oktober 21, 2007

Från Hägersten till Hammarbyhöjden och lite city däremellan

När vi vaknade insåg vi att vi hade valt rätt dag för en tripp in till stan. Solen sken och det var ca 8 grader. Vi tog det lugnt på morgonen, läste DN, surfade och åkte in till stan förrän efter en delikat nudel-lunch.


På vägen till tunnelbanan träffade vi den här glada gubben som vinkade så käckt.
Vi hade stämt träff med Karin vid Gallerian.

Vi strosade sen lugnt ner mot Östermalm.



Vi passade på att köpa kaffe på Nespresso på Biblioteksgatan. Vi var också in en sväng på Urban Outfitters för första gången. Väldigt stor affär i Röda Kvarns gamla lokaler.



Med siktet inställt på Östermalmshallen fortsatte vi över Birger Jarlsgatan och vidare in på Grev Turegatan.



I saluhallen letade vi efter en Prima Donna. Vi var nämligen bjudna på middag hemma hos Karin i Hammarbyhöjden som skulle avslutas med ostbricka.



Vid det här laget började det dunka i fötterna och suga i alkoholtarmen så vi gick mot Hotel Kung Carls bakficka där vi skönk ner djupt i de stora skinnsofforna.


Det var tydligen inget fel på ölen i Hotel Kung Carl bakficka. Sedan hade vi inte lång tid på oss att hinna till Hammarbyhöjden eftersom vi av erfarenhet vet att en pint öl rinner fort genom kroppen.

Vi hann...

Väl hemma hos Karin delade vi upp oss i tre grupper och ägnade oss åt det vi är bäst på. Stor-Åsa hamnade i IT-supportgruppen.


Karim the chef, som var i matlagningsgruppen, tillagade smaskiga ostgratinerade plättar med kantareller till förrätt och en fiskgryta till huvudrätt som tokgod.

Lill-Åsa var med i bartender/dukningsgruppen. Se så fint det blev.

Mätta och belåtna gick vi ut i höstrusket nästan vid midnatt. Vilka nattugglor vi är. Tur att vi hade lite vin i kroppen så att vi inte frös ihjäl.

3 kommentarer:

Eric sa...

Godmorgon!
Vilka soliga och vackra bilder, härligt!!
Lill-Åsa får alltid en speciell blick efter en öl...lite kul att se varje gång:-) Lite sådär xtra snäll!!
Vad fin Karin var i sin vinterkappa, jättesnyggt!
Sen undrar jag ju då...Kung Carl. Är det på samma ställe där jag jobbade alla åren under skoltiden?
Det ser supermysigt ut med middagen, skulle gärna ha varit med. Jättefina stolar och så gillar jag den där bruna tapeten med blommorna på.
Ha nu en riktigt skön vecka.
Stor puss och kram

Pingvinfamiljen sa...

Hej syster,

Ja det stämmer att det är det hotellet där du jobbade som frukostvärdinna. Jättemysigt ställe att sitta på och dricka ett glas.

Ha en skön vecka du också. Pussar i massor

Pingvinfamiljen sa...

Jag borde ju alltid få ha en öl i kroppen....Herre min skapare så snäll jag skulle bli ;) och tjock...