juli 23, 2011

Norge i fokus

Lördag

Oj vad vi sov länge imorse. Vi vaknade inte förrän 09.20!
Då hade i och för sig Lill-Åsa legat vaken ett par timmar på morgonkvisten men Åsa sov som en stock i hela 10 timmar.
Vi börjar varje morgon (även vardagsmorgnar) med att ta varsin iPhones och läsa Facebook, mail och bloggar.
Den äckliga nyheten från Norge nådde oss så fort vi gick in på Facebook då vi har många vänner i Norge. Det här var en av statusarna som en vän i Oslo skrev.
Faen for en smell...godt vinduene mine holdt...nære å tisse på meg!

Vi har sen följt nyheten på TV här då den har fått stort utrymme och australiensiska reportrar rapporterat direkt från Oslo.
När vi började följa rapporteringen pratade man om 17 dödsoffer men sen har ju det som bekant stigit till ofattbara siffror.
De flesta som dödades på ön var ju tonåringar och när man själv har en son i samma ålder värker ens hjärta för de föräldrar som idag har fått det värsta beskedet man kan få.

Vår norska granne Gro befinner sig just nu långt ifrån Norge och alla hennes nära och kära. Vi tänker extra mycket på henne idag. Vi har dessutom mailat lite fram och tillbaka då hon är på Djungelstigen just nu och har skickat foton på hur fint hon fixat med blommor och växter runt våra hus.

Något som dock inte syns på dessa foton är problemet med slangarna eller ormarna som vi ju säger på svenska :)
Tre stycken har Gro och hennes familj slängt ut från deras hus sen de kom i juni. Nu ska vi nog alla anlita en exterminator som ska ta bort både ormar, mygg och andra ovälkomna djur. Vi är så tacksamma för att Gro tar tag i allting.

Efter den hemska nyheten om det som hänt i Norge var det svårt att komma på fötter. Det som hände skedde trots allt bara 52 mil från Stockholm. Man blir påmind om att hemskheter trots allt kan ske när som helst och var som helst.

Efter lunch åkte vi till Bondi Junction för lite shopping. Vi behövde gummistövlar men det hittade vi inga men Pontus fick ett par tofflor och en fin skjorta, Åsa fick ett nattlinne och Lill-Åsa en kofta.

Sen var vi bjudna på en drink hos Holmströms.
De hade köpt en massa godsaker på Dan Murphys. Imorgon kommer vi också gå dit :)  Oj vad roligt att välja och vraka bland så många olika sorters öl.

IMG_5002

Vi skålade med herr och fru Holmström. Pontus och Eric såg vi inte skymten av då de spelade datorspel inne på Erics rum.
 IMG_5003

Åsa och Tilda på ett fjortisfoto (när man håller upp kameran och tar kort på sig själv)
 IMG_5004

4 kommentarer:

Marie KJ sa...

Ormar, INNE i huset? Shit pommes, kanske jaag aldrig mer vågar bo i ert fina hus mer :'(
Ja, fy vad man känner för Norge och norskarna idag. Det som ändå är bra är ju att det fått fast förövaren. Öl är (tyvärr för vikten) väldigt gott!
Kram från Marie och Magnus som tillbringar helgen i Saltsjöqvarn (Elite Marina Tower)

Lollo sa...

ormar puh ... är det något som jag bara verkligen inte klarar av så är det just dem.
Såg en vattensnok i förrgår i vattnet vid blåbärsudden, då jag var i vattnet !!!!!!!
ni ser det framför er den ringlar sig mot stranden där två barn ligger i kanten & skrattar & för att inte ge dem min ormfobi, så med gråten i halsen ber jag dem snällt men fort kliva upp & dem ser mina tårfylda ögen & blir rädda iallafall... men deras pappa tackade mig :o) han sa dem hade blivit tokrädda annars. Well Done till mig !
Ser alla era dagar som vanligt & läser njuter längtar inte så men saknar massor....
Lollo Love Down Under
Kram hela högen Micke & Anna med <3

Anonym sa...

Ja, det är förskräckligt med alla döda i Oslo. Ofattbart.
Samtidigt får vi andra leva vidare och glädjas åt en fin bild på Åsa och Tilda. De ser så nöjda ut båda två. Birgitta

Anna sa...

Vilken konstig helg det blev. Känner så med alla ledsna anhöriga i Norge. Som en kille sa, jag har inte tidigare varit drabbad av något dödsfall i min närhet och nu har jag 85 vänner som dött. Hur går man vidare?

Tack för att ni förgyllde vår dag igår, kändes skönt att stänga av nyheterna och försöka tänka på något annat.

Ha så kul på bion idag. stor puss o kram