maj 07, 2012

Kort arbetsvecka

Lill-Åsa skriver

Nu händer det saker igen hos Pingvinfamiljen. Det är aldrig långtråkigt här kan vi ju lugnt konstatera. Min avdelning, som riktar in sig på mässor/utställningar har under en längre tid varit en ekonomisk katastrof. Möte efter möte har bara inneburit sämre och sämre siffror för avdelningen och idag fick jag och en stackars kollega veta att det inte fanns någon möjlighet att behålla den storleken på avdelningen som vi tidigare haft. Min kollega blev riktigt upprörd och började prata om huslån, barn och en fru som säkert kommer att dumpa honom nu när han inte har något jobb så jag tappade helt fokusen på mig själv. Jag tycker synd om honom som säkert har jobbat där i några år och hans hälsa är inte speciellt god. Men det blir nog bra. Jag själv känner mig inte speciellt orolig. Jag har ju inget huslån och Åsa har inte dumpat mig än i alla fall. Efter att jag fått beskedet fick jag prata med personalchefen. Han heter Johan och är toksvensk. Skönt att kunna prata svenska vid ett sådant tillfälle faktiskt. Hans fru jobbar på IKEA så han skulle lägga in några vänliga ord för mig och dessutom har han mycket kontakter lite överallt. Det kan ju inte vara fel i alla fall.
Sen var det bara att packa ihop och åka hem. Snacka om kort arbetsvecka! Jag åkte sen till Bondi Junction för att hämta vår laptop som numera har en ny hårddisk. Tur var väl det för när jag skulle maila min CV från den gamla datorn så krånglar wifi-uppkopplingen igen.

 

Nu övergår vi till att blogga om helgen
Lördag

Till vänster i bild ser ni Lill-Åsas fd chef Anneli :), Lill-Åsa och Thomas. Vi träffades i Botany som ligger ganska precis i mitten mellan Sans Souci där de bor, och Randwick där ju vi bor.
Vi hamnade på en pub som var lite av det ruffigare slaget så vi bestämde oss för att äta middag på en restaurang istället.

IMG_6484

Efter en organisk middag gick vi över gatan till en pub som inte var av det ruffiga slaget. När vi hade suttit en stund kom två killar fram och ville socialisera lite. Det går verkligen inte att gå på en pub här utan att prata med folket runt omkring. Otroligt socialt folk det här.

IMG_6490

Söndag

Knallblå himmel och klar och fin luft. Det fick bli en promenad i närområdet.

IMG_6491

Nu behöver man oftast långärmat på sig. I morse var det bara 13 grader när vi gick till jobbet. På den tiden när vi båda två hade varsitt jobb, alltså :)

IMG_6492

Det är väldigt backigt där vi bor.

IMG_6494

Det finns så mycket fina balkonger.

IMG_6495

Här på trappen satte vi oss och njöt i solen. Tyvärr syns det inte riktigt men vissa träd är verkligen sådär vackert höstigt orange.

IMG_6496

IMG_6498

Nä nu får ni nog allt hålla tummarna igen för att Lill-Åsa snabbt ska hitta ett nytt jätteskojigt jobb. Vi vet ju att ni är bra på det och hittills har ju det mesta landat på rätt plats.

8 kommentarer:

Anna sa...

Ja, ni är duktiga på att hålla tristessen borta hos oss alla. Jag är helt säker på att du kommer hitta ett fantastiskt roligt jobb snabbt Åsa. Skönt att slippa oroa sig för husmän etc en sådan här gång.
Jag är världsbäst på att hålla tummar och korsa fingrar så jag kommer göra det tills du fått ett nytt jobb.

Idag var det svalt men det ska visst bli 26 grader i veckan. I vår frys ligger en snöboll efter helgens camping. Det var så mycket frost på tältet när jag skulle hänga upp den hemma att jag kunde ha gjort en snögubbe. Helt galet.

Är så imponerad över din inställning Åsa! Stor puss och kram till er alla tre.

Marie KJ sa...

Oj, så snopet. Nåja, mister du ett står dig 1000 åter :) Vi sätter tilltron till IKEA. Lycka till med jobbsöket!
Kram Kram

Hans sa...

Ok, då tar jag tag i båda tummarna. Med din positiva inställning kommer du säkert ha ett nytt jobb snart. Positiv attityd syns i ögonen vid intervjuer och underlättar för motparten att besluta sig i din favör.

Mamma/sväris sa...

Kära nån, ja inte har ni tråkigt i alla fall. Det händer saker hela tiden. Det gillar jag. Omväxling förnöjer. Jag förstår inte, jag tycker jag gått och hållt tummarna för något sedan ni flyttade, jobb, sjukdomar, översvämmning och jobb igen. Jag jag fortsätter så gärna. Nu djävlars ska Ikea få en logistiker som heter duga!
Kramar till er

Gun sa...

Då kan du se favorit såpor i repris :-)
Klart du får ett nytt bra jobb. Håller tummarna. Er/din inställning till saker gör antagligen att det går bättre också.
Kram kram

Lotta sa...

Vad trist att bli av med jobbet. Det kommer att ordna sig, det tror jag absolut. Men jag måste få fråga. Får man gå hem utan ngn uppsägningstid, bara sådär på samma dag som man meddelas beskedet?

Fy vad otryggt i såfall tänker jag som är en trygghetsnarkoman.

Kram

Birgitta sa...

Allt jag tänkt skriva står redan i de tidigare kommentarerna, så lycka till.

Åsa sa...

Lotta: Jag var bara provanställd i 6 månader, men det tror jag inte har någon som helst betydelse. Han som fick gå samtidigt som mig var ju inte det. Det är lite som i amerikanska filmer, att man har en personal med sig hela tiden från att man fått sparken tills man är utanför huset. Så man inte ska förstöra något för företaget. Jag hade fått stanna tror jag veckan ut, men då undrar jag om jag skulle ha behövt ha någon som stod och vaktade mig...Jag tyckte det var bättre att gå hem.
Det är lättare att få sparken i Australien men det är också lättare att få fast anställning.