mars 08, 2011

Sov gott mormor Majvor

Måndag kväll

Igår kväll hade vi våra första gäster på besök i huset. Nämligen Lill-Åsas fd arbetskamrat Irene och hennes man Ulf. Vi måste ha haft förbannat trevligt för vi glömde helt bort att fota. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och de hade med sig en massa godsaker bland annat en flaska whiskey som Lill-Åsa ska smaka på ikväll.

100-pipers

När de tog sin moppe och drog mot sitt hotell i Saladan åkte vi bara tvärs över vägen till den feta apan.

IMG_2677

Detta är ett riktigt mysigt ställe och vi har vi tidigare hängt i baren. I mörker under ett strömavbrott.
Maten var också väldigt god och Åsa åt en thailändsk version av chili con carne. Stark men god.

IMG_2669

Efter maten lyxade vi till det med en drinkajävel.
 IMG_2671

Idag har Lilla gumman steriliserats och vi ville därför att hon skulle få lite gott att tugga på innan det var dags för lite snippelipsnipp.
 IMG_2675 
Här är hon, intet ont anande.

IMG_2678

Vi satte oss sen i soffan och tittade på Solsidan på Tv4Play. Vid 23.30 ringde Karin och vi förstod vad beskedet var redan innan Lill-Åsa svarade.

Lill-Åsas mormor har nu somnat in och hade alla sina barn bredvid sig.
Vilket underbart sätt att få sluta sina dagar!
Det här fotot är taget strax innan jul när Lill-Åsa och Karin var där och hälsade på. Sista gången Lill-Åsa träffade sin mormor var när de besökte mormor och tog med sig julmat. Jösses som hon åt.
Hon har ju under den senaste tiden känt att hon varit färdigt med livet och nu fick hon så äntligen somna in och komma till sin Harry.

IMG_1617_thumb

Tisdag

När Åsa stack näsan utanför sovrumsdörren för att kolla vad det var för väder förstod hon att luftfuktigheten var ganska hög. Hennes glasögon immade igen precis som om hon stått med huvudet lutat över en kastrull med kokande vatten.

Solen sken dock och det blev därför en tur till Long Beach. Vi struntade i promenaden idag för det var så förbenat varmt. Vi dök in under ett parasoll och kippade efter andan.
  IMG_2680

Vi misstänker att de i södra Sverige har sportlov nu för det var gott om dialekter omkring oss. Vi ägnade som vanligt en del tid till att studera familjer och fick nog ihop alla familjekonstellationer utom en familj från Dalarna. Antingen har frun skaffat lammkött eller så hade hon en väldigt klängig vuxen son. Vem var då den tredje mannen?

När vi låg på våra solsängar var det hela 3 meter till lunchställena. Tufft.
 IMG_2681

Det kändes skönt att krypa in under tak och beställa in en varsin kall. De här fyra strandrestaurangerna i den södra delen av Long beach fanns inte förra året. Då var det bara ett enkelt lunchställe under några parasoll. Bland myrorna.
 IMG_2683

Vi är fascinerade över hur man kan laga så god mat till så pass många under så enkla förhållanden.
 IMG_2684

Utsikten från vårt lunchbord.
 IMG_2685

Efter lite lunchen blev det en varsin massage på ett ställe vid stranden. En fotmassage till Lill-Åsa och en oljemassage till frun. Vi somnade gång på gång och Lill-Åsa snarkade visst till ett par gånger. Thailändskorna fnissade så sött.

Det här är uppfarten till vårt hus. Snart kommer den att fixas till med grus och en betonggång.

IMG_2686

Det är ju en del saker som inte är klara runt huset. Baksidan ser lite sådär ut. Här ska det bli gräs när muren är klar. Lite buskar ska det också få bli. Kanske även en golfbana.
 IMG_2687

Nu över till något helt annat.
Nämligen hur saker går framåt gällande vår flytt till Sydney. Visumprocessen har dragit ut på tiden (vi är inte förvånade) så vi kommer nog att behöva åka in i landet på ett turistvisum. Vi tvivlar också starkt på att Åsa ska kunna börja jobba den 15 mars som var ursprungsplanen. Detta är inget vi hänger läpp för utan ser det som en möjlighet att kunna ordna en massa saker innan allvaret drag igång på allvar. En bostad vore ju inte fy skam, t ex.

Vi har mailat en hel massa mäklare som jobbar med uthyrning och planerar att gå på ett antal lägenhetsvisningar under första veckan. Under tiden kommer vi att bo i en sån här studio i The Macleay Serviced Apartments i Potts Point.

1594444

På söndag bär det av. Det känns konstigt att vara semester och att ändå se fram emot avresedagen…

2 kommentarer:

Anna sa...

Ja, undrar hur många som får somna in så. Vad trygg hon måste ha kännt sig.

Vad skönt att ni ska få grus om det blir flera sådana där regniga dagar. lät väldigt läskigt att åka moppe i leran.

Tyckte Lilla gumman om sina treats och hur mår hon nu?

Jag tror det blir jättebra att ni båda kan leta boende tillsammans. Det är rätt sällan att man får chansen att gå på två visningar, oftast bestämmer sig folk på plats och agenten är mindre sugen att öppna upp en gång till längre fram.

Härligt att ni redan fixat en serviced apartment. Skönt att veta vart ni ska direkt från flygplatsen.

Jag har kollat vädret och det blir 27 på måndag, sol, moln och en liten skur. Trevligare väder än om ni åkt tillbaka till Sverige iallafall.

Puss

anna sa...

Jag kikade igen på var erat boende låg. När jag tittade första gången så tyckte jag att den låg närmare Rushcutters bay än vad den gjorde.
För att ta er till oss så är det bäst att gå till Lings cross tunnelbana, det är bara 560 meter ifrån eran lägenhet. Sen är det ju bara tre stationer hem till oss.
Tänk att ni snart sitter hos oss och äter middag. Galet!
Ikväll hade vi 34 grader när vi satt ute och åt middag, hoppas att det håller i sig när ni kommer. Puss