma hit och kolla på den istället.
 IMG_5058

4 kommentarer:

anna sa...

Vi fick den hängandes på vår dörr idag. Jag är så förvånad att de kom upp till vårat våningsplan, hur gick det till liksom? Det var ju ingen som släppt in dem då vi alla hade dem hängandes på dörren. Vår building manager jobbar inte idag.

Visst är Eastgardens bra. Vi åker dit titt som tätt, alltid lika intressant då typen av människor är så annorlunda mot Westfield.

Ja, skuren som ev skulle komma lös då med sin frånvaro, dessutom var det ju tokvarmt. Nästan finare än igår.

Ha en fin vecka.
Puss

Lollo sa...

Tack för inbjudan !
Spar pengar då jag vill åka till mina tjejer men vi möts i Sydney istället !
Njuter av era fina dagar & ni finaste !
Kramar från mig <3

Mamma/sväris sa...

Och vad är nu en coastal walk för något? Någon slags promenad förstår jag!
Vilket bra sätt att väcka en tonåring på. Det fanns inte på er tid. Eastgarden ser väl ut att vara ett trevligt område att bo i. Vi har idag passerat Västertorps badet. Och eftersom det är +27 idag så var det packat med folk där.
Kramar

Gun sa...

Ja ni får helt enkelt göra er egen beasås, jag har sett på Per Morberg på 5an, det ser ganska lätt ut ;)
Kommer gärna och kollar på tavlan :)
Vad kul med en sådan trevlig affär. Får alla alltid en sådan fin 10 dollar check??? Fin brevhållare du hittade.
Kram till alla