maj 22, 2012

Double Bay

Igår kväll fick jag mail från någon Sue. Hon kommer tydligen ringa mig inom 48 timmar angående ett jobb som receptionist på en läkarmottagning här i Randwick. Hur skönt skulle inte det vara att jobba precis runt hörnet…Så det jobbet hoppas vi på nu gott folk.

Helgen som var…

Naturligtvis får man äta onyttigheter på helgen. De här ostbågarna kan man köpa på IGA affärer och de är mycket goda. Ful påse bara.

IMG_6660

Fredagskvällen blev pinsamt tidig. Jag somnade redan runt 21.00 och min fru höll sig vaken ända till 22.00. Vet inte varför vi var så himla trötta. Det var nog ostbågarnas fel. Vi vaknade pigga och fräscha redan klockan 07.10 för då är man ju redan färdigsoven liksom. Jag slängde ihop ett par kycklingwraps och packade ner dryck och sedan drog vi mot Bondi Junction. Nu när vi lever på en inkomst kan man ju inte hålla på att springa på publuncher, manikyrer, pedikyrer och massage liksom.

Här lämnar vi Bondi Junction och går i riktning mot Double Bay.

IMG_6661

Mycket fint att titta på efter vägen.

IMG_6662

Det är ett konstigt land vi lever i. Ofta är det som så att man kan titta till höger så kan det se ut som höst…

IMG_6663IMG_6664

…sedan ser det ut som sommar åt andra hållet.

IMG_6665IMG_6666

Det ser aldrig ut som vinter åt något håll dock.

IMG_6668

Framme i Double Bay.

IMG_6671

Double Bay är ett lite fint område. Mycket lite finare butiker och folk som klär sig lite rikt.

IMG_6673

IMG_6674

De här tjejerna spelade innebandy med lite konstigare klubbor och utomhus. Tror att det kallas Field hockey.

IMG_6677

Efter vår rundvandring satte vi oss ner på vår picknic-filt och njöt av våra kycklingwraps, kall öl och en magisk utsikt. Faktisk mysigare än vilken publunch som helst. Man måste bara planera lite mer.

IMG_6678

Efter att ha suttit på stranden i nästan två timmar och bara pratat och filosoferat åkte vi hem och bytte om och gick på bio. Bio i Randwick är inte  speciellt dyrt (90SEK) och det är en jättemysig biograf. Den här gången blev det "The Best Exotic Marigold Hotel" och den får tre stjärnor av mig. Mysig och varm liksom.

Efter filmen gick vi hem och gjorde egna pizzor och njöt av lördagskvällen.

Söndagen blev den första dagen sedan vi kom till Australien som vi inte gick ut överhuvudtaget. Det duggade liksom hela dagen och då tyckte vi det passade fint med att bara såsa runt i fulkläder här hemma. Inte att underskatta det heller. Dessutom är det gratis.

2 kommentarer:

Anonym sa...

visst är det härligt med picknicks! Det var ingen dålig prommis att gå hela vägen från er ner till Double bay, måste ha varit en skön promenad.

I helgen ska det visst bli lite halvpissigt väder, åtminstone på lördagen. Det ser jag faktiskt fram emot. Skönt att bara ha en innedag ibland.

Håller tummarna för Randwick-jobbet. Vilken lyx att bara kunna springa hem på några minuter.

Kram

anna sa...

Det var ju bara jag som tryckte för snabbt.