juli 05, 2011

Aktiva barn, 100% rätt och blå tår

Åsa bloggar om måndag och tisdag

Min andra vecka på nya tjänsten började i ett rasande tempo och jag tror att det är det tempot som kommer att bestå. Inte mig emot då jag så lätt blir uttråkat om det inte händer något hela tiden. Jag ställs inför nya utmaningar hela tiden och jag älskar det.

Idag intervjuade jag kandidat nummer två för min gamla tjänst. En mycket trevlig fransyska som vi nu kommer att erbjuda jobbet. Om hon tackar jag kommer vårt team bestå av en fransyska, en tjej med rötter från Tonga, en från Indien, en aussietjej och så en svenska :)
Ett team med bara brudar och en härlig mix av olika bakgrunder och kulturer.

Pontus har idag varit och hälsat på kängurus och koalor på Sydney Wild Life World och visade foton och filmer under middagen.
Båda kvällarna har vi tränat alla tre och känner oss så duktiga så.

De stora händelserna har dock inte utspelat sig i vår familj den här veckan utan hos familjen Holmström.
Igår var barnen med på foto i den stora dagstidningen The Daily Telegraph. Det handlar om att barn ska vara ute och leka och inte sitta framför datorn. Jag tror inte att de som valde ut Eric och Tilda till den artikeln visste hur rätt de valde. Dessutom blev de ju otroligt fina på fotot. Läs gärna artikeln här.

877466-children-and-the-outdoors-

Idag låg fokus på herr och fru Holmström då de skulle skriva testet för att få medborgarskap i Australien. Tror ni inte att de skrev alla rätt på provet. Båda två! Vi lyfter på hatten och är imponerade och glada för er skull!

Ni vet ju hur klumpig jag har varit de senaste veckorna. Först var det min lårkaka som jag fick av att runda Pontus säng lite hastigt och lustigt och några dagar senare ramlade jag ju på väg från bussen till jobbet.
Igår kväll var det dags igen. Jag förstår inte hur jag bär mig åt men jag tror att jag helt enkelt har lite bråttom när jag vet vart jag ska. Den här gången var jag på väg in i vårt sovrum och rundade en fotpall och slog i tårna så att jag först trodde att jag bröt något.
Det gick bra men aj aj aj vad ont det gjorde imorse att pressa ner dessa två blå i mina ballerinaskor för att gå till jobbet.

IMG_4943

Imorgon tänker Lill-Åsa blogga och då är ni självklart välkomna tillbaka!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ringde du 1177 och fick råd? Har ni överhuvudtaget någon sjukvårdsrådgivning där ni bor? Annars kan ju jag starta upp en sådan när jag kommer över om 1,5 år typ :o)
Kram Marie

Anonym sa...

Aj, aj. Att ha ont i tårna är inte kul. Tur att ni har så mycket annat att glädja er åt och upptäcka.
Birgitta

mammaxtre sa...

Aj aj aj det där gjorde skitont, förstår jag.

Vilken dröm att få se en Känguru, lyckos Pontus.

Ha det fint

Anna sa...

Kul att du trivs bättre på jobbet. Härlig mix med brudar. Det är så kul att umgås med folk med olika bakgrunder.

Kul att Pontus har det bra under lovet!

Ja, det har varit några intensiva dagar hos oss. Nu får det gärna lugna ner sig lite ;-)

Tack, vi är så nöjda och glada att ha det gjort och att det gick bra! Ska bli kul att ha citizenship party efter cermonin. Mickes jobb överaskade med party för Micke redan igår, så gulligt!

Ajaj, tån. Åhhh, det gör ont bara att titta på den. Hua Åsa. Känns som om du skulle ha stora UGG boots på dig istället för ballerinaskor.

Som svar till Marie så har jag inte sett något nummer för sjukvårdsupplysning. Här springer man till dr så fort man har minsta lilla fråga. Det är gratis att gå till dr och det krävs ingen tidsbokning, man springer bara in. Du skulle göra succe med sjukvårdsrådgivning tror jag, det har jag saknat här!

Puss på er