mars 28, 2011

Inflyttningshelgen

Lill-Åsa skriver för Åsa har ju faktiskt ett jobb att sköta :)

Tyvärr har vi inte hunnit blogga någonting under helgen. Vi har hållit i gång från morgon till kväll och då bloggandet från internetcafé tar sådan förbaskad tid har vi helt enkelt inte
hunnit med. Här kommer en liten uppdatering om vad vi har haft för oss under helgen. Jag bloggar om måndagen i morgon.

Fredagkväll

Fredagsmiddagen intogs vid 22.30-tiden på golvet. Vi hade ju micro, så det fick bli en romatisk microlåda och lite rödtjut till det. Som tur var hade vi fått picnic-vinglas av Anna och Micke, så vi slapp dricka direkt ur flaskan.

Lördag

Vi tycker ju om att göra allting tillsammans, men för att hinna med allt var vi faktiskt tvungna att dela upp oss. Åsa gick och pratade med receptionen och sedan till internetcafet för att kolla upp lite saker. Jag stannade hemma och städade och vänta på att leveransen av våra saker skulle komma. Sedan kunde vi vara tillsammans igen :). Det fick helt enkelt bli en sväng till SupaCenta igen för att se om det fanns någonting att sitta på när man kollar tvn. Då det troligtvis inte blir någon sväng till IKEA förrän möjligtvis i slutet av veckan eller möjligtvis nästa vecka skulle vi hitta bara det nödvändigaste så att man klarar sig. Det fick bli två stycken typ sackosäckar. De kallas Brezze och kan användas både inomhus och utomhus. Tanken är att vi använder de som en varsin fåtölj fram tills vi köper en soffa, sedan får de bli utomhusmöbler.

Vi köpte även tre barstolar, men de var vi tvungna att hämta på deras lager en ca 20 minuters promenad från där vi bor. Hem fick det bli taxi då de var rätt tunga och utympliga

Vilken enorm lyx det är att ha ett kylskåp. På kvällen gick vi över gräsplätten till Coles (vi har verkligen bara 2 minuter till en stor matbutik, jippi!!!) för att handla mat som vi skulle tillaga. Vilken underbar känsla det var att få gå och handla mat till sitt nya hem. Ett tag förstod vi nästan vad vi har gjort (att vi faktiskt flyttat till Australien) och då blev vi alldeles fuktiga i ögonen. Sedan kändes det overkligt igen.

Det blev något så avanserat som Naschos till middag.

Vilken lyx att sedan får lägga sig framför tvn och bara ta det lugnt.

Söndag

På söndagsmorgonen körde vi en maskin och bara det var ju fantastiskt lyxigt. Att ha en egen tvättmaskin i sin lägenhet. Man behöver inte ens boka någon tid :)

Efter frukost gick vi för att prova att prova på gymet en snabbis. Det blev bara 20 minuter då vi hade lite tidsbrist men vi blev rejält svettiga båda två. När det är lite mindre folk där ska jag våga mig på att ta ett foto.

När vi kom hem pep Åsa till om att jag skulle skynda mig till ballkongen. Där satt det här gulliga kärleksparet och kacklade.

Efter en hel dags pyssel kom familjen Holmström över på en liten ”titt”och en drink.

Jag vet inte riktigt hur man vander pa bilden sa ni far nog vanda pa era skallar istallet.

Vi fick den ultimata inflyttningpresenten. En massa bra saker till köket. Det kan ju inte vara så svårt att göra oss överlyckliga då vi faktiskt inte har någonting. Tusen tack för de fina korten och presenten, kära Holmströmare.

Kvällen blev lugn då Åsa faktiskt skulle upp till jobbet på måndagsmorgonen. Hur det gått för henne på sitt nya jobb får ni höra imorgon.

5 kommentarer:

Anna sa...

Vad roligt att se en uppdatering, hade hoppats på att du skulle hinna det idag.
Hoppas att det gick bra att hämta lådorna idag.

Ni har verkligen en fin lägenhet, det var riktigt roligt att få komma igår och titta på riktigt.

Har tänkt på Åsa idag och hoppats att det har gått bra idag på jobbet.

Ser fram emot att läsa mera imorgon.

Stor kram

Anonym sa...

Ja, nog är det bråda tider allt. Vilken "tur" att du kan vara hemma och fixa. Det är ju så himla roligt att fixa i en ny lägenhet. Dt roligaste jag vet. (Kanske därför jag bytt adress ett antal gånger)Så exotiskt med papegojor på balkongräcket i stället för duvor som bara skitar ner. Men man kanske ser på gojorna på samma sätt där som vi gör med duvorna. Och lycka till Åsa på nya jobbet.Tänk att era kartonger kom fram. Det trodde jag nog inte faktiskt. Ha det nu riktigt bra. Kramar

Mamma sa...

Den anonyma var jag det!

Birgitta sa...

Vad roligt att se hur er nya lägenhet växer fram. Redan party, det var snabbt.

Lotta sa...

Tänk, ni börjar faktskt om från början :-)

Ha det bäst!