december 01, 2007

Grodan, kaffe, julpynt och Algot

Igår efter jobbet skulle vi träffa upp några av Åsas arbetskamrater på Grodan. Innan det passade Åsa på att lite snabbt (naivt trott) springa in på Nespresso på Biblioteksgatan för att köpa lite kaffe.

Hon möttes av en kö som förde tankarna till gamla Sovjetunionen. När Lill-Åsa slöt upp 30 minuter var det lynchstämning därinne och alla skrek och var upprörda. Personalen hade vid det här laget stora röda blaffor på kinderna. Vi fick vårt kaffe till slut i alla fall. Gott var det också. Julsmakerna är; choklad-apelsin, kardemumma och mandel.

Strax före 18.00 klev vi in på Grodan och mötte upp lite blandat folk. En del av dem skulle äta men vi tog en drink och begav oss sen mot T-Jarlen för att lite impulsivt köpa fredagsmaten. En av rätterna på Grodan var lövbiff med pommes och det inspirerade oss till vår fredagsmat.

Nu har äntligen På spåret börjat på SVT och vi hade (planerande som vi är) spelat in premiäravsnittet. Vi bänkade oss med julkaffet och avec och kände oss synnerligen okunniga gällande Amsterdam, Marrakech och Gävle.

Idag tog vi tag i lite städning och julpyntning med julmusik i öronen. Vi insåg att förra årets pynt kändes 1800-tal och slängde därför skiten i grovsoporna. Vi åkte till Kungens kurva (det är ju trots allt lördag) och hittade faktiskt lite nytt pynt. Pontus fick en vit julstjärna på fot och vi köpte en hängande vit, klädd julstjärna. Det blev verkligen tokfint. I köket hängde vi upp julgardinerna och Algot the snowman, helt enligt traditionen.

Efter KK tog bartendern Lill-Åsa tag i att blanda drinkar. Gott blev det.

Vi ska nu njuta av lax i ugnen som vi åt för första gången för många år sen och då var det Uffe i Ängelholm som var kock. Otroligt gott och lättlagat.

Inga kommentarer: