mars 16, 2011

Tre visningar i tre områden

Onsdag

Lill-Åsas natt var mycket god, men Åsas var tyvärr bestående av ganska många vakna timmar. Vid halv åtta började vi vår dag framför datorn för att se om det kommit ut något mer intressant på hyreslägenhetsmarknaden. Det hade det inte men vi hade ändå några utspridda lägenhetvisningar i olika delar av stan. Det är ju svårt att veta vart i stan man vill bo i när man bara turistat i stan tidigare.

IMG_2964

Från Hyde Park tog vi en buss till vår första buss mot Waterloo och Crown Square, eller Krontorget som vi skulle kalla det i Sverige.
 IMG_2965

Knallblå himmel och 27 grader.
 IMG_2967

Det är lite coolt med alla skoluniformer.
 IMG_2969

Idag har vi gått ca 700 km och när den här bussen kom förbi föddes en idé. En sån här buss som bara kunde åka och titta på alla 2 bedroom apartments över hela stan. Det är nog det Lill-Åsa ska börja jobba med. Egen företagare!
 IMG_2970

Vi hoppade naturligtvis av bussen för sent så vi fick gå lite extra långt. Det här var vår första visning så då sa vi bara att ingen har ju dött av lite motion…
 IMG_2973

I det här huset skulle vi på en visning. Det tog tyvärr för lång tid att ta sig dit med alla byten av tåg och bussar så paret som stod före oss i kön tog den. Suck! När vi med låga axlar gick därifrån ropade de tillbaka oss och berättade att deras kollega i huset bredvid nog hade en ledig lägenhet. 
 IMG_2975

Ett jättestort Coles (mataffär) ligger precis mitt i området.
 IMG_2977

Här är portingången till den lägenheten vi nu har betalat en deposit på.

IMG_2981

Vi tror att balkongen som skulle bli vår är den stora vita balkongen på fjärde vången, som egentligen är sjätte våningen till vänster. Svårt att förklara…

 IMG_2983

Vi var i lägenheten i ca tre minuter då hon som visade den verkade aningens stressad. Men det här är vardagsrummet/köket. Köket är litet men vi tror att vi skulle klara oss. I alla fall till en början här i Australien. 
 IMG_2978

Det här är badrummet i hallen. Sedan fanns det ett sovrum med en ensuit som skulle bli ett Åsarum. Jättefint badrum hade den med både duschkabin och badkar.
 IMG_2979

Det fanns några nackdelar med lägenheten också. Eftersom vi är nya i landet ville de veta att vi kunde betala 6 månaders hyra i förskott plus en pant på 4 veckors hyra. Det blir mycket pengar att hosta upp.

Det blev en berg och dal bana idag kan man lugnt säga. Först så ville vi ha den sen inte, sen ville vi igen…

Klockan 12.00 var det visning på en lägenhet i ett av Sydneys mysigaste område, Surry Hills. Om man ska jämföra med Stockholm skulle det här nog bli Södermalm.

  IMG_2985

Tyvärr var den lägenheten inte så fin. Synd i ett så mysigt område…

Sedan var vi förbaskat hungriga och då passade det ju väldigt bra med att vi var i Surry Hills.

 IMG_2987

Sedan knatade vi vidare in mot stan…

IMG_2989

Men i höjd med Hyde Park var vi tvungna att ta en liten paus.
 IMG_2990

Den sista visningen var klockan 17.30 i Balmain. Det är en liten bit längre bort över en låååång bro och vi var här med Anna och barnen för ett par år sedan och tyckte att det var jättemysigt. Idag var det inte alls lika mysigt tråkigt nog. Massor med bilar och vi måste ha gått på tråkigare gator än förra gången.

IMG_2993

Lägenheten var jättefin men om man inte tycker att området är mysigt så känns det inte så kul att betala en massa pengar varje månad.

Balmain1

Det stod nästan Åsa & Åsa på sovrummet. Men det är ju inte så roligt när det går en bilväg precis utanför som bilarna kör tokfort på. Två uteplatser fanns det också.

6965008_5_FS 
Det här är typ området. Inte så kul tyckte vi.
 IMG_2994

När vi gick ifrån den sista lägenheten var vi helt utmattade så vi lyxade till det och tog en taxi. Oj vad det var värt pengarna. Taxin släppte av oss vid Wollies och vi handlade hem en varsin micro-låda med mat. Vår micro är lite spännande med sina stålplåtar i själva micron. Det blixtrade jättemycket när vi värmde vår lasagne (Lill-Åsa) och Chicken Ticka Masala till Åsa.
 IMG_2995

5 kommentarer:

Mamma sa...

Ruskigt spännande. Har ni betalat deposition på den första? Hur stor är den? Ser jättetrevligt ut. Vilken tur att ni kan vara två när ni far runt som skollade troll och kollar. Jag håller tummarna!
Kram

Marie KJ sa...

Jag fattade inte heller om ni batalade deposit för den första lägenheten eller ej!
Grattis på bröllopsdagen!

Anna sa...

Hoppas att det går bättre idag, håller tummarna för det. Min erfarenhet är att alla moderna kök verkar vara modell mindre och de enda större kök vi har sett är i de gamla art deco lägenheterna.

Vad gäller skoluniformer så är regeln helt klart, ju dyrare skola desto fulare uniformer.

Puss

Anna sa...

Glömde ju gratta på bröllopsdagen! Hoppas att ni får en riktigt fin lunch på Centre point.
Smack

Unknown sa...

Mamma och Marie: Jodå vi har betalt en veckas hyra som en deposition, men om vi ångrade oss skulle vi få tillbaka de pengarna. Men nu lutar det åt att vi kommer att ta den i alla fall. Billigast och snyggaste lägenheten. Kvadratmeter tycks inte vara så stort här i Australien, men vi frågade kvinnan som visade oss lägenheten och hon trodde den var på typ 75-80 kvm. Alltså inte särskilt stor, vilket ju är perfekt då det blir billigare att inreda :)