december 26, 2007

Stockholm - Lismore

Vid 13-tiden tog vi våra 20-kilos-resväskor och åkte tunnelbanan in till stan där vi mötte Karin vid flygbussen. På Arlanda blev det en sen lunch som bestod av en köttbullslandgång med rödbetssallad och en julöl.

Efter en lite skumpig flygning landade vi i tid på Dublin Airport. Allt gick väldigt smidigt och vi satt en timme senare i en Opel Astra på väg söderut. Lill-Åsa körde och Tok-Åsa var förste kartläsare. Allt gick galant till vi kom till Clonmore (ca 4 mil från målet) Vart i hela fridens namn tog vägen till Lismore vägen? Inga skyltar och bara småvägar. Vi frågade till slut efter en vägbeskrivning inne på en bensinmack och en utav kunderna trodde att vi skulle ta vägen upp till vänster. Vi fick åka länge innan vi kunde andas ut då vi förstod att vi faktiskt var på rätt väg. 23.30 kom vi fram till Lismore och hittade tack och lov vårt hus på en gång. Utanför mötte granntanten upp med nyckeln och vi fick en noggrann genomgång av hur allting fungerar i huset. Jösses, vad den donnan kan prata. Och man kan inte sluta titta på hennes fula och gula hästtänder heller, men snäll är hon.

Vi packade upp och tog oss ett glas rött innan vi trötta och nöjda kröp ner i de först iskalla men sen sköna sängarna.

Vid 09.30 åt vi en frukost bestående av kaffe och sockerkaka som granntanten bjöd på.

Efter frukost gick vi ut för att inspektera byn. Idag fick ju även se vårt hus i dagsljus. Är det inte gulligt?


Vi behövde ju också fylla på i skafferi och kyl så vi gick förbi hos grönsakshandlaren, spritbutiken, slaktaren och matvaruaffären.

Vi hann även få en glimt av den irlänska landsbygden.

Efter shopping och promenad var det dags för en lunch då vår frukost kanske saknade vissa näringsämnen.
Vi gick till en utav de många pubar som finns i Lismore och åt en tradionell jullunch bestånde av turkey and ham.

Lyckan var fullständig (även om det ser inte så på kortet) när Lill-Åsa insåg att de visade Hem till gården på storbildsteven på puben.

För att få ut det mesta av julafton gick vi hem och drack en ljuvligt varmt Irish coffee (hallå, vi är ju faktiskt på Irland) och kröp sen ner mellan lakanen för en power nap.
Ikväll ska vi fira jul och även gå till katolska kyrkan, som för övrigt ligger en spottloska från vårt hus.

Vi sitter just nu pa ett internetcafe i Cork och det ar i stort sett det enda som ar oppet idag pa annandagen.

Da var stromkabel till datorn inte passar i var adapter kan vi inte ladda datorn och darfor inte fora over foton till datorn forran vi kopt en ny adapter. Vi hoppas att vi kan uppdatera bloggen lite senare i veckan.

1 kommentar:

Gun sa...

Det ser mysigt ut!Lika "vackert" väder som här hemma!
Sköt om er
kram