oktober 13, 2007

Killkväll på Åsen (och vi fick inte vara med!)

Klockan ringde 06.30 och ansiktet som mötte en i spegeln är inte lika fager som i Grekland. Blekheten börjar komma tillsammans med de blå ringarna under ögonen. Hua.

Vid 07.00 pep Lill-Åsa iväg till jobbet och en halvtimme senare var det Åsas tur att bege sig ut i den 3-gradiga värmen. Sjukt hur fort man kommer in i vardagstrallen.

Lill-Åsa som egentligen skulle sluta 18.00 idag lyckades förhandla till sig att gå hem 15.30. Någonting måste man ha för att vara transportplanerare också. Hon lovade att sitta på transportexpeditionen torsdag och fredag och då kan man tydligen förhandla till sig ett par timmar en fredag.

Åsas arbetsdag var lite av det kaotiska slaget. Lång historia, men kontentan är att vi tycker att vår VD borde i pension nu vid en ålder av 50. Champagnekorkarna skulle smälla...

När Pontus kom hem från skolan sa han att han önskar sig en mössa för att det är så kallt. Vi bad honom gå igenom vinterpåsen som vi just tagit ner från vinden. I den hittade han Lill-Åsas mössa som hon aldrig använde förra året. Den är nu Pontus.

Vår nya rutin sen vi kom hem från Grekland är att vi innan fredagsdrinken läser igenom och skriver under i P-boken (p står för planering). I denna bok planerar eleven sin vecka med läxor och aktiviteter och på fredagarna gör de även en utvärdering och får ett omdöme av fröken.

Ikväll blev det kyckling eftersom reklamen säger att man måste äta kyckling på fredagar. Gott var det i alla fall och mycket berodde nog på att vi drack vårt favoritvin (vi är så glada för australiensiska viner och att slippa de grekiska). Ingen utav oss spottade i glaset. Har någon förstått varför man ska spotta i glaset. Verkar bara dumt.

Ikväll har ju Pontus planerat en killkväll för att fira sin födelsedag. I år blandade vi oss inte i, då vi förra året i stort sett fick dela ut inbjudningarna till hans födelsedagsfest. I år fick han därför eget ansvar. Han träffade sina två bästisar vid videoaffären där de hyrde DVD-film och sen gick de vidare till ICA och köpte snarr. Filmen de valde var Superman returns.

Nu ska vi vuxna krypa ner i soffan, dricka lite kaffe och kanske en liten rackabajsare till det.

Trevlig helg på er!

Inga kommentarer: