mars 05, 2011

Poppes sista dag på Koh Lanta

Fredag kväll

Vi har glömt att berätta att Pontus häromdagen gick ner till sin gamla skola under skoltid. Hans gamla lärare Peo var där vilket var lite förvånande då han tidigare sagt att han skulle åka hem till Sverige. Han hade ångrat sig och det har vi full förståelse för. Pontus hann prata ikapp med honom om vad som hänt sen sist och träffade även några fd klasskamrater. De bytte nummer och bestämde att de skulle träffas igår kväll. De var ett grabbgäng på fem killar som möttes upp på internetcaféet och gick sen vidare ut i natten.

Vi två åkte tillbaka till skräddaren för att göra första provningen av ytterligare en kjol. Nu har Åsa köpt en kavaj, två olika kjolar och byxor. Foton på de färdiga kläderna visas senare här på bloggen.

Efter det kände vi för en middag på Rann. De hade byggt till en bar precis där man parkerar mopparna.

IMG_2616

Personalen var ny men maten var lika god som vanligt.
 IMG_2617

De har grymma spring rolls här eller våjullaj som vi säger i Sverige :)
 IMG_2619

Sömmerskan var lite försenad med kjolen så vi åkte och tog en drink medan vi väntade. Förra året ville vi prova den australiensiska baren Jackaroos men den var väldigt sällan öppen. I år kunde vi inte ens hitta den så vi valde en irländsk pub som låg på samma ställe där aussiebaren tidigare låg.

IMG_2625 
Tydligen måste en irländsk bar locka fler kunder än en australiensisk för vi insåg snabbt att vi kommit in på Jackaroos när vi klev innanför dörrarna.
 IMG_2620

Det enda som var irländskt med stället var den mycket dyra Magners-cidern.
 IMG_2624

På TV visades skidtävlingar och snö känns konstigt nog redan så avlägset.

IMG_2627

Vi åkte sen hem för att vänta in gossebarnet som vi sagt skulle komma hem klockan 23.00. Vi sa dock redan innan han gick att tiden var förhandlingsbar och berodde lite på när hans kompisar skulle vara hemma. Den slutgiltiga tiden blev 01.00 då hans förhandlingsteknik och motiveringar vann oss över på hans sida. När han kom hem var han som ett stort leende och beskrev kvällen som den bästa någonsin på Koh Lanta. När vi väl kröp i säng var Lill-Åsas ögonlock nere i knähöjd…

Lördag och Pontus sista dag på Koh Lanta

Pontus fick bestämma hur han ville att han sista dag (för den här gången) på Koh Lanta skulle se ut. Det enda som var bestämt på förhand var att transferbilen skulle komma och hämta oss 14.30. Pontus är ju ett stort fan av att köra moppe och valde därför att vi skulle åka så långt söderut man kan komma och vägarna dit är slingriga och fulla av körglädje.

Så fick det bli. Det blev lunch på The Terminal Point.
 IMG_2629

Vilken god mat de hade där. Pontus åt sin nya favorit, kyckling i green curry. Stark som satan. Men han tycker ju om det så.
 IMG_2630

Vi åkte sen hem och Pontus la sista handen på packningen innan transferbilen kom en kvart för tidigt. Som vanligt i Thailand. Ganska trevligt då det är så skönt att slippa vänta.

Då vi alla tre ju var uppe ganska sent i går somnade vi så sött i bilen på vägen till Krabi flygplats.

Resan gick så smidigt så vi kom dit i väldigt god tid. På flygplatser kan det ju vara väldigt dyrt men vi tror inte att det riktigt gäller på Krabi flygplats. För två öl, en cola, två nudelsoppor och en påse chips betalde motsvarande 50 kronor. Inte pjåkigt.

IMG_2631

Det här är Poppes absoluta favorit. Så stark att läpparna dör efter några tuggor men han verkar helt immun.
 IMG_2634

Vi hade riktigt mysigt där på den kioskstora restaurangen. Vi Åsor hade allt lite fjärilar i magen för att Pontus ska åka ensam men Pontus själv visade inga tecken på nervositet utan ser nog hela grejen som en positiv utmaning. Han hade tidigt gjort klart att han inte ville ha några tårar på flygplatsen. Ett löfte vi nästan kunde hålla…

På vägen från flygplatsen hade vi telefonkontakt med honom och det var en liten försening från Krabi men den var verkligen inte störande eftersom han insåg att det innebar en kortare väntan i Bangkok.

IMG_2636

När vi skriver det här äter Pontus mat och shoppar på Bangkoks flygplats i väntan på att få hoppa på planet till Stockholm.
00.45 thailändsk tid och 18.45 svensk tid lyfter han.

2 kommentarer:

mammaxtre sa...

Usch här sitter jag och blir lite tårögd över att ni skiljts åt för nu och över att han är så duktig att åka själv.

Kramkram

Anna sa...

Vi ser verkligen fram emot att se kläderna längre fram!

Vilken bra avslutning det blev för Pontus på lovet/semestern.

Vilka matiga våjullaj. Mums!

Inte mycket irländsk med den puben;-)

Man ser riktigt hur god Pontus lunch är, dregglar bara av fotot.

Förstår att det känns tufft att säga hejdå. Det kommer säkert gå fort för er alla under de här månaderna och snart är han här. Åh så mycket vi ser fram emot det!
Pontus är ju så resvan och dessutom så självständig med ett gott självförtroende så jag förstår att han inte var nervös för att åka hem själv!

Stor puss och kram