juli 01, 2011

Jobb, akvarium och jul

Veckan som gått

Det är nu drygt 4 månader sen vi flyttade ifrån Sverige och Åsa har jobbat i dryga 3 månader och Lill-Åsa har hunnit beta av tre veckor. På ett sätt känns det som att tiden gått fort men samtidigt har det hänt så mycket så att det känns som att det var längesen vi stod på Krabis flygplats och fick veta att vi inte hade något visum till Australien…

Lill-Åsa känner mer än någonsin att hon hellre hade gått omkring i Centennial Park och pratat med papegojor och sköldpaddor men nu är hon är ju faktiskt vuxen och jobbet, även om det känns jobbigt, är nog bara nyttigt.
Åsa stormtrivs på sin nya tjänst. Massor av utmaningar på den nya tjänsten fast just sitter hon faktiskt på två stolar då hon även sköter sin gamla tjänst. Intervjuer genomförs nu för att hitta en ersättare till hennes gamla tjänst.

Måndag och tisdag gled förbi med jobb, middag och sen ett besök på gymmet för oss alla tre.
Åsa och Poppe har varit på lilla gymmet som man ser från vår balkong och Lill-Åsa har varit på stora gymmet.

En kväll kom Lill-Åsa hem tidigare och tog då ett kort på lilla gymmet.

IMG_4865

På onsdagen var Pontus på Sydney Aquarium och spanade in hajar, rockor och andra havsdjur.
Han filmade med sin mobil och bjuder här på en film.


På torsdagen busade vi lite och hoppade över träningen. Lill-Åsa hade druckit vin på arbetstid (!) och Åsa hade en huvudvärk som inte ville ge sig. Det blev städning istället för att få det fint inför helgen. Marie, vi härmar lite :)

Idag var det after work med jultema på Åsas jobb. Det bor så många européer i Australien som ju förknippar jul med vinter och därför har det blivit en liten tradition att fira jul även i juli här.
Idag hade de pyntat vårt kök med juldekorationer och ställt fram en massa plockmat och dryck.

Christmas in July

Vi har nu avnjutit en mysig fredagsmiddag men vi som har jobbat känner nog att sängen känns väldigt lockande och det blir nog en tidig kväll för att vara pigg imorgon.

3 kommentarer:

Anonym sa...

På fredagskvällarna FÅR man vara trött och somna tidigt. Var glad att ni är det hela familjen så ni slipper skämmas och få skäll av de(n) andra :o)
Jul i juli?! Ingen ordning alls! Trevlig helg på er

Anonym sa...

Hmm, Kram Marie skulle kanske vara med :o)

AnnA sa...

Godmorgon!
Hoppas att ni sovit en lång och god natt, jag vågar inte säga när vi somnade men när jag vaknade klockan sex hade jag sovit 9 timmar ;-)

Så kul att höra igår och även läsa här hur bra din vecka varit syster. Jag är säker på att även ditt jobb kommer kännas bättre lilla Åsa efter ett tag, alla verkade så trevliga där att de rätta förutsättningarna finns där. Dessutom får du ju dricka vin på betald arbetstid.

God fortsättning och ha en riktigt fin helg.

stor puss o kram