mars 02, 2011

Hipp hurra!

Tisdag kväll

Pontus hade ett favoritställe när vi var här för ett år sen. Där har han hängt mycket med kompisar och ätit roti. Även vi provade det förra året.

Igår gick vi dit igen. Så här kul har man där.

IMG_2480

En portion roti med kyckling.
 IMG_2481

Mr. Lazy och Lill-Åsa svalkar fötterna i poolen.
 IMG_2485

Tisdag är tydligen städdagen här på Djungelstigen A1 och när vi kom hem igår hade vi därför en kille från Bambie som var här och gjorde fint.
Väldigt glad och trevlig som dessutom är väldigt duktig på sitt jobb. Allting var väldigt fint uppställt när vi kom hem, inklusive Gunilla & Co. Kolla in hur gulligt han lagt Gunillas ben i kors lite nonchalant.
 IMG_2486

Onsdag och Åsas 42-årsdag

Tyvärr var det ett stycke brakförkyld Lill-Åsa som gratulerade sin fru imorse. Födelsebarnet hade även hon lite känningar i halsen. Vi antar att det beror på att all stress och press vi känt de senaste månaderna nu börjar släppa och gör kroppen mottaglig.

Klockan 11.00 hade Åsa tid hos skräddaren för en första provning. Provning av vad, undrade vi men när vi kom dit hade de redan hunnit sy ihop kläderna så att de gick att prova. Lite förändringar behövdes men verkligen inte mycket. Det ser mycket lovande ut! Vi har fått lära oss att man inte ska pruta på ställen som har AC. Rätt eller fel så har vi i alla fall inte prutat hos skräddaren. För en kavaj, byxor och kjol betalar nu Åsa ca 2 000 kronor. För skräddarsytt låter väl inte det så dyrt, eller?

Sedan hade vi tänkt oss ett besök på underbara Dreamy spa. Ett besök som, precis som förra året, är betalat av Åsas gulliga svägerska Gun. Det visar sig att Dreamy spa är väldigt populärt och de var faktiskt fullbokade idag. Eller så var massörerna på kurs idag. Vi hängde inte läpp för det utan bokade bara en tid för imorgon istället för en hawaiian massage och sen ska Åsa ta en Refresher och Lill-Åsa en Indian scalp.

Idag ville vi ju inte heller bli utan massage så vi åkte istället till Serenity i Saladan.

Vi satte oss i det svala spat och tittade i menyerna och hade nästan lite svårt att bestämma oss. Det fanns för mycket godsaker att välja på.

Till slut fastnade Åsa för en ansiktsbehandling och en pedikyr. Helt fantastiskt njutbart! Lill-Åsa hade lite svårt att fokusera på sin aloe vera-massage för alla nysatacker. Men efter den där massagen hoppas vi att förkylningsskiten ska vara borta imorgon.
 IMG_2487

Ett ställe vi verkligen kan rekommendera.
 IMG_2488

Snygga och fixade åkte vi och hämtade Poppe och åkte ner till Easy bar vid stranden för lite lunch.

Fina blommor precis vid vårt bord.
 IMG_2492

Poppe njuter.
 IMG_2495

Dagens moppetur gick till mangroveträsket. Pontus fick köra hela vägen hemifrån och dit. Hönsmammorna inser nu att han är väldigt duktig på att köra och att vi måste lägga band på vår hönsighet.
 IMG_2499

De färgglada krabborna var kvar. De kände till och med igen oss.
 IMG_2500

På slutet av promenaden var vi så törstiga och lämpligt nog låg det en liten restaurang där. Tyvärr var trappan dit ner både brant och ranglig så vi skickade ner Pontus :) Han vågade i alla fall gå ner och köpa vatten.
 IMG_2503

När vi nästan var i höjd med Lanta Loft kom dessa sötnosar gående.
 IMG_2510

Lanta Loft, ja. Vi tog en sväng upp dit även idag.
 IMG_2514

Kerstin & Co är fortfarande på sportlovsferie och det enda de lämnat är mattan som de tre dunbollarna föddes på.
 IMG_2516

Nej, nu har vi inte tid att blogga för nu ska här öppnas paket!

6 kommentarer:

Marie KJ sa...

Å, så mysigt. Jag vill också gå på SPA! Och fylla år! Och äta Thaimat! Och köra moppe!
Grattis på födelsedagen allra finaste svägerskan!!

Lotta sa...

Grattis på födelsedagen Åsa.

Jag är avis på er och livet I Thailand. Men idag har vi åtminstone haft plusgrader och sol här hemma i Sweden. Inga elefanter dock :-)

Kramkram

Gun sa...

i dag har jag solat och fått thaimassage...
Ja jag solade när jag sövde två barn i vagn och fick massage på jobbet men tänkte på er massor idag. Min massör åker till Thailand på lördag....
Hoppas dagen blev toppan Åsa med paket öppning och spa.
Kram till er alla

Anna sa...

Vad skönt det måste kännas att veta att städningen verkligen fungerar. Det är ju superviktigt att man har en bra städare så att era gäster blir nöjda.

Oj så fort det går med kläderna. Har ingen aning om vad det kostar att skräddarsy kläder men det låter väl rimligt.

Det var ju nästan bra att Dreamy spa var fullbokat, nu fick ni ju två härliga dagar med massage.
Jag håller alla tummar och tår att förkylningen är borta idag.

Vi såg ju redan ifjol att Pontus körde väldigt bra och försiktigt.

Stor puss och kram

Birgitta sa...

Ni ser verkligen ut att trivas på er semester. Ha det så skönt. Vilken kontrast mot vintern i Sverige.

Mamma/sväris sa...

Vilka dagar ni har. Och Gunilla hon kan ju sharma vem som helst. Kan se framför mig när han står där med Gunilla i sin hand och ser sig om var han ska göra av henne. Haha. Det är så roligt att se platser som man känner igen. Har ni varit ner på Nautilus nåt. Om det är sig likt.
Ha det nu fortsatt mysigt.
Kramar