juli 10, 2011

Ännu en fantastisk helg

Fredag kväll

Efter en middag med kyckling fylld med vitlöksost, klyftpotatis och sallad avslutade Lill-Åsa middagen med sin favoritglass. Hon kommer aldrig mer att köpa hem den lovar hon (för femtioelfte gången) för hon äter ju bara upp den. Pontus som nu är lite laktoskänslig kan ju inte ens hjälpa henne att äta upp den och Åsa föredrar de salta godsakerna i livet och är inte heller någon hjälp.

IMG_4947

Lördag

Vi vaknade tidigt vilket ju alltid känns lite hånfullt när man ju kunnat sova mycket längre. För Lill-Åsas del känns det dock helt ok eftersom hon ju ändå hunnit sova nio timmar vid det laget.

Vi drog igång dagen med att tvätta ett par maskiner (vi älskar att ha en egen tvättstuga i lägenheten) och medan maskinerna snurrade låg vi under en varsin filt och fick några extra fräknar.
 IMG_4948

Sen gick vi till Bondi Junction för att uträtta några ärenden.
 IMG_4950

Ingenting som vi skulle köpa blev egentligen köpt men vi kom hem med några andra bra saker.
 IMG_4951

Kvällen blev lugn och Lill-Åsa slog något slags rekord och somnade i soffan redan 20.15. Hon skyller på att hon nog fått för mycket frisk luft.

Söndag

Denna dag började lika ljuvligt med en knallblå himmel och bara ett stort lugn. Det har blåst väldigt mycket de senaste dagarna i Sydney men vad gör det när solen skiner.

Efter lite allmänt hemmapyssel med strykning och städning gick vi till Surry Hills för lite lunch. På Trinity Bar har de en nachostallrik som är så galet stor så den delade vi på alla tre.
 IMG_4952

Lite misstänksamma är de allt :)
 IMG_4953

Sen gick vi den korta mysiga promenaden hem till Waterloo. Då passerar man den ridande polisen.
 IMG_4954

Det här kanske inte ser riktigt normalt ut.
Det finns ett träd som fäller fina annorlunda kottar som vi nu vill ha i en genomskinlig skål. Här samlar de därför de finaste exemplaren och vi hoppas på att de inte är giftiga :)
 IMG_4955

Så här ser de ut när de hänger i träden.
 IMG_4956

När vi kom hem till vår korsning i Waterloo vid 14.00-tiden så var månen uppe.
 IMG_4957

Så här ser kottarna ut på närmare håll.
 IMG_4961

När vi kom hem från lunchen tyckte vi att det skulle passa att lägga oss en stund på balkongen och lapa lite sol. Vi lyckades somna båda två. Underbart skönt. Vilken helglyx!

Ett par timmar senare kom Holmisarna över på middag. Vi fick Annas egengjorda chilipaste som present som kommer att landa i vår matlagning framöver. Mycket populärt!
 IMG_4962

Det blev lax till huvudrätt idag. Ett gammalt recept med lax, parmesan och grädde som vi åt första gången hos Karims ex Uffe. Lättlagat och väldigt gott.
 IMG_4964

Som vanligt gick tiden alldeles för fort men så mysigt vi hade.
 IMG_4965

Lill-Åsa gör nog tummen upp för att barnen äter så bra.
 IMG_4966

Mamma och dotter.
 IMG_4967

Ännu en fantastiskt mysig helg börjar närma sig sitt slut. Snart är det fredag igen!

2 kommentarer:

Marie KJ sa...

Jag tycker Pontus är lik Kocken (Cathrine) på kortet där ni ser misstänksamma ut! Det ser också väldigt höstigt och vackert ut i Sydney nu, tvärtom här men jag älskar hösten. Tänk att gosa på ballkongen med solen i ansiktet med filt över benen, det är att fånga stunden det!

Kram från mig

Anna sa...

Vad härligt att ni kan utnyttja er balkong sådär. Saccosäckarna är ju underbara att sitt/ligga i.

Så ridande polisen håller till hos er, coolt. Man ser ju dem rätt ofta i Centennial och jag har alltid undrat var de hör hemma.

Tack för en underbart mysig kväll med mycket god mat.

Ha en riktigt bra vecka
Puss