maj 31, 2008

AW

Tok-Åsa skriver

I torsdags var det dags för Poolia IT After Work igen. Duktiga Efwa tar med jämna rum initiativet och bjuder in alla som jobbar kvar och alla som slutat. I torsdags träffades vi upp på Grodans uteservering och alla njöööt av solen, något gott att dricka och av att få träffas. Det var 19 stycken som kom! Otroligt roligt. Det som är lite konstigt är att av alla dessa 19 är det bara 2 som jobbar kvar. Resten av oss har skingrats och de flesta jobbar precis som jag som rekryteringskonsult. Lite skoj. Fredrik längst till höger i bild tyckte att det lät jättepraktiskt inför hans nästa jobbyte.

DSC00111

Malin, Brita och Nina jobbar nu alla som rekryterare på olika IT-företag.

DSC00112

Vi fyllde alla bord längs hela sidan på Grodan. En del åt men jag hoppade det eftersom det är rätt dyrt och jag ändå inte hade poäng tillräckligt. Men det räckte till tre glas rosé :-)

DSC00113

Igår när jag kom hem från jobbet satt guldklimpen framför datorn och flyttade över låtar till sin mobil. Han hade tillbringat hela eftermiddagen nere vid utomhuspoolen tillsammans med hela klassen och hade fått lite mer färg på kinderna.

Vecka 22 067

Lill-Åsa hade tidigare i veckan sett ett par billiga solglasögon på Indiska som hon ville ha och som god fru som man är köpte jag dem på lunchen igår. Så här fin blev hon.

Vecka 22 073

Imorse vaknade vi vuxna utsövda 09.20. Skööönt. Vi slängde en snabb blick på utomhustermometern och hajade till. 25 grader redan då. Det låter kanske lite löjligt men det var till och med för varmt att äta frukost på balkongen eftersom solen gassar fint där så dags på dagen.

Det fick bli en mysig innefrukost med juice och allt. Nu ska vi ner till badet med lunchlåda innehållande makrill- och kesosallad.

maj 30, 2008

Musikjakten och Dennis student

Onsdag

(Lill-Åsa skriver) Efter sex dagar med arbetsstart klockan 07.00 såg jag sjukt mycket fram emot att få sova tills jag vaknade. Holy macaronies vad det är skönt att sova.

Klockan 13.00 hade jag en "liten" arbetsintervju i Liljeholmen. Den Lokala Transporttjänsten ska bli en egen organisation inom Kriminalvården och detta var en tjänst som transportplanerare som jag skulle söka. Eller rättare sagt sökte jag alla tjänster, men man kan säga att denna tjänst är den högsta av de tre tjänster som jag sökte. Jörgen som hade ringt mig dagen innan, för att boka intervjuen och sa att det var inte så mycket en intervju utan vi skulle bara sitta och snacka lite. SURE!!!

När jag skulle kliva in i rummet bad de mig först att vänta utanför en stund. De väntade på en gubbe som skulle vara med som aldrig dök upp. Jag tror i själva verket att de skulle psyka ner mig lite. Som tur var lider jag av aningens PMS för tillfället, så när jag väl fick komma in i rummet var jag nästan aggresiv. Det försvann dock snabbt och snart kände jag mig så här:

Arbetsintervju

Varför alla fack-gubbar var med vet jag inte. Jag är inte ens fackligt ansluten men om de ville sitta där fick de väl göra det. Jag fick sitta på kortsidan och på bilden sitter jag och viftar med en fredsflagga.

Efter intervjun skulle ju även Göran (som i vanligtvis sitter på transportexpeditionen på Kronobergshäktet) åka dit på intervju. För att han skulle kunna gå på den intervjun var jag tvungen att fylla hans plats på transportexpeditionen, och det är ju inte så kul att jobba på sin lediga dag... Som tur var hade de skickat en bil som hämtade upp mig utanför, och det var till och med Generaldirektörens bil som jag fick åka i. Jag gnuggade därför lite extra stjärtsvett på sätet innan jag klev ur.

På kvällen var det dags för Poppes show "Musikjakten" i skolan. De var jätteduktiga och vi blev verkligen positiv överaskade över allas vackra sångröster.

Vi fyra föräldrar tyckte kanske att placeringen av killarna på scenen hade kunnat vara bättre, men det är ju faktiskt lite grann av charmen i den här åldern att det är sådan ENORM skillnad på storleken. Pontus till höger hamnade här brevid Fredrik som INTE är klassens kortaste.

Vecka 22 026

Inga kvinnor, ingen gråt.

Här ser vi två av föräldrarna och en lillasyster.

Vecka 22 025

Här har vi vår mörkhyade son Pontus i mitten av bilden

Vecka 22 030

Pontus söta lillasyster Emma.

Vecka 22 031

Pontus himself, med lite av det svarta kvar i ansiktet...

Vecka 22 032

Torsdag

För 18 år sedan tog jag studenten i Tumba Gymnasium. Idag var det min gudsons tur. Så här såg vi ut för precis 18 år sedan:

Dennis och Åsa studenten -90

Jösses vad tiden går... Så här ser han ut idag. Lite större. Lite längre hår.

Vecka 22 061

Här är delar av hans famlij.

Vecka 22 034

Här är alla syskonen Falck Martinelle. Cim till höger väntar tillökning i juli. I magen finns en liten Albin.

Vecka 22 049

Mormor Gun och Ebba. I bakgrunden syns bonusmorfar Ubbe.

Vecka 22 051

Erik tycker att det är supermysigt att dra i bonusmorfars skägg.

Vecka 22 059

Erik, Ebba och Gun.

Vecka 22 054

Pappa Tommie och Dennis. Dennis fick åka Harley med Pappsingen från skolan.

Vecka 22 055

Dennis och flickvännen Saga.

Vecka 22 058

Efter studentfirande åkte jag förbi Kungens Kurva och handlade. Det ska nämligen fortsätta att vara varmt och soligt så nu har jag gjort alla måsten som tillhör det vuxna ansvarsfulla livet :)

Ikväll är Tok-Åsa ute med sitt gamla Poolia-gäng på stan och det var väl meningen att jag skulle åka dit också, men energin tog slut någonstans vid Älvsjöavfarten så jag beslutade mig för att stanna hemma. Efter att tvätten var vikt tyckte jag att jag förtjänade ett glas rosévin på ballisen. Nästan 20 grader och fötterna uppe på en pall. Nice! Nu börjar Medium...

maj 28, 2008

Två timmar i Thailand

Söndag

När Lill-Åsa kom hem från jobbet kändes vädret för fint för att sitta inne. Vi tog en vinpava under armen (vi hade poäng till det) och picnicfilten och gick ner till badet och tittade på galningarna (läs fjortisarna) som badade.

Vecka 22 005

På tal om galningar...

Vecka 22 004

Livet är bra när solen skiner och det vita vinet är kallt.

Vecka 22 007

Måndag

Efter en ganska ordinär arbetsdag träffades vi vid Hötorget för att göra några ärenden. Lill-Åsas gudson tillika systerson, Dennis tar studenten på torsdag och för det ska han ju ha en present som inhandlades. 19.40 hade Gun och Anna bokat bord åt oss på Koh Phangang. Vi har ju som bekant gjort deras förskolas hemsida och som tack för det ville de bjuda ut oss. Himla trevligt initiativ tyckte vi.

Först blev det drink/thai-öl på uteserveringen. Eftersom det är öl som är godast till thaimat så satte vi en parantes runt viktväktarna denna kväll.

Vecka 22 008

Och här fick Tok-Åsa också vara med på ett hörn.

Vecka 22 009

Förutom att bli bjudna på middag fick vi också ett kuvert. Med pengar.
2 000 kronor!! Det bidraget går oförkortat in på vårt Australien-konto som ju blev väldigt drabbat av skatte-tromben tidigare i år.

Vecka 22 011

Ja, här sitter de då, puddingarna. Maten var helt fantastisk och det känns ju som att göra en blixtvisit i Thailand.

Vecka 22 012

Man kan sitta på toaletten i timmar och titta på den coola inredningen men nu hade vi bara bordet i två timmar...

Vecka 22 016

Tack igen, Gun och Anna för en jättemysig kväll.

maj 24, 2008

Hemliga rum

Igår efter jobbet möttes de båda Åsorna upp på Mälarpaviljonen vid Norr Mälarstrand. Tänk vad tokiga vi svenskar blir så fort solen visar sig. Det var knökfullt med folk överallt redan klockan 17.00.

Vi lyckades dock hitta bra platser ute på den nya pontonen.

DSC00404

Rosévin smakade fint i solen i folkvimlet.

DSC00401

Efter ett glas rosé var det dags att bege sig hemåt för att laga fredagsmiddag. På vägen träffade vi de här små dunbollar. Vill man inte bara stoppa dem i fickan och springa därifrån? Fast då skulle det ju vara synd om mamman så här dagen före mors dag. Hon fick således behålla alla sina dunbollar.

DSC00405

Medan Lill-Åsa var på jobbet åkte Pontus och Tok-Åsa in till stan för att bland annat handla presenter till hans båda bonusmödrar som fyller år med bara en dryg veckas mellanrum. Rätt snart sjönk blodsockret på mamman till en farlig nivå och vi hittade ett café på Drottninggatan som har bra pastasallader. Pontus körde mexikansk pirog. Här visar han upp sina nya vans som han precis fått.

Vecka 21 014

Och sockernivån börjar nu återgå till det normala...

Vecka 21 017

Vid Drottninggatan var det demonstration där de arga demonstranterna skrek att de ville ha ut USA ur Irak. Pontus stilla undran var varför de inte åkte till USA och skrek.

Vecka 21 021

På jobbet igår berättade någon om Hemliga rum 2008 som anordnas av Statens fastighetsverk. Ett av dessa rum är Centralposten vid Vasagatan som bara just idag är öppet för allmänheten. Snart flyttar Regeringskansliet in i de renoverade lokalerna.

Vecka 21 023

Vi hade tänkt ta oss en titt men vi var inte ensamma. Kön gick runt hela huset och det kändes lite overkill.

Vecka 21 025

Ikväll blir det räkor och vitt vin och efter det blir det Sommarkrysset. Pensionärsvarning på oss, vi vet. Tur att vi har varandra.

Veckan i backspegeln

Tok-Åsa skriver

Hela veckan ser man ju fram emot helgen då man får sova länge på morgonen och sen när lördagen väl kommer... vaknar man 07.00! Men jag kände mig utsövd så det var bara att stiga upp. Lill-Åsa jobbar i helgen och Pontus är hos Björn så jag hamnade framför datorn och har nu betalat räkningarna och uppdaterat matsedeln för nästa vecka på Solrosens förskolas hemsida. Lite småpyssel sådär i väntan på att dagen ska börja på riktigt. I väntan på det tänkte göra också göra en liten summering av veckan som gått.

Den här veckan hade vi högt satta mål på jobbet. Vi skulle tillsammans genomföra minst 35 intervjuer. Tufft mål med tanke på den akuta bristen på IT-folk i Sverige. Läs mer här. Vår VD Jerker hade utlovat en belöning på fredag eftermiddag om målet nåddes. Den här veckan har vi därför jobbat lite extra hårt och lyft på varenda sten för att hitta bra kandidater.

I onsdags åkte jag till Uppsala för att hålla en intervju. Kandidaten hade svårt att komma ifrån och hade tidigare föreslagit intervjutider på fredagkvällar... Nej men det går ju fetbort så jag förslog att jag skulle komma till honom istället. Om inte Muhammed kommer till berget...
Det visade sig bli en mysig resa. På tåget satt jag med musik i öronen och läste min goda bok. Känner mig alltid lite orolig när jag läser den offentligt eftersom man då och då brister ut i ett spontant skratt. Här kommer nu Boktipset... ninaninaninanaaaa... Anybody Out There av Marian Keyes. Måste läsas på engelska för hennes humor går inte att översätta.

På tal om Boktipset drabbades vi på jobbet av någon 70-tals-barndoms-nostalgi i veckan mellan intervjuerna. Länkar från Youtube mailades runt med en vild frenesi.


En till.

Bara en till.

På hemmafronten var det här Pontus sista läxvecka hos oss innan sommarlovet. Nedräkning, nedräkning. Vi vuxna ser nog minst lika mycket fram emot hans sommarlov som han gör.

Viktväktandet går bra och vi är faktiskt fortfarande tok-motiverade. Nu har även jag gått ner två kilo och det känns faktiskt i kläderna. Najs.

I torsdags var Pontus och jag och spelade badminton och skitungen spöade mig i alla matcher :-) Lycklig över sin insats ropade han detta till männen som spelade dubbel på banan bredvid oss. Spontanapplåd utbröt.
Jag har länge känt att jag borde köpa ett par nya skor att spela i och som av en händelse hade de rea på ett par bra skor på rackethallen. Jag slog till.

Vecka 21 012Ja och så blev det så fredag. Hade vi klarat målet med 35 intervjuer? Japp, 39 stycken blev det!

Vi har alltid möte klockan 14.00 på fredag eftermiddag och efter mötet tog Jerker fram belöningen... massor med Ben & Jerry's och Lejonet och Björnen-glass. Lite snopet för mig som inte kan äta. Många poäng är det. Men till min glädje hade han köpt hallonsorbet som jag tog ett par skedar av.

glass300x298

Den fortsätta fredagen får vi blogga om i kväll eftersom fotona finns i Lill-Åsas mobil som hon har med sig till jobbet.
Återkommer!

maj 21, 2008

En hemmafrus dagbok

Av Lill-Åsa Dunderklumpen Ricklid

Det är VÄÄÄÄLDIGT skönt att vara ledig två dagar mitt i veckan. Man får mer hemmafrufasoner då. Igår tog jag en städ-och-tvättdag. Björnen har försökt att slippa undan en rejäl tvätt ett tag nu, men igår gick det inte längre.

Visst ser man hur mycket han inte vill tvätta sig. Man kan riktigt se honom skrika- Nooo, please let me out. I don't want to die... Jag visste inte ens att björnen pratade engelska. Där ser man.

Vecka 21 002

Mitt i städningen igår ringde det en mäklare från Notar och frågade om vi var intresserade av en gratis värdering av lägenheten. Konstigt. Jag frågade var haken var men det fanns ingen tydligen. Det kan ju alltid vara lite intressant att veta vad lägenheten är värd så, nästa vecka kommer en Robin hit och kollar.

Tok-Åsa hade ett litet lönesnack med sin chef igår och det gick så pass bra att vi bestämde oss för att fira. Vi firade på så pass mycket man kan för 23 points. Vikten går det bara bra med. Det har väl för min del stått lite stilla efter rivstarten, men nu börjar jag närma mig -3 kilo!

Imorse började jag dagen med en promenad runt Hägersten och passade då på att plocka dessa små fina liljekonvaljer.

Vecka 21 004

De fick hamna i en vas inköpt i Grekland

Vecka 21 006

För några dagar sedan fick vi rabarber av våra kära grannar. Jag gjorde därför ett par hallon- och rabarberpajer. Tänkte att de kunde vara bra att ha att ta fram på min födelsedag om 12 dagar! Den är inte så viktväktarvänlig, men det ska inte en paj vara tycker jag.

Vecka 21 009

Poppe ska ha med sig matsäck både torsdag och fredag och bad i stort sett på sina bara knän om att få pannkakor, och pannkakor blev det!

Vecka 21 010

Det är tydligen ingen som städar upp i köket efter mig så det får jag väl ta tag i nu då!

maj 19, 2008

Grattis Magnus!

Idag fyller Magnus 37 år! Grattis säger vi till honom och vi hoppas att du får en trevlig kväll!

P1010025

Lill-Åsa har fredagkväll eftersom hon är ledig tisdag och onsdag. Tyvärr innebär det att jobbar i helgen, men det är sista hela helgen hon jobbar på hela sommaren.

Den här veckan är vår sista läxveckan med Pontus. Nästa gång han är här är själva avslutningsveckan och då ska de mest avsluta och städa ur sina bänkar.

maj 18, 2008

Goatback Mountain

Goatback-mountain

Men nu ska vi inte förhasta oss utan börja vår berättelse redan igår. Hela våren har vi känt oss lite oroliga för att Pontus inte ska komma in på den skola han vill börja på, nämligen Västbergaskolan. I tisdags fick vi besked om att han nu är inne (!) och igår var det så dags för en intervju på plats i skolan. Björn, Pontus och Tok-Åsa träffades utanför skolan 13.30 och gick in för att möta rektorn och en speciallärare. Vi blev rundvisade och fick en massa information. Känslan när vi gick därifrån en timme senare var otroligt positiv. Nu ser vi fram emot att årskurs 7 ska börja. Efter ett långt sommarlov förstås.

Igår kväll kom Lill-Åsas pappa Kjell på middag. Vi kör ju som bekant Viktväktar-mat för tillfället och här kommer ett tips på en bra hemsida med goda recept. Vi tror dock att Helena är lite väl optimistisk i sitt poängräknande men recepten verkar bra. Vi kan rekommendera såsen från igår och dagens köttfärsbiffar.

Lördagsmorgonen började med gårdsstädning. Vi har aldrig sett så lite folk på gårdsstädningen och vi fick slita hund.

Vecka 20 037

Efter gårdsstädning och lunch åkte vi vuxna till Getryggen (i närheten av Grödinge kyrka, Botkyrka) där Magnus och Marie med familj har ett sommarställe. Idag var ju vädret inte det bästa men ser fram emot att återvända till Goatback Mountain när solen skiner.

Innan vi kom hade Kjell fällt en stort tall som stod lite i vägen. Kjell kan faktiskt allt. Han är allt en liten Zeb Macahan på Goatback Mountain. Även en cowboy behöver sitta ner ibland.

Vecka 20 041

Rektor Gun är idag stolt över hennes förskolas utmärkelse och de är numera kostcertifierade. Läs artikeln här.
 Vecka 20 043

Här har vi familjen Jönsson-Kilströms utsikt från verandan.
 Vecka 20 046

Och här ser man också friggeboden.

Vecka 20 048

Stranden är lååååång.
 Vecka 20 053

Och här är deras egen lilla privata strand.
 Vecka 20 055

Hela gänget.

Vecka 20 056

När vi kom hem var vi lite frusna. Badbomberna har gått åt som smör i solsken den här kalla veckan. En bomb hade vi kvar och den var som en stor mysig välgörande rosa Treo. Till det dracks det drink åt åts gröna oliver. 6 gröna oliver är en point. För er som undrar.