juli 17, 2011

Tysta hundvalpar

Lördag

Pontus behövde skor att ha i skolan. Beskrivningen på vad vi skulle leta efter löd, All black, leather, low-cut shoes

Det visade sig vara svårare än vad man kan tro. Om man dessutom lägger till en hungrig och ganska gnällig morsa och en tonåring som inte är speciellt intresserad av skor, så har ni hela bilden framför er.
Vi började med att stoppa en hamburgare i den bitchiga mamman och sen hittades skorna slutligen på varuhuset David Jones. Ett par Hush Puppies som han trivs bra i. Nu är det bara resten av uniformen som återstår.

IMG_4988

Vi gick igenom The Strand. Lill-Åsa hittade ett par tokfina mörka jeans på Gap. Hon har misströstat lite angående jeans tidigare men nu vet hon var hennes jeans finns även i framtiden.

IMG_4972

När vi stod och väntade på bussen för att åka hem tittade vi upp och då ser man Sydney Tower underifrån.
 IMG_4975

Vi står och tittar åt det håll bussen kommer ifrån och Åsa skulle fota frun för att sonen inte ville vara med på bild. Precis när fotot ska tas tittar han ändå fram som en sån där fågel på Kalle Anka på julafton.
 IMG_4977

På kvällen åkte vi till Newtown för att äta thaimat. Det stod en kille och sjöng riktigt bra och Lill-Åsa tog fram plånboken.
 IMG_4978

Vi hade hört talas om två bra thaiställen i Newtown. Det ena har Johan och Eva tipsat om men där hade de ingen Pangeng kyckling som Pontus var sugen så det fick bli det andra stället Thai Pothong.
 IMG_4979

Maten var toppen och de två i sina randiga tröjor ser nöjda ut.
 IMG_4980

Det är elakt att ta kort på någon som precis ska stoppa in pad thai i munnen. Man ser inte om maten är på väg in eller ut :)
 IMG_4981

Söndag

Förmiddagen var en sån där slapp som man så sällan unnar sig. Vi satt bland annat under samma filt och lyssnade på Jonas Jonassons sommarprogram och lät oss underhållas. Vi myste så att vi fick gåshud. Vad skönt det är när vädret tillåter en att bara slappa. Vi gick sen till Coles för veckohandling och Åsa hittade detta lilla paket som väckte hennes nyfikenhet. Åsa gillar inte fläckar i allmänhet och avskyr märken på vita väggar. Det var värt ett försök.

IMG_4986
En förälskelse uppstod. De små vita kuddarna tog bort alla märken som har funnits på våra väggar sen vi flyttade in. Åsa njöt och blev nästan lite manisk och gick runt i lägenheten och utbrast i högljudda utrop av glädje.  

IMG_4985

Nu har vi slappat och tittat på Bridesmaids (hemlånat) och skrattat. Nu står maten i ugnen och rödvinet är öppnat.
Ha en trevlig avslutning på helgen och för er som har semester hoppas vi att ni fortsätter att njuta av era lediga dagar.

4 kommentarer:

Marie KJ sa...

Jag BEHÖVER verkligen detta rengöringsmedel!!! Kan ni köpa och skicka så sätter jag in pengar för porto och produkt på ert konto!? Vi har ju vita putsade väggar i hela huset! Låter för bra för att vara sant!
Söndag morgon/fm här, just ätit frukost ute på Getis. Sol, moln men bara 20 grader. 3 veckor till semestern, pust. Känns sim en evighet.

Kram Marie

Mamma/sväris sa...

Vilket mirakelmedel. Nu ser vi också fram emot att se resten av Pontus uniform.
Åker nu till Väsby och tar den sista semesterveckan. (vart tog dom andra två vägen?)
Kram från mig

Anonym sa...

Snygga skor på Pontus. Väntar på att få se honom i hel skoluniform.
Birgitta

anna sa...

Superdupersnygga skor!
Ska bli så kul att få se uniformen i veckan! Håller tummarna att du får tag i assistant principal idag.

Ser jeansrumpan, de ser fina ut!

Kul att maten var god. Visst är det härligt i Newtown. Även många barnfamiljer sent på kvällarna, tokmysigt!

Ah, visst är de amazing:-) När vi bodde hos Malin och Alan så råkade Tilda rita utanför pappret på soffbordet, färgen åt sig ner i det vita soffbordet och tack vare dessa så fick vi bort fläckarna. Så tacksamma. De har dessutom varit toppen vid varje bond-städning inför flyttarna.

Visst var Bridesmaids bra!

Håller tummarna att Pontus kan börja imorgon.
Kram