mars 04, 2011

Favoriter i repris

Vi tänkte börja denna blogg med att svara på några frågor vi fått i kommentarsfältet.

Marie: Lill-Åsa har alltid lite ångest när hon ska köpa presenter till sin fru. Vi har löst problemet med att Åsa är vääääldigt tydlig med vad hon önskar sig. Det gäller även denna födelsedag :) 8 hour cream betalade hon visst till och med själv (pengarna kommer ju ändå från samma konto…) Men det var Lill-Åsas idé att det skulle bli en födelsedagspresent när Åsa satt och dreglade över de blanka sidorna i taxfreekatalogen på flyget.
Köpet av klänningen gick till så att Åsa gick och provade den och sen gick Lill-Åsa och betalade den medan hon visslade lite och låtsades som det regnade.
Vi har absolut tänkt sammanställa ett tipshäfte men än så länge har inte tiden räckt till. Det går mycket tid åt visumfixandet fortfarande och det är ett sjuhelvetes mailade varje fm medan Australien fortfarande är vaket.
Sen vill man ju tillbringa lite tid i solen också. Nästa vecka kanske.

Anna: Ja visst växer det frangipanis här på Koh Lanta. Det finns till och med en resort nu som heter Frangipani villas.

Karin: Vi ska försöka komma ihåg att ta en sväng förbi Nautilus under nästa vecka. I så fall kommer det självklart foton på bloggen.

Torsdag kväll

Pontus är ju numera en sån van moppeförare så han har helt sonika tagit över den ena moppen. Numera kör han även på kvällstid och hanterar det alldeles utmärkt. Igår åkte vi till Relax Bay för att äta middag.

IMG_2556

Vägen dit var lika fin som vi minns den.
 IMG_2562

Och vägen ner till restaurangen var lika brant som vi minns den…
 IMG_2566

Vi åt gott och njöt av atmosfären och utsikten. Den gula pricken på himlen är solen.
 IMG_2571

Lill-Åsa som fortfarande kände av förkylningen (mycket bättre idag) valde att stanna hemma och slappa framför TVn medan Pontus och Åsa tog en shoppingtur till Saladan. Anna, nu är dina byxor och slöror inhandlade.

När shoppingmänniskorna kom tillbaka till huset körde vi en slapparkväll. Värmen och solen sliter ju lite på en, som ni vet. Vi hade köpt filmen Due date som vi skrattade gott åt. Filmer har inte blivit dyrare sen förra året men när man går och shoppar i Saladan är det betydligt svårare att pruta. De säger att det kommer färre turister i år och att de måste ta mer betalt av oss som är här.
 IMG_2574

Fredag

Det röjs för fullt runt husen. Enligt Thomas passar de på att göra detta jobb när vi ägare är här så att inte betalande gäster ska behöva stå ut med oljudet. Det köper vi. Vi märker att det också blir ganska dammigt när de gräver i den torra jorden.

IMG_2578

Eftersom Pontus är här så kort tid har han helt fått styra programmet för de senaste dagarna. Han älskar verkligen att köra moppe och ville idag tillbaka till Old town och söderut.

Det blev en fruit shake på Fresh.
 IMG_2580

Pontus och Lill-Åsa betalar även för sig.
 IMG_2583

Vi åkte sen vidare så långt söderut man kan komma på ön. Här har vi ett fint trappsteg. Det tyckte i alla fall Lill-Åsa. Vi låtsas att det är babianfötter.
 IMG_2593

På tal om apfötter.
 IMG_2598

Det här trädet har så fina röda blommor mot den knallblå himlen.
 IMG_2604

Här var vi lite oroliga att grävskopan skulle komma in genom vårt fönster men det gick bra.
 IMG_2608

Det fick bli en nudellunch med isté. Även det en favorit från vår thaimout.
 IMG_2609

Lunchbreak.
 IMG_2611

Ytterligare en favorit i repris. Fredag på fredagsstället. Med vitlöksbröd.
 IMG_2613

Det var väldigt varmt idag och det var skönt med lite svala dopp i poolen. Pontus syns inte men finns bakom den rosa luftmadrassen.
 IMG_2615

Vi har hittills inte valt att fokusera på det här med stranden och har därför fått tjusiga moppesolbrännor. Endast armar och knän är solbrända. Resten är liljevitt. Åsorna ska försöka göra någonting åt detta nästa vecka.

Imorgon ska vi följa med Pontus till Krabi flygplats och vi kommer därför inte tillbaka till Koh Lanta förrän vid 19-tiden. Så ni som väntar på att vi ska blogga, får helt enkelt vänta lite på oss imorgon.

3 kommentarer:

Mamma sa...

Njut nu Pontus i 110 och lycklig hemresa. Ja visst är det kul att köra moppe, det behöver man inte vara 15 år för att tycka. Det tycker man även när man är 64 kan jag säga.
Kram

lotta sa...

åh vad härligt ni har det. Sköt om er. Kramkram

Anna sa...

Oj så nu var det roliga slut för Pontus. Du ser verkligen ut att ha haft en underbar vecka. Vi kommer börja vår nedräkning tills du kommer hit till oss. Trevlig resa hemåt.

Tack snälla för inköp till mig. Mina gamla brallor är lagade hundra gånger och har verkligen sett sina bättre dar. Springslörorona blir kanon!

Vad gulligt med stenarna runt poolen. Kul att se mera foton inifrån ocks. Så snyggt överallt.

Apan ser ut att gått lite hårt åt med rouge på morgonen eller kanske legat en timme eller två för många på stranden.

Färdas försiktigt idag så ser vi fram emot en ny uppdatering imorgon när vi vaknar.
Stor puss och kram