maj 27, 2012

En het natt

Lördag

Här är ännu ett foto från vår mysiga sillunch igår.

IMG_6697

Efter lunchen tog vi en sväng till Bondi Junction och ett besök på Kmart. Det börjar bli kallt och vi behövde köpa lite värmande saker. Det blev en flaska whiskey, närå. Inte värmande så utan en liten värmefläkt, värmefilt och tofflor till Åsa.

Vi åkte sen hem och fortsatte vårt svenska mattema och åt frysta (fast de var tinade när vi åt dem) räkor från IKEA till middag. Fy satan vad gott det var. Räkorna här är jättegoda och stora men ibland är det trots allt godast med det man är uppvuxen med.
Pontus tillbringade kvällen i stan med sin tyske vän Felix och åt middag på McDonalds eller Maccas som det kallas här. 

Det blev en het natt för Lill-Åsa. Innan vi gick och la oss hade vi bäddat med den nya värmefilten under lakanet. Vi slog på den på det varmaste läget och kröp sen ner. Fantastiskt skönt! Så skönt att Lill-Åsa somnade duns. Klockan 2.30 när Åsa vaknade för ett litet toalettbesök låg Lill-Åsa PÅ täcket som trots sitt komasovande nog förstått att det var så hon kunde undvika att bli helstekt. Som en god fru stängde Åsa av värmen då bränd fru luktar illa.

IMG_6715

Söndag

Det här landet är ju fantastiskt på alla sätt och vis men att bygga isolerade hus är inget de ägnar sig åt. Imorse var det 13.3 grader ute…

IMG_6699

… och 15.8 grader inomhus. Då är det väldigt skönt med en värmefläkt som trots sin ringa storlek gjorde underverk i vårt vardagsrum. Snabbt gick det också.

IMG_6700

Idag blåste det lite mindre så idag kunde vi få vår picnic. Vi hittade en mysig genväg ner till Coogee.

IMG_6701

Nästa fredag är det den första vinterdagen och vad passar då inte bättre än en riktigt stor julstjärna.

IMG_6704

Framme i Coogee.

IMG_6708

Vi gick förbi och köpte ett par kalla öl och bredde sen ut vår filt. Vi hade med oss egengjorda mexikanska wraps.

IMG_6709

Vi satt och tittade på folket som passerade på strandpromenaden.
Vår favoritsysselsättning.

IMG_6710

Lill-Åsa ville också vara med på bild.

IMG_6711

Vi såg några tappra badare.

IMG_6712IMG_6713

Vi tog bussen hem och nu ska vi suga ut det gottaste av det som är kvar av helgen medan Pontus är med Novellia och ser Men in Black 3.

2 kommentarer:

Mamma sa...

Tack för pratstunden och morsdags gratulationer.
Tänk att folk badar ännu. Men det kanske är varmt fortfarande i vattnet.Vilken bra ide med att ta upp balkong möblerna på övervåningen! Häftigt att sitta där och titta på blåsten utanför.
Ha det gott så hörs och syns cybervärlden
Puss och kram

anna sa...

Perfekt med erat lilla ute/innerum!

Vår lägenhet är fortfarande lika varm, jag saknar elfiltar i sängarna som vi hade på Spring street. Det finns inget mysigare än att ha varmt i sängen men vara kall om näsan.

Kram