juli 22, 2011

Regn, regn och åter regn

Hur mycket kan det regna egentligen? Vi har haft regn sen i tisdags och då pratar vi inte om några lätta skurar. Vädret är helt klart mer extremt i det här landet än vad man är van vid.

Det här fotot tog Pontus med mobilen när han gick hem från skolan häromdagen. Det fanns inget val, han var tvungen att vada igenom denna mindre insjö med sina nya skinnskor. Som kostade 139 dollar.

photo (14)

Den här bilden tog han strax före. Den här utsikten är oftast magisk och igår var den också lite häftig fast på ett annat sätt. Man ser inte ens toppen på Sydney Tower.

photo (16)
Lill-Åsa njuter av utsikten när hon åker över bron mellan Balmain och city. Det är vackert till och med när det är skitväder.
 photo (15)

Idag var det tydligen presentutdelning innan middagen. Pontus och Lill-Åsa förstod ingenting. Åsa hade köpt presenter på lunchen för att uppmärksamma hur duktiga de båda har varit under veckan som gått. Pontus för att han är bäst på att finna sig tillrätta i den nya skolan och dessutom stortrivas. Lill-Åsa för att hon fortfarande har ett jobb och för att hon aldrig kommer att hålla käften om hon inte trivs.

De fick en varsin tröja (Lill-Åsa fick till och med två) och de visar stolt upp dem här.

IMG_4997

Lill-Åsa vill inte skita ner den nya tröjan när hon diskar.
Vi har en skitdiskmaskin. Den är så dåligt planerad att vinglasen inte får plats på ovanhyllan och på den nedre fastnar de och slås sönder. Vi har redan slagit sönder fyra stycken i diskmaskinen. Lill-Åsa har nu satt ett diskmaskinsförbud på vinglasen tills de skärper till sig.
Hoppas att det sker snart.
 IMG_4999

Nä, nu ska vi njuta av helgen.
Ha det gott och tack för att ni hittade hit.

4 kommentarer:

Hans sa...

Här i Vallentuna är det VARMT idag. Birgitta och jag som båda är lite dålig på att stå ut med för varmt väder håller oss innomhus i eftermiddag. Där har vi bara 26,8 grader just nu.
Ha en riktigt bra helg. På söndag kommer det att regna mindre.

mamma sa...

Är på väg in till stan och ska picnic. Varmt som bara den och kvalmig. Vaknade kl 6 imorse av en åskknall som fick mig ur sängen på nytt svenskt rekord. Som det small. Sedan en störtskur som varade i 5 minuter. Det somnar man gott till.
Ha en trevlig helg.
Kram

Anonym sa...

Vad roligt med presenter så där oväntat. Så skall man göra. Visst har de varit duktiga bägge två. De ser väldigt glada ut.

Kan inte vi få lite av ert regn? Här är så torrt och varmt. Får vi inte mycket regn snart så får vi ingen svamp i skogen.

Ha en skönt helg och koppla av.
Birgitta

Anna sa...

Vilken bra ide Åsa, klart att de ska ha presenter. Vilken vecka ni har haft. Heja både Åsa och Pontus!
Ska bli så kul att höra mera från Pontus idag!

Jag kan se skymten av PJ brallor på Lill-Åsa, finns inget skönare än fredagkväll!

Vi har visst haft den blötaste juli på över 60 år hörde jag på nyheterna, galet.

Välkomna hit när det suger i vuxentarmen;-)
Puss