maj 30, 2008

Musikjakten och Dennis student

Onsdag

(Lill-Åsa skriver) Efter sex dagar med arbetsstart klockan 07.00 såg jag sjukt mycket fram emot att få sova tills jag vaknade. Holy macaronies vad det är skönt att sova.

Klockan 13.00 hade jag en "liten" arbetsintervju i Liljeholmen. Den Lokala Transporttjänsten ska bli en egen organisation inom Kriminalvården och detta var en tjänst som transportplanerare som jag skulle söka. Eller rättare sagt sökte jag alla tjänster, men man kan säga att denna tjänst är den högsta av de tre tjänster som jag sökte. Jörgen som hade ringt mig dagen innan, för att boka intervjuen och sa att det var inte så mycket en intervju utan vi skulle bara sitta och snacka lite. SURE!!!

När jag skulle kliva in i rummet bad de mig först att vänta utanför en stund. De väntade på en gubbe som skulle vara med som aldrig dök upp. Jag tror i själva verket att de skulle psyka ner mig lite. Som tur var lider jag av aningens PMS för tillfället, så när jag väl fick komma in i rummet var jag nästan aggresiv. Det försvann dock snabbt och snart kände jag mig så här:

Arbetsintervju

Varför alla fack-gubbar var med vet jag inte. Jag är inte ens fackligt ansluten men om de ville sitta där fick de väl göra det. Jag fick sitta på kortsidan och på bilden sitter jag och viftar med en fredsflagga.

Efter intervjun skulle ju även Göran (som i vanligtvis sitter på transportexpeditionen på Kronobergshäktet) åka dit på intervju. För att han skulle kunna gå på den intervjun var jag tvungen att fylla hans plats på transportexpeditionen, och det är ju inte så kul att jobba på sin lediga dag... Som tur var hade de skickat en bil som hämtade upp mig utanför, och det var till och med Generaldirektörens bil som jag fick åka i. Jag gnuggade därför lite extra stjärtsvett på sätet innan jag klev ur.

På kvällen var det dags för Poppes show "Musikjakten" i skolan. De var jätteduktiga och vi blev verkligen positiv överaskade över allas vackra sångröster.

Vi fyra föräldrar tyckte kanske att placeringen av killarna på scenen hade kunnat vara bättre, men det är ju faktiskt lite grann av charmen i den här åldern att det är sådan ENORM skillnad på storleken. Pontus till höger hamnade här brevid Fredrik som INTE är klassens kortaste.

Vecka 22 026

Inga kvinnor, ingen gråt.

Här ser vi två av föräldrarna och en lillasyster.

Vecka 22 025

Här har vi vår mörkhyade son Pontus i mitten av bilden

Vecka 22 030

Pontus söta lillasyster Emma.

Vecka 22 031

Pontus himself, med lite av det svarta kvar i ansiktet...

Vecka 22 032

Torsdag

För 18 år sedan tog jag studenten i Tumba Gymnasium. Idag var det min gudsons tur. Så här såg vi ut för precis 18 år sedan:

Dennis och Åsa studenten -90

Jösses vad tiden går... Så här ser han ut idag. Lite större. Lite längre hår.

Vecka 22 061

Här är delar av hans famlij.

Vecka 22 034

Här är alla syskonen Falck Martinelle. Cim till höger väntar tillökning i juli. I magen finns en liten Albin.

Vecka 22 049

Mormor Gun och Ebba. I bakgrunden syns bonusmorfar Ubbe.

Vecka 22 051

Erik tycker att det är supermysigt att dra i bonusmorfars skägg.

Vecka 22 059

Erik, Ebba och Gun.

Vecka 22 054

Pappa Tommie och Dennis. Dennis fick åka Harley med Pappsingen från skolan.

Vecka 22 055

Dennis och flickvännen Saga.

Vecka 22 058

Efter studentfirande åkte jag förbi Kungens Kurva och handlade. Det ska nämligen fortsätta att vara varmt och soligt så nu har jag gjort alla måsten som tillhör det vuxna ansvarsfulla livet :)

Ikväll är Tok-Åsa ute med sitt gamla Poolia-gäng på stan och det var väl meningen att jag skulle åka dit också, men energin tog slut någonstans vid Älvsjöavfarten så jag beslutade mig för att stanna hemma. Efter att tvätten var vikt tyckte jag att jag förtjänade ett glas rosévin på ballisen. Nästan 20 grader och fötterna uppe på en pall. Nice! Nu börjar Medium...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du skulle ha tagit med dig Dunderklumpen på intervjun. Då hade du lätt krossat de andra jättarna...
Men visst fick du betalt för att jobba på din lediga dag? Känns som om du hann mycket igår. Intervju, handling och studentenuppvaktning.
Underbart många söta bebisar.
Vem är mamma och pappa till Ebba?

Väderprognosen för helgen låter ju helt underbar!! Vad roligt för er!

Vad kul att få höra live från Pontus uppträdande. Han var ju enorm denna kille bredvid Pontus.
Det slår mig än en gång hur otroligt stor Pontus är. Jag kommer själv ihåg vårat uppträdande i slutet av årskurs sex som det var igår faktiskt. Kommer till och med ihåg vad jag hade på mig. Jag kanske inte är så gammal ändå om jag kommer ihåg det så väl?

Nej, vi har brådis. Ska vara klara snart.
Puss och kram och ha en underbar helg i vårsolen!

Anonym sa...

Hejsan!
Ebbas mamma heter Cim, Dennis gravida storasyster. Ebbas pappa heter Kent.