mars 21, 2011

I väntans tider

Söndag kväll

Hungern infann sig aldrig riktigt igår då vi åt oss mätta på de godsaker som Anna hade tillagat. Vi drack lite vin och spelade M.I.G istället.

IMG_3127

Vi har ett problem. Vi heter samma sak men vi hittar på små lösningar. Lill-Åsa trodde att Åsa skrivit Snygg och Mallig, men det skulle tydligen vara Snygg och Mullig.

 IMG_3129

Måndag

Idag hade Åsa en kaffe-date med sin blivande chef, Matthew. I väntan på att klockan skulle bli 12.30 fördrev vi tiden i Hyde Park. Den här gången undersökte vi Anzac Memorial lite grundligare.
 IMG_3131

Det är byggt för att hedra alla australiensare och nya zeeländare som stupat i alla krig. Australien och Nya Zeeland har varit med i en hel del krig. Vi hade till exempel ingen aning om att de stridit i Vietnam.
 IMG_3133

Vi skötte oss bra. Vi var så tysta så.
  IMG_3136

Utsikten från övervåningen.
 IMG_3137

Sedan var det dags för Åsa att gå sin kaffe-date som visade sig bli en lunch-date. Lunchen var mycket trevlig och avslappnad och de satt länge och pratade om jobbet och även lite privat.
Åsa hade lite problem med hur hon skulle klä sig för denna lunch eftersom alla klär upp så förbaskat i den här stan.
Så här fick det bli och det blev nog bra.
  IMG_3140

Medan Åsa mumsade på en smörgås med kyckling, avokado och mango chutney satt Lill-Åsa med en kurrande mage i Hyde Park och läste en skvallertidning.
 IMG_3141

Som tur var hade Lill-Åsa tagit med sig Gunilla till Hyde Park eftersom vi hittat henne alltför ofta i minibaren.
 IMG_3142

Vi har idag fått besked om att vi kommer få vänta ytterligare ett antal dagar innan vi får besked om vi får lägenheten. Det känns som att vi bara går och väntar och vi kan inte njuta till 100% av att vi är i Australien. Lill-Åsa kom då på den geniala idén att vi tar lite semester :)
Vi ska åka iväg till Blue Mountains i två dagar. Lägenheten vi hittat där är lite billigare än där vi bor just nu så det går på ett ut med tågbiljetten.

Nu är vi löjligt förväntansfulla att få åka tåg i två timmar upp till bergen. Det var vi tvungna att fira med bubbligt.
 IMG_3144

I den här sängen ska vi slagga i två nätter.

img_34235_16f23089490bc3e9d1f3779ced89d01e_max800x600

Vi kommer att bo ca 300 meter från Three sisters som är en stenformation som är jättekänd.
Långa promenader och lite lantliv står på agendan.
 three-sisters-katoomba-aus132

7 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Men så intressant och roligt. Världen står inte still hos er inte. Ni är så påhittiga. Verkar jättemysigt med resan dit och och jag ser med spänning fram mot att få läsa om er minisemester. Avundsjuk är jag. Så roligt att det blev ett bra möte med nya chefen.
Kram till er båda

Birgitta sa...

Vilken säng! Ni är så bra på att ta till vara alla tillfällen för att göra livet roligare, som att åka iväg och se lite nytt i stället för att "bara" vänta. Vi håller tummarna att allt går som ni vill.

Marie KJ sa...

Three sisters, vilket passande namn :o)
PJP heter testet jag blir licienserad att göra. Hmm, börjar tvivla, det visar att Magnus har riktigt hög kapacitet (begåvning/IQ) till skillnad från mig som är medelsmart. Kan väl aldrig stämma ;o)

Lotta sa...

Oj så snygg inför fika med chefen, skitsnygg!

Vad duktiga ni är på att ta tillvara på livet.

Kram

monica sa...

Hej
jag har "halkat" in på er blogg och beundrar ert mod att ta klivet till ett nytt land osv, men vad ska Åsa jobba med ? hälsn Monica

Anna sa...

Det är ju ovanligt att jag vet det mesta innan jag läser er blogg.

Ha nu underbara dagar i de blåa bergen. Vi älskar hela atmosfären däruppe och har säkert spenderat över 30 nätter däruppe.

Kram

Unknown sa...

Hej Monica som har halkat in på vår blogg :)

Kul att du följer oss!
Åsa har fåttt jobb på Manpower och ska alltså börja jobba så snart visumet blir klart.

Fortsätt gärna att hänga med oss här på bloggen :)