juli 19, 2011

Skolstart

Tisdag

Imorse steg vi upp på lite skakiga ben. Lill-Åsa hade inte sovit en blund på hela natten på grund av sitt jobb (och hon har inte varit vaken en hel natt sen hon luciavakade när hon var 17 år) och Pontus hade sovit till och från på grund av nervositet inför första skoldagen.

Lill-Åsa gick iväg först men strax kort därefter gick Pontus och Åsa samma väg och nästan framme vid busshållplatsen möttes vi alla tre upp igen. Lill-Åsa hade nämligen fått vänta på sin buss.

Pontus och Åsa hoppade på bussen mot Maroubra och South Sydney High School.

Väl framme gick vi till receptionen där vi fick en beskrivning på hur vi skulle gå för att komma till uniformshopen.
Där inhandlades två ljusgröna skjortor, ett par svarta byxor, en ylletröja, en pikétröja och långa gympabrallor.
Här ser ni nu Poppe i den uniform han kommer att ha måndag, tisdag, torsdag och fredag. På onsdagar har de gympa och har därför pikétröja och gympabrallorna på sig hela dagen. Väldigt smidigt.

Är han inte snygg vår high school-elev?

IMG_4989

Väl i uniform var det dags för Åsa att åka till jobbet då alla nya elever skulle få en rundvandring. Pontus fick en guidning av en kille i en parallellklass som även förklarade det mesta som exempelvis hur man ska läsa schemat och annat nyttigt.

I slutet av dagen hade de två lektioner och Pontus träffade på en gång en massa trevliga elever från klassen som han redan är kompis med på Facebook :)
Puh, säger vi vuxna och är så oerhört glada över att ha en så social kille som finner sig tillrätta i en sån utmanande situation.

Alla är ju som bekant ansvariga för sin egen lycka så Lill-Åsa tyckte att det var en bra idé att prata med sin chef imorse när hon kom till jobbet. Eftersom hon inte sovit en blund på hela natten såg hon ut snart ut som Lille Skutt då hon berättade för sin snälla chef om hur hon upplever jobbet. Vi vet ju inte hur det funkar här i Australien. Man kanske får sparken om man är för uppriktig. Sån tur hade inte Lill-Åsa :)
De ska nu se över situationen och hela ledningsgruppen satt i krismöte när Lill-Åsa gick hem för dagen. Hon är en handlingskraftig kvinna, Evelyn.
Nu får vi vänta och se, imorgon kanske Lill-Åsa får lämna tillbaka nycklarna… Skämt åsido så tror vi verkligen inte det då de verkligen uttryckte att de var så nöjda med henne.

Evelyn tvingade ut Lill-Åsa på lunch idag. Här passerar hon en jättemysig pub där hon gärna skulle äta lunch någon helg i sommar. 
 
Pub Balmain

Det finns hur mycket mysigt som helst på denna lilla halvö.

Gata Balmain
Ett postkontor av det lite maffiga slaget.

Posten

Och en brandstation av det lite gulliga slaget.
 Brandstation

När Pontus kom hem från skolan hade han lagt sig och sov som en stock fram till Lill-Åsa kom hem från jobbet. Hans humör har varit strålande trots dagens utmaningar. Han tror själv att han kommer att somna ovaggad ikväll men hoppas att han ska kunna hålla sig vaken under Top Gear.

I natt ska det sovas på Broome Street. Jävlaranamma!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ah vad skont att hora att allt gatt bra for "lilla" Pontus, har tankt pa honom idag. Var det flera nya elever som borjade idag? Och Lill-Asa som tog mod till sig och prata med chefen, "Good on her", aldrig kul att inte trivas pa jobb, fraga mig....

Allt kommer att losa sig pa ett eller annat satt.
Kram Eva

Anonym sa...

Pontus är en stilig kille. Uniformen klär honom mycket bra.

Hoppas allt går bra med Lill-Åsa.
Birgitta

Mamma/sväris sa...

Starkt gjort Åsa! Hoppas nu att det händer något så du får en drägligare tillvaro på jobbet. Det vore synd om du ska behöva sluta eftersom du trivs med arbetskamraterna.Det är klart att dom inte kan vara utan dig. Jag håller tummarna igen!
Tänk vilken snygg kille i sin nya uniform. Jisses så vuxen han såg ut!
Ha det bra och kramar grån mig till er.

mammaxtre sa...

Vad skönt för Pontus att ha första skoldagen avklarad. Snygg i skoluniform är han också :-)

Handlingskraftiga kvinnor skall arnrtsgivaren värna om, om ni frågar mig.

Hoppas att allt löser sig för dig Lill-Åsa.

Ha det gott

Anna sa...

Oj vilken dag. Puh, man blir ju trött bara av att läsa om den.

Vad snygg han blev Pontus! Skönt att första dagen blev bra, då känns det säkert lättare idag. Hoppas att det inte blev någon migrän inatt för honom av all anspänning.

Jag är helt övertygad att det kommer lösa sig till det bästa på ditt jobb Åsa. De vill ju ha kvar dig och är väl medvetna om att tempot är för högt för att få behålla bra folk. Alla kommer må bra av att du tog upp detta och det kommer gagna alla. Heja dig!

Lycka till idag allihopa.
Stor puss och kram