juli 18, 2011

Bubbelpool

Måndag

Så var arbetsveckan igång igen. Åsas nya medlem i teamet, fransyskan, gjorde sin första dag idag. Den här dagen och ett antal framöver går nog åt till att sätta in henne i jobbet.

På väg till jobbet imorse passerade Åsa vår fontän på gården som de roat sig med att göra om till bubbelpool i helgen. Vår teori är att någon förfriskad person med en flaska badskum hade en rolig stund.

Nu flyger skummet i stora bollar runt kvarteret så vi får nästan lite julkänsla då de ser ut som små snöhögar på gräsmattan.

bubbelpool

Lill-Åsa går nu in på sin femte vecka på jobbet och det känns fortfarande faktiskt inte så bra. Söndagsångest är ju ingen rolig grej. 
Jobbet innebär en stress som är helt obeskrivlig och hon har fortfarande inte sett någon av sina kollegor ta en lunchrast och de måste ha enorma urinblåsor för de går knappt på toaletten heller. Blir det inte bättre inom några veckor får hon nog göra något åt det. Nu dagdrömmer hon om att istället för att skicka ut personal att vara en personal som blir utskickad på jobb. Hon gillar gamla tanter och gubbar och är ju en klippa på att städa.

Än så länge njuter hon av att det finns det kakaduor och papegojor på väg till jobbet som man blir lycklig av.

På taket sitter en och den andra flyger och sätter sig på elledningen. Det charmiga med det är att de är för stora och klumpiga så de ramlar runt och blir hängande upp och ner i ledningen. Varje gång.

Kakadua

Idag har Åsa pratat med personalen på Pontus blivande skola vid ett flertal tillfällen. Det är första dagen som personalen är tillbaka efter vinterlovet. Till slut fick hon veta att Pontus är välkommen att börja imorgon och att man som förälder bör följa med och betala för skoluniformen. När han har fått på sig uniformen imorgon ska han visst få följa med en elev runt skolan som ska visa runt. Om det blir nog riktig skoldag imorgon återstår att se.
Vi är i alla fall lite pirriga alla tre inför morgondagen.

5 kommentarer:

MAJA sa...

Hej på er! Söndagsångest låter inget bra alls. Jag har ångest fasän jag är på semester. Men jobbar på det. Vi får väl se vad som händer. Vi njuter i alla fall av lite tid tillsammans och badar och springer och leker på stranden när solen skinner. Annars blir det historiska utflykter som N lever sig in i som det vore verklighet. Föreställ att vi intar en medeltida borg!! Vi har alla tittat på er blogg och vi gillar Pontus skor. J undrade när Pingu flyttade till Australien och varför då? S undrdar om man flyttar som ni gör har man svenska pengar kvar eller struntar man i det. Och N vill att ni skall akta er för hajarna när ni badar. (Vi såg ett program om Bondi Beach.) Må så gott så hörs vi när vi är på plats igen! Kram från oss alla fem.
/M

mammaxtre sa...

Söndagsångest ska man inte ha när man börjat nytt jobb. Beskrivningen låter inte alls rolig. Hoppas att det ska lösa sig.

Jag förstår att ni är piriga över skolstarten :-)

Kram

anna sa...

Så det känns inte bättre Åsa, vad trist. Tur att ni har mera flexibelt visa än Micke så du kan söka andra jobb om det inte ändrar sig. Trist, för på papper är det väl drömtjänsten.

Åh så spännande för Pontus och er andra. Ingen liten sak att börja high school i Australien. Har drömt om uniformer och uniform shop hela natten åt er.
Jag är rätt pirrig själv för min egen dag och Tilda stod färdigklädd för skolan 0630.

Lycka till.
Ser fram emot kvällens blogg.
Puss

Anonym sa...

Spännande med Pontus nya skola. Det blir nog annorlunda än i Sverige.

Anonym sa...

Anonym det var jag, Birgitta.