december 29, 2007

Boots in Waterford

När vi kom hem från Cork insåg vi att vi behövde gå och hämta källvatten i fontänen vid slottet. Kranvattnet går absolut att dricka med det är lite gult och har en liten bismak.
På väg dit började det regna och vi var då bara tvungna att springa in på närmaste pub och sätta oss framför en varm brasa. Lismore har inte så många affärer men det finns minst sju pubar på en sträcka av max 500 meter.
Efter vattenhämtning gick vi sen hemåt för att laga köttfärspaj. Det blev ingen siesta denna dag. Stress, stress, stress :-)
Vi har som mål att hinna prova alla pubar innan vi lämnar Lismore så det var bara att ge sig ut igen efter middagen för att beta av en till. Vi hade ju absolut ingen lust egentligen :-)
Denna gång hette puben West end och den fylldes på med folk i snabbt tempo.
Vi avslutade kvällen med lite skitsnack framför brasan hemma.
Waterford blev målet för dagen. Det tog ca en timme att köra och det var enklare att hitta. Idag var affärerna öppna igen till vår stora glädje.
Karin hade läst om ett antirynk-serum som skulle finnas på Boots och vara lika bra som de riktigt dyra sorterna. Vi kom ut från Boots med varsin påse med lycka och en något utmattad Lill-Åsa som inte alls förstår glädjen i att lägga pengar på krämer.
Efter en massa spring i affärer var det lunchdags och vi hittade en jättemysig pub.
All mat var god och Karin konstaterade att det var den godaste sallad hon någonsin ätit.

Efter lite matinköp slängde vi oss på vänster sida och körde mot Lismore.

Inga kommentarer: