mars 20, 2011

Bortskämda på Spring Street

Lördag kvälla

Vi traskade runt lite i Surry Hills för att hitta ett bra och billigt matställe. Eftersom vi inte vet när visumet blir klart så att Åsa kan börja jobba så känner vi inte att vi kan låta pengarna rulla hur som helst.

Då passar ett sånt här ställe utmärkt. Det heter Mad Mex och ligger nästan i korsningen Crown och Oxford.
Vi satt så att vi hade gatan framför oss och kunde se folket passera. Mycket underhållande.

IMG_3099

Det var ju trots allt lördag kväll och dags att få en liten smak på utelivet i Sydney. Med betoning på liten. Vi satte oss på The Colombian Hotel som låter som ett ställe för vapen och narkotikahandel men Åsa hade för sig att hon läst att det skulle vara ett gayställe. Det var det också. Precis som de allra flesta ställen i det här området.
Här kommer ett misslyckat försök till fjortisfoto.
 IMG_3101

Även här satt vi så att vi hade utsikt över gatan och mittemot oss satt en förfriskad man på en parkbänk som nog kollat djupt i flaskan de senaste åren. 
Fotot blev nästan lite konstnärligt med taxin i bakgrunden men inte direkt något man gör en tavla av och pryda en vägg med :)
 IMG_3104

Då klockan bara var strax efter 21.00 gick vi hem och kollade film (Lost in translation). Vi tömde också minibarens förråd på chips då vi inte ville gå ut i ösregnet.

Söndag

Det regnade när vi vaknade imorse också och då är det skönt att ha en filmkanal. De visar både gammalt och nytt och idag fastnade vi framför The Client från 1994. Mycket bra film.

Den enda gången vi gick ut på förmiddagen var för att köpa tillbaka de chips vi åt upp igår kväll. Vi lyckades hitta rätt chips efter bara tre affärer. Tur att inte vattenletandet i Bratislava upprepades…

Klockan 15.30 var vi bjudna till Holmströmarna i BJ och eftersom det nu var uppehåll kände vi att en promenad längs Oxford street åt deras håll kändes lockande.

Vi passerade då även baren där vi satt igår och så här i efterhand kan vi inte förstå att vi tvekade på om det var en gaybar. Svårt att missa flaggan, liksom.
 IMG_3105

Första området man kommer till är Darlinghurst och även där blomstrar gaykulturen. Vi börjar tro att vi har kommit till rätt stad :)
 IMG_3106

En murad vägg med fina budskap.
 IMG_3107

Som såna här.
 IMG_3108

Den längs hela den långa Oxford Street ligger butik efter butik. Den ena mer speciell eller exklusiv än den andra.
 IMG_3113

Vi passerade en nagelstudio och eftersom vi hade tid över passade Åsa på att fixa de TVÅ naglar som lossnat sen Thailand. Här gjorde de ett mycket bättre jobb och snabbt gick det.
 IMG_3115

Vi passerade en annan pingvinfamilj också.

IMG_3117

För att hinna i tid var vi tvungna att hoppa på en buss den sista sträckan. Prick 15.30 ringde vi på. Hopplöst svenska tyckte Anna och Micke då man i det här landet inte passar tider över huvudet taget, tydligen.
 IMG_3118

Barnen mötte oss i dörren.
 IMG_3119 
Det här är sista gången vi är på Spring Street då de ju snart flyttar.

IMG_3121

Vi var inbjudna på en drink och lite tilltugg vilket i vårt fall visade sig bli både lunch och middag. Anna hade bland annat gjort ett antal pizzor som var förbannat goda med sting i. Smakade som pizzeriapizzor fast till och med ännu godare.
 IMG_3122

Till det serverades även bröd med goda röror och oliver.
 IMG_3124

Jättetack för alla godsaker och trevligt sällskap.

Vi steg medvetet av bussen lite för tidigt och fick som belöning se när de flygande rävarna gjorde sin kvällsflygning från Botanical Gardens till Centennial Park.
 IMG_3126

Nu vill vi gärna att det händer lite saker i veckan som kommer. Vi vill gärna ha ett visum och vår lägenhet.
Vi skulle faktiskt nöja oss med det :)

5 kommentarer:

anna sa...

Tack för att ni kom och förgyllde vår helg. Har ju inte varit världens sexigaste helg med packning och barnens alla läxor.
Vi lovar att hålla alla tummar och tår att alla frågetecken reder ut sig denna vecka.

Lycka till imorgon på mötet med Matt.

Smack

Birgitta sa...

Vad kul att ni systrar kan träffas ofta igen. Roligt att få se Anna på bild. Lycka till med visum, jobb och lägenhet.

Hans sa...

Instämmer!

Mamma/sväris sa...

Ja, nu håller vi alla tummar vi har till er alla.
Kramar

Lotta sa...

Vad mysigt ni har det. Hoppas att det snart ska lösa sig med visumet.

Är det bara jag som tycker att Annas pojke är väldigt lik Pontus?

Kram