maj 08, 2012

Mosad fågel

Tisdag

Jag är ju himla bra på det här att vara "arbetsbefriad" och håller mig sysselsatt mest hela tiden med mysiga saker. Jag började morgonen med att söka jobb och dricka kaffe. Efter att 14 jobb var sökta var det dags att ladda nytt i tvättmaskinen. Idag har det blivit mest lakan och handdukar.

IMG_6501

Sedan blev det en snabb promenix till Centennial Park och vädret är helt fantastiskt just nu. Kallt inomhus men varmt ute på dagtid.

I morse kom det några bygg-gubbar igen, men de var bara på övervåningen och jag vet inte vad de gjorde där. När jag gick upp var hålet kvar i alla fall och det tycker jag nog är lite bra. Nu när jag inte har något jobb blir vi bara glada om de inte avslutar bygget helt än för då får vi väl betala full hyra och det känns onödigt.

IMG_6502

Vi har helt gett upp på ogräset där uppe och njuter nu istället av lite vildgräs. Det är bara inställning det handlar om. Vildgräs är skitcoolt.

IMG_6503

Nu var det länge sedan vi använde grillen. Lite dumt. Vi får nog skärpa oss.

IMG_6504

Randwick’s Skyline en tisdag mitt på dagen.

IMG_6505

Pappas rum. Eller bastu.

IMG_6506

Det låter inte som att de tänker byta ut hela heltäckningsmattan utan bara bitar. Vi bryr oss inte så länge vi blir av med mögelbitarna.

IMG_6507

Det vita huset mitt emot oss har ju renoverats i månader. Det går långsamt men nu börjar man se skillnad.

IMG_6509

Lite eftermiddagssol i vardagsrummet.

IMG_6510

De här pappisarna har suttit där på tråden en timme nu och gastat. Men de låter glada och nöjda och då är jag det också.

IMG_6511

På tal om fåglar har jag haft en lite jobbig dröm i natt. Jag drömde om att det kom en stor fågel som var jätteskadad och knappt kunde flyga. Den flög så pass dåligt att den satte sig på min rygg och då den var typ döende var jag tvungen att lägga mig på rygg och mosa den stackars saten. Har haft lite dåligt samvete hela dagen för mosningen av pippin. Jag googlade upp drömmen och det ser ju lovande ut.

Dead or injured birds are an indication of coming worries, unless they are *birds of prey, in which case the worries will be short-lived.

*Rovfågel. Det var ju en stor fågel så då tycker jag vi bestämmer oss för att det var en rovfågel…

5 kommentarer:

Mamma sa...

Ja det gäller att ha rätt inställning till saker och ting.
Kram

Helene van Rooy sa...

Oj - det händer verkligen mycket! Vad för logistik blir det på nästa jobb månne? Kanske transporter ?

:-)

Lotta sa...

Vildgräs är fint MEN som jag skulle vilj ta mig an detta underbara. Som jag ser möjligheter :-)

Kram

Anna sa...

Haha, det är nog lika bra att gilla vildgräs. Vilket jobb det skulle vara att få bort eländet. Sen tror jag att det skulle vara för varmt där på sommaren så skulle ni så något skulle det brännas. Ni har ju i princip aldrig skugga.
Vilket väder vi har, soligt men borta är den fuktiga värmen. Älskar den här perioden.

Jag hoppas att du får jobbet i Bondi junction. Då kan vi luncha ihop ibland:) Då skulle du kunna gå eller cykla till jobbet varje dag, vilken lyx.

Fortsätter att hålla tummarna.
Kram

Gun sa...

Hm, ja pappa är ju inte kvar och rycker ogräset :-) Sen håller jag med er, ogräs är fint. Förgätmigej är ju jätte söta.
Jag tror det va en örn du drömde om och då betyder det nog att du får jobb snart.
Tack för alla bilder. Kul att se att bygget på andra sidan gatan går framåt. Eran lilla söta tvättskrubb var det ju länge sen jag såg :-) Den gillade jag. Ska nog ha en sån när jag blir stor ;-)
Kram kram