mars 25, 2011

Inflyttningsdag

Torsdag kväll

Vi tyckte att vi var värda en mini-utekväll. Det är ju inte varje dag i ens liv som man får en hyreslägenhet och ett visum.

Vi började i sköna fåtöljer på en lite finare vinbar. De senaste dagarna har präglats av ovisshet, hög puls och allmän nervositet. Här satt vi skönt och tittade på folk och fnulade på vad de hade för relationer. En favoritsysselsättning.

Sen började det kurra lite i Lill-Åsas mage och vi gick då vidare till ett jättemysigt ställe som är en mix av snabbmatställe och en riktig restaurang. Man beställde vid disken och de kom sen ut med maten. Billigt och Lill-Åsa minikycklingburgare hot smakade mycket och gott.

Inte fel att skölja ner den med lite Victoria Bitter heller.


Sen gick vi hem och slog på Tvn där vi zappade förbi ett välbekant ansikte som pratade på ett språk som vi kände igen. Rolf Lassgård in action.

Fredag

Vi vaknade upp med hög puls. Den lugnade ner sig något när vi loggade in på internetbanken och såg att överföringen som vi var helt beroende av, hade ramlat in på Åsas konto. Ett steg åt rätt håll. Sedan kom det här med utcheckningstiden igen. Vi kollade upp detta och insåg att den här gången hade vi hela 20 minuter på oss att duscha, föra över pengar, klä på oss och äta frukost. Vi hann det mesta och satte oss sen i receptionen för att föra över alla pengar. Det gick!! Vi mailade alla överföringskvitton och ringde sen vår hyresvärd som sa att allt var ok och bad om oss komma dit för att skriva på avtalet före klockan 12.00. Det här var en söt liten trevlig tjej till skillnad från draken som jobbar i vanliga fall. Hon heter Violet men vi kallar henne Violence. Vi är nästan lite rädda för henne.
Vi slängde oss in i en taxi och åkte från Bondi Beach till Waterloo. Eftersom vi fastnade i varenda rödlyse i de östra förorterna var vi framme typ 5 minuter före 12.00. Åsa hoppade ur taxin och gick med bestämda steg på receptionen medan Lill-Åsa fick agera packÅsa.
Efter 76 namnteckningar fick Åsa ÄNTLIGEN nycklarna och inpasseringskorten till vårt nya hem.

Så här nöjd är man när man får öppna sin egen dörr. Vi behöver inte checka ut klockan 10.00 imorgon bitti.


Vår lägenhet är ju ganska tom men som tur är bor vi ca två minuter från SupaCenta som är köpcentrum för hus och hem. Där har vi handlat idag. Oj oj oj. Inga möbler har dock inhandlats idag men väl kyl/frys (detta ingår inte i en lägenhet i Australien), tvättmaskin (torktumlare ingår i lägenheten men inte tvättmaskin), TV, dammsugare, strykjärn, vattenkokare, brödrost, sängkläder, täcken, kuddar och handdukar. Vi står upp vid bardisken i köket för vi har inga stolar :)

Det är intressant att handla här. Här ska man pruta. Vi hade även en utmärkt säljare som aven prutade åt oss. Tack och lov att vi har Anna och Micke här som vi har frågat en hel massa om hur saker och ting fungerar.

Vi bor på våning 6 men bottenvåningen är på våning 3. Här ser ni vår stora fina balkong. Det bästa av allt är att vi idag insåg att vi inte har några grannar ovanför oss även om huset i sig har 8 våningar. Vi har inte riktigt förstått vårt hus än. Det är konstigt.


Vi har också två parkeringsplatser som vi väl inte kommer utnyttja men om någon vill tälta där så går det bra :)

Här är vårt ensuit-badrum. Det andra badrummet har ni redan sett på bloggen.


Det här är Pontus sovrum.

Här ser ni vårt lilla lilla kök.

Här är vårt fina sovrum som också har en utgång till balkongen. Tack och lov har vi fått låna en uppblåsbar madrass av Anna och Micke som vi kan sova på tills vi har en säng.


6 kommentarer:

Birgitta sa...

Vad bra att så mycket har ordnat sig för Er. Lägenheten ser fin ut, mycket luftig. Bilderna är väl före ni var och handlade. Blir det Ikea sedan eller finns det andra bra alternativ?

Hans sa...

Vad ska man säga? Jag gläds verkligen med er. Nu börjar ert nya liv på allvar. Lycka till med det och ha en riktigt skön helg.

Gun sa...

Åh va kul, allt blir nytt och frächt.
Undrar varför de har torktumlare men inte tvättmaskin....
Kram till er båda och till lill Åsa som nu är hemmafru ;)

Anna sa...

Ja, det har varit alltför spännande de sista dagarna.
Underbart att få börja pyssla hemma nu och göra det till erat hem.

Gun, man har torktumlare för den är alltid uppsatt på väggen. Det skulle nog inte vara så säkert att alla hyresgäster skruvade upp sina egna på väggen.
Jag tycker det är väldigt fräscht att alltid flytta sina egna, lite äckligt med andras tvättmaskiner och kylskåp.

Lägenheten ser verkligen jättefin ut, vi ser verkligen fram emot att se den imorgon.
Lycka till på Freedom idag.
Stor kram

Anonym sa...

Ser att ni valt Sunbeam grejer, jattebra val (-: Men ni, kom ihag att ni kan handla billigare genom mig, 30-40 procent billigare. Jag behover inte vara i affaren, sag bara till om ni tror att ni ar intresserade sa talar jag om att ni kommer och sa ger dom som jobbar er rabatten, glom inte det.
Ser fram emot att fa se lagenheten, sa himla skont for er.
Stor kram.

Lotta sa...

Vad harligt att ni ar med lagenhet!