mars 24, 2011

Halleluja, visumet är vårt!

Onsdag kväll

Gunilla var ju lite grinig redan tidigare på dagen och det blev inte bättre när hon tittat djupt i glaset. Det slutade bakom lås och bom för hennes del.

IMG_3261

Vår lägenhet var som sagt kall och även faktiskt förbannat rå och fuktig. Det gick knappt att sitta i soffan utan att man blev fuktig i rumpenstumpen.
Vi lyckades hitta en filt som kändes torr som vi satt på och sen kröp vi båda ner under vårt täcke. Underbart mysigt. Mycket bra på TV var det också. Både Mike & Molly och Criminal Minds.
 IMG_3263

Torsdag

När vi vaknade höll vi knappt på att ta oss ur sängen. Jesus, vilken träningsvärk. Den har dessutom ökat i styrka under dagen. Vi går nu omkring som två cowboys båda två. Tänk, Zeb Macahan…

Imorse hände det saker. Jävlar anamma! Inom en halvtimmes tid fick vi besked både om att vi fått vårt visum OCH vår lägenhet i Waterloo. Vår nya adress blir nu 605/12 Broome Street, Waterloo NSW 2017. Är det inte coolt, så säg?

Trots dessa enormt goda nyheter har vår dag präglats av en massa strul. För att få lägenheten blir vi tvungna att betala 6 månaders hyra i förskott. Detta för att vi just nu ju bara har en inkomst samt att vi aldrig hyrt i Australien förut. När vi därför skulle ordna med överföring från vårt thaikonto (där de mesta pengarna finns) visade sig det vara enklare sagt än gjort. 
När vi satt där knackade det på dörren och det var städerskan som undrade vad vi gjorde där då utcheckningen redan var 10.30. Vi som i vanliga fall är så noggranna med sånt blev lite stressade men försökte förklara för henne (som om hon nu skulle bry sig) om våra världsomvälvande nyheter under morgonen. Sen fick vi bråttom. På 10 minuter hann vi packa ihop vårt liv, duscha och klä på oss.

Några minuter senare satt vi på tåget mot Sydney och det kändes väldigt bra då det var svalt, blåsigt och mulet i Blue Mountains och oj, vilken temperaturskillnad det blev när vi klev av tåget i Sydney. På tåget ringde vi och bokade en studio vid Bondi Beach där vi ska bo i väntan på att vi kan visa upp ett kvitto på hyresbetalningen för det är först då vi får tillgång till vår nya lägenhet.
Tänk att såna här överföringar ska ta sån tid och vara så struligt…

Studion vi nu bor i är ett omgjort motell med en pool i mitten. Det är dock prisvärt och ligger väldigt bra och nära stranden.

IMG_3264

Efter diverse datorpyssel tog vi en promenad ner till stranden. Vi har ju faktiskt inte sett havet sen vi kom till Australien.
På vägen ner hittade vi stället där vi vill bo när vi blir äldre.

 IMG_3268

Nästan framme vid stranden.
 IMG_3270

Några nybörjare fick sig en surflektion på sanden innan de gick ner och mötte vågorna.
 IMG_3273

Här är bruttan som på måndag börjar jobba klockan 09.30 på 22 våningen inne i city.
 IMG_3274

Vi doppade fötterna och resonerade att det ju faktiskt är höst och att man faktiskt inte måste bada. Det kändes lite kallt men det var faktiskt hela 22 grader varmt i vattnet.

Det var enorma vågor och det ser väldigt kul ut att kunna surfa.
 IMG_3278

Det är aldrig försent, eller?
 IMG_3279

Det är fint även runt stranden.
 IMG_3280

På vägen hem från stranden var det middagstid. Lill-Åsa hade ätit en ganska stor lunch så hon nöjde sig med en iskall en i solen.
 IMG_3283

Åsa som inte fick i sig så mycket lunch då den inföll när allt snurrade som mest idag med banköverföringar och annat, var hungrig. Hon beställde därför in dagens specialare som var en stek med pommes för futtiga 10 dollar. Smakade finfint.
 IMG_3284

Så här bor vi nu. Vårt fjärde boende sen vi kom till Sydney för en dryg vecka sen. Vi börjar så smått tröttna på att ha alla våra kläder och saker i resväskor. Dessutom har våra kartonger redan kommit från Sverige så det skulle vara väldigt trevligt att få hämta dem på flygplatsen och köra hem dem till Waterloo.
 IMG_3285

Bloggdags.

IMG_3286

Den här låten får nog bli vårt nya ledmotiv framöver :)


Om vi får som vi vill och bankerna sköter sig så att vi får flytta in imorgon är vi lite lite osäkra på hur det blir med bloggandet under några dagar. Fast det finns ju internetcaféer och det är inte alls säkert att det går så fort att föra över pengarna. Håll tummarna för oss! Igen.

10 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Grttis, grattis.
Nu börjar puzzelbitarna falla på plats. Ni får kanske sätta upp mig på väntelistan till
äldreboendet:-))Jag tror inte det är så bra i er ålder(hihi) att börja surfa, men Pontus skulle kanske tycka det var kul. Så spännande med ert nya boende. Då måste ni ut och köpa möbler nu då? Och slut på semesterlivet.
Lycka till.

Hans sa...

Tummarna var det!

Birgitta sa...

Åh, vad bra med visum och lägenhet.

Anonym sa...

Herre jisus vad spannande! Grattis! Glom inte att ga inpa www.sunbeam.com.au och kolla om ni behover nagot till hemmet. Den 2 april borjar rean och da har vi som jobbar dar 40% pa grejerna (en del 50%), sa sag till om ni vill kopa nagot. Kram Eva

MAJA sa...

Grattis! Vad spännande. Waterloo kan aldrig bli fel. Vi förlovade oss i Waterloo men på andra sidan havet. Waterloo Canada. Konstigt att staden där Napoleon kapitulerade har spritt sig. Kram kram!

Anonym sa...

Grattis och lycka till med ert nya liv i en ny världsdel, med lägenhet, jobb etc...och att jag får följa med er på ännu en ny resa. Ibland önskar jag att man kunde vara en liten "Gunilla" och följa med er.
Lycka till igen och många kramar
Ewa (jobbarkompis till Karim)

Marie KJ sa...

LillÅsa: Gå och bada när du skall vara på arbetsförmedlingen och skriva in dig??
Att ni skulle missa en utcheckningstid skulle ge höga odds i ett vadslagningsspel :O)

Gun sa...

Ja då håller vi tummarna för att bankerna gör sitt. Coolt att bo i Waterloo!
Kram

Anna sa...

Jag håller alla tummar som finns för att allt löser sig med pengarna idag så ni kan flytta in. Då kan ni ju göra bort IKEA osv i helgen innan Åsa börjar jobba.

Om ni frös i huset nu, tänk då hur det skulle kännas under vintern. Hua. Skulle aldrig kunna tänka mig att bo där.

Hoppas att ni har låst in Gunilla inatt också annars är hon väl ute med alla backpackers inatt på Bondi.

Kram

Lotta sa...

Men sa roligt att det ordnar upp sig med allt. Och vilken adress :-)

Kram