maj 14, 2012

Berry del 1 och attackerande stolpar

Vi tog så mycket foton att jag får dela upp Berryresan.

Idag när jag skulle lämna tillbaka bilen så backade jag ut som vanligt i garaget när en stolpe sprang rakt ut och klappa till bilen. Mycket frustrerande. Det är första gången som jag bucklar en bil och man får väl vara nöjd med att det bara blev en lite bula och inte en rejäl krock. Vi hade försäkrat den men ni vet hur det är med allt det finstilta. En George skulle höra av sig när han vet hur mycket det skulle kosta. Mycket tråkiga pengar…

Fredag

När vi hyr bil så är det väldigt smidigt att packa i green bags. Då har man liksom allt uppsorterat och klart och det är bara att bära ner i bilen.

IMG_6530

Åsa jobbade hemma tills Pontus var färdig i skolan.

IMG_6531

När vi öppnade dörren för att packa in all i bilen smet det in två hundar. Vi har ingen aning om vart de kom ifrån, men lite konstigt då man tydligen inte får ha husdjur i det här huset. De kände sig hemma här och hann se sig runt överallt. Sedan tackade de för sig och slank ut igen.

IMG_6532

Vi trodde inte trafiken skulle ha hunnit korva till sig redan vid 15-tiden, men vi hade fel. Här har vi kommit en lite bit på väg i alla fall.

IMG_6533

Vi fick åka igenom en skogsbrand också. Ganska maffigt men det luktade ganska äckligt.

IMG_6534

Det tog 3 timmar i stället för två att köra dit, men ett välfyllt kylskåp väntade oss när vi kom dit.

IMG_6537

Det var ju fredagskväll även i Berry och då äter man ju nachos.

IMG_6538

Sedan eldade Pontus i brasan, vi spelade kort och hade det allmänt mysigt.

IMG_6544

Man är ju grymt nyfiken på hur omgivningarna ser ut men man kan ju inte se ett smack när det är kolsvart ute. Stugan var dock grymt fin men vår säng var nästan lite för stor. Första natten tappade vi till och med bort varandra.

IMG_6547IMG_6549

Lördag

Solen sken inte på lördagsmorgonen men vi visste att den skulle dyka upp under dagen så vi hade ingen panik. Jag hade inte ens bråttom ur pyjamasen. I bland måste man bara få vara lite slö.

IMG_6551

På gården fanns det en liten söt häst som heter Edwina, men hon kallas för Eddy. Hon tyckte om bröd och äpplen. Hon tyckte nog om det mesta faktiskt, men det var bröd och äpplen som hon fick av oss. När hon åt sitt gröna äpple dreglade hon jättemycket.

IMG_6554IMG_6564

Det var galet vackert i området där vi bodde. Tyvärr gör det sig inte riktigt på bilderna, då måste man nog ha en bättre kamera.

IMG_6565

Otroligt fågelliv. Vi såg svarta och gula Kockaburror också. De har vi inte sett förut då de i stan är vita. Stora som stridsplan var de också. Här på bilden är dock två helt oskyldiga papegojor.

IMG_6566IMG_6568

Vi bodde ca 4 km utanför Berry då vi ville ha det riktigt lantligt. Vid 11-tiden hoppade vi in i bilen och körde mot Berry.

IMG_6569

Berry var jättegulligt och vi strosade omkring i timmar och myste.

IMG_6570

Jag trodde den här affären kanske sålde fäljar eller någonting till bilen, men det var en alkoholaffär.

IMG_6571

Här åt vi lunch. Fast inte klockan 11 utan lite senare på dagen när solen sken, men det har vi inga bilder på.

IMG_6572

Vi tog en promenad till en godisfabrik.

IMG_6575

Berry påminde nästan om någon sådan där amerikansk tv-series-höststad. Det finns ju såna där serier som jämt har höst typ, Ed, Providence, Gilmore Girls och Judging Amy.

IMG_6576IMG_6577

Pontus sprang tillbaka till bilen och hämtade sin long board när han såg hur fina vägarna var.

IMG_6580

Vi köpte några godisar som smakade som kungen av Danmark och lite choklad.

IMG_6583

När vi kom ut ur godisfabriken började solen lysa.

IMG_6584

Då blir ju allt höstigt bara ännu finare.

IMG_6585IMG_6586

En liten park i Berry.

IMG_6588IMG_6591IMG_6595IMG_6596

Mr Berry him self. Alexander Berry. Han levde för länge sen så han är död nu. Han var en kirurg, affärsman och upptäcktsresande. Han var den första europé som kom till området 1822. Jag har ingen aning om varför han ser så sur ut. Kanske hade han backat på en stolpe eller nåt.

IMG_6597

Medan Poppe åkte long board så tittade jag och Åsa in här. Riktigt gulligt museum, och gratis var det också.

IMG_6598

Sedan strosade vi vidare.

IMG_6601IMG_6602IMG_6604

Efter en lunch på stället med båtarna på taket blev det en sväng till den lokala matvarubutiken. I Berry fanns det en IGA som tydligen var nyinflyttad i nya lokaler. På den här tavlan kan man skriva upp vad folk saknar som fanns i den gamla affären men som blivit bortglömt i flytten.

IMG_6605

Här väljer jag att avsluta dagens blogg så fortsätter jag imorgon igen.

4 kommentarer:

anna sa...

åh vilket ställe där det ingick häst! Tilda skulle ju ha svimmat och hästen med antagligen men den av äppelkoma.

Berry är verkligen charmigt. Vi har gjort stan osäker så många gånger att jag inte riktigt kan hålla isär gångerna men gången när Eric åt en nachos tallrik där och sen spydde en hel natt av matförgiftning kommer vi ihåg;)

Jag är säker på att det inte blir så dyrt, särskilt när ni har försäkring. Kommer ni inte ihåg när Micke blev påkörd så bilen bara blev mos och han blev alldeles sårig i pannan? Han såg ut som Gorbatjov i veckor. Då föredrar vi busiga stolpar i garaget.

Ser fram emot mera bilder imorgon.

Kram

Mamma sa...

Så fin liten småstad. Jag förstår om det var mysigt. Jag tycker mer om småstäder än stora städer som man ändå inte se allt av.
Kram på dig

Helene van Rooy sa...

Kära väninna! Du skriver för roligt och målande. Tack för alla skratt! Kram

Marie KJ sa...

Jag är också lite trött på vår kamera och vill köpa en ny. Fasiken vad man kan gräma sig över att få betala pengar till något man inte får något för (den trasiga bilen)

Berry ser urmysigt ut!