maj 02, 2012

Att vara svensk utomlands

Som ni vet är ju vår dator hos doktorn den här veckan. DÅ fick vår gamla lilla dator för sig att den skulle börja funka igen. Den fick ju för sig att den inte ville ha kontakt med vårt wifi när vi hade gäster här i somras. Men nu så jävlars.
Vi är så tacksamma så.

Vi slänger här in ett foto från förra helgens promenad till Bondi Junction. Är inte bussen som går till Ulladulla (som ligger ca 6 mil söder om Jervis Bay) väldigt charmig?
Ser den inte ut att komma från 60-talet?

IMG_6475

I en av de stora dagstidningarnas söndagsbilaga var det ett fyrasidigt resereportage från Stockholm. Lill-Åsas arbetskamrat gav tidningen till den svenska chefen som gav den vidare till den svenska Lill-Åsa.
Man blir allt lite stolt. Lika stolta som vi var efter att ha sett Salmon Fishing in The Yemen med Lasse Hallström som regissör eller när man ser att någon läser en Stieg Larsson-bok på bussen eller man hör en låt av Robyn genom någons hörlurar. Eller när någon pratar om köttbullarna på IKEA och även när man ser de stora reklamskyltarna för Rekorderlig Cider där det står "Beautifully Swedish" eller för Åsa som ju jobbar för ett företag som säljer den svenska produkten QlikView. Det är lite coolt att vara svensk utomlands.

photo (17)

Inte den kommande helgen men helgen därpå är det mors dag här i Australien.
Vi tycker att det är så himla mysigt att åka iväg över helgen och att få uppleva naturen. Det blir som en utomlandsresa över helgen liksom.

Den här gången åker vi till den lilla staden Berry 14 mil söder om Sydney.

Vi ska bo 4 km utanför själva Berry med underbar utsikt och bara njuta i det här huset.

img_99823_99f37196f952f077b4908b15a97a2cf2_max800x600

5 kommentarer:

Marie KJ sa...

Morsdag är ju nästan samma som här! Här är den ju sista söndagen i maj.UllaDulla tillsammans med den något antika bussen är ju urcharmigt. Men ser ett 50-talssamhälle framför sig. Kvinnorna har blommiga och prickiga klänningar och herrarna hatt. Typ. UllaDulla, kanske vi kan ta bussen och besöka stället när vi kommer?

Anna sa...

Åh vilket gulligt hus! Ni kommer älska Berry.

Vi såg två sådana Ulladulla bussar parkerade utanför oss i helgen. Ursöta. Vi har bott i Ulladulla en el två gånger. Ingen stad värd att åka till om ni frågar oss. Inte lika söt som sitt namn.

Redn torsdag, vi närmar oss snart helgen:)
Puss

Gun sa...

Visst åkte vi förbi Berry? Jättefint hus, finns det strand? Hur som helst så är det väldigt vackert :-)
Urgullig Ulladulla buss, jobbig att åka i flera timmar i kanske?
Kram kram

Åsa sa...

Berry ligger typ söder om Kiama fast en bit in i landet. Vi kan ha passerat en skylt som pekade mot Berry dock. Jag Ulladulla är lite långt för en helg och enligt Anna inte så mysigt heller.

Birgitta sa...

Skönt att vara på landet. När vi kom hem från Paris njöt vi av tystnaden och den friska luften. Hoppas att ni får en fin helg.