maj 30, 2012

Maccas, uttalas Mäckers. Typ

Vi vet faktiskt inte riktigt vad vi ska börja skriva om i den här bloggen. Det händer lite saker i vår familj just nu. Som vanligt.

Vi börjar med Pontus.
Han trivdes jättebra i skolan i år 10. Det här året har dock faktiskt varit lite av en mardröm för honom. Och oss. Hua. Det blev väldigt tydligt en bit in på första terminen att lärare och skolledning inte var beredda att investera och hjälpa honom på det sättet han behöver. De höll med om vad som behövde göras men ingenting hände och Pontus fick utså mycket dumheter från oförstående lärare. Åsa har haft telefonkontakt med skolan flera gånger i veckan och de grå hårstråna har nog inte blivit färre.
Vad är det för mening med att gå kvar om man inte får den hjälp man behöver för att klara av studierna och på kuppen få självförtroendet sänkt i botten?
Tack och lov finns det faktiskt jobb att få för ungdomar i Australien. Pontus har därför sökt ca 30 jobb och i början fick han självklart sin ömma moders hjälp men under resans gång har han blivit mer självständig. Halleluja!
Efter att han pratat med SYO-konsulenten på skolan fick han en intervju med en chef på McDonalds. Eller Maccas som det heter här. Detta ledde sen till en intervju på McDonalds i Waterloo. Det jobbet fick han!!! Extra roligt då han skött allting själv med detta jobb. Förutom det har han fixat konto i banken på egen hand. Vi talade bara om vilken bank han kunde gå till.
Han har ikväll jobbat sina första timmar och han ringde just och var väldigt positiv.
Vi håller tummar och tår att han ska fortsätta att trivas.
Den långsiktiga planen är nog att han ska börja som lärling inom något område men det blir först aktuellt när vi får permanent uppehållstillstånd om ca ett år. I väntan på det hoppas vi att han trivs för annars får han återvända till skolan.

I kapitlet "Lill-Åsas värld" gick det också fantastiskt bra idag. Här klev hon in genom porten i morse.

photo (5)

Hon var tidig som vanligt. Då gör det ju ingenting att Botanical Gardens ligger mitt över gatan.

photo (6)

Där spenderade hon de första minuterna av dagen. Ingen dålig start alls.

photo (7)

photo (3)

En jobbig sak hände faktiskt Lill-Åsa idag. Det fanns ett litet sug efter McDonalds på lunchen och det gör det ju inte saken sämre att hon jobbar typ vid Circular Quay, där Harbour Bridge och Opera Huset ligger. Hon köpte därför med sig ett Big Mac & Co och satte sig på en bänk och blickade ut över havet. Sedan hände det. Efter att hon ätit halva hamburgaren kom en fiskmåsdjävul och greppade tag i hela hamburgaren precis när hon skulle ta en stor tugga. Smock sa det så låg allt på marken och på 1 sekund var en miljon djävulsmåsar där. De skulle inte få nöjet att ta över måltiden så en mindre fajt uppstod och en hel del svenska svordomar yttrades. IQ-badbollarna till fiskmåsarna fattade ju inte ett jota.

photo (4)

Jobbet var jättelätt, väldigt trevliga arbetskamrater, inget ansvar och ändå precis lagom arbetsbörda. Hon är väldigt nöjd med att få jobba här till i slutet av juni.

Birgitta, du undrade vad vi ska göra under vår semester första vecka i juli. Pontus åker ju till Sverige den 30 juni för att hälsa på sin pappa med familj i två veckor.
Den 1 juli åker vi två norrut på en liten kärlekssemester till Nelson Bay för en veckas ledighet.

Kartbild

Så här ska vi bo i en vecka. Och fler foton från det här stället får ni självklart se på bloggen i början av juli.

img_16347_a50e199e2bbcf55dbe477da1371ddcd8_max800x600

5 kommentarer:

Anna sa...

Vad roligt att han hade en bra första dag! Låter ju väldigt lovande. Blir spännande att se vad han får för schema framöver.

Vad bra att din första dag blev så bra Åsa. Tack för ditt txt. Trodde först att du fått fladdermusbajs över dig när du åt din lunch. Tilda har provat det och det var ingen höjdare.

Puss och kram

Mamma/sväris/bonus sa...

Då önskar jag lycka till, till era båda som börjat nytt jobb.
Ja pojken eran är snart en vuxen man. Lite svårt varje gång när man följt med nästan från början.
Kramar till er alla

Gun sa...

Du, pappa och måsar :-)
Vackert utanför ditt jobb och vacker byggnad, hoppas det är lika lugnt och vackert inne också :-)
Hoppas det går bra på jobbet för Poppe
Kram kram.

Lotta sa...

Så skönt att Pontus får komma ifrån ett skolelände som för honom inte fungerar väl.

Den där scenen med fiskmås-tjuven, den skulle jag ha velat fota :-)

Ha det bäst!

MAJA sa...

Livet är fullt av spännande överraskningar. Måsar, macdonalds och glass låter ganska nice i alla fall!

Stort grattis från ett regning och kallt Stockholm. Hoppas att ni får solen idag eftersom vi inte får den.

Kram kram Marilene & co