maj 18, 2008

Goatback Mountain

Goatback-mountain

Men nu ska vi inte förhasta oss utan börja vår berättelse redan igår. Hela våren har vi känt oss lite oroliga för att Pontus inte ska komma in på den skola han vill börja på, nämligen Västbergaskolan. I tisdags fick vi besked om att han nu är inne (!) och igår var det så dags för en intervju på plats i skolan. Björn, Pontus och Tok-Åsa träffades utanför skolan 13.30 och gick in för att möta rektorn och en speciallärare. Vi blev rundvisade och fick en massa information. Känslan när vi gick därifrån en timme senare var otroligt positiv. Nu ser vi fram emot att årskurs 7 ska börja. Efter ett långt sommarlov förstås.

Igår kväll kom Lill-Åsas pappa Kjell på middag. Vi kör ju som bekant Viktväktar-mat för tillfället och här kommer ett tips på en bra hemsida med goda recept. Vi tror dock att Helena är lite väl optimistisk i sitt poängräknande men recepten verkar bra. Vi kan rekommendera såsen från igår och dagens köttfärsbiffar.

Lördagsmorgonen började med gårdsstädning. Vi har aldrig sett så lite folk på gårdsstädningen och vi fick slita hund.

Vecka 20 037

Efter gårdsstädning och lunch åkte vi vuxna till Getryggen (i närheten av Grödinge kyrka, Botkyrka) där Magnus och Marie med familj har ett sommarställe. Idag var ju vädret inte det bästa men ser fram emot att återvända till Goatback Mountain när solen skiner.

Innan vi kom hade Kjell fällt en stort tall som stod lite i vägen. Kjell kan faktiskt allt. Han är allt en liten Zeb Macahan på Goatback Mountain. Även en cowboy behöver sitta ner ibland.

Vecka 20 041

Rektor Gun är idag stolt över hennes förskolas utmärkelse och de är numera kostcertifierade. Läs artikeln här.
 Vecka 20 043

Här har vi familjen Jönsson-Kilströms utsikt från verandan.
 Vecka 20 046

Och här ser man också friggeboden.

Vecka 20 048

Stranden är lååååång.
 Vecka 20 053

Och här är deras egen lilla privata strand.
 Vecka 20 055

Hela gänget.

Vecka 20 056

När vi kom hem var vi lite frusna. Badbomberna har gått åt som smör i solsken den här kalla veckan. En bomb hade vi kvar och den var som en stor mysig välgörande rosa Treo. Till det dracks det drink åt åts gröna oliver. 6 gröna oliver är en point. För er som undrar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

GRATTIS!
VAd skönt med skolan och att magkänslan var bra när ni besökte den. Sånt är superviktigt. Vad roligt och spännande. Tänk när man gick i sjuan. Så stor men ändå så liten. Oj man blir så nostalgisk.
Men först ett långt sommarlov som sagt.

Ska verkligen kolla in Helens sida när allt lugnat ner sig. Vi joggar fram i lägenheten för att inte tappa tid. Det gäller att smida medans järnet är varmt eller innan hemmablindheten sätter in. Det senaste är viktigast för Herr och fru Holmström har vi lärt oss.

Gårdsstädning suger i kvadrat tycker jag. Särskilt om man viktväktar och inte kan belöna sig med korv och kanelbullar.

Åh Goatback mountain!!! Vilket ställe!
Är det nyinförskaffat eller har funnits med ett tag. Det är ju idealiskt att ha något så nära Stockholm, så man bara kan pipa över på kvällen. Ser jättegulligt ut verkligen!

Anonym sa...

Getryggen är ursprungligen Magnus morföräldrars ställe som nu Magnus och hans syster delar på. Jättemysigt ställe och med en känsla av att man är låååångt ifrån stan.