maj 24, 2008

Hemliga rum

Igår efter jobbet möttes de båda Åsorna upp på Mälarpaviljonen vid Norr Mälarstrand. Tänk vad tokiga vi svenskar blir så fort solen visar sig. Det var knökfullt med folk överallt redan klockan 17.00.

Vi lyckades dock hitta bra platser ute på den nya pontonen.

DSC00404

Rosévin smakade fint i solen i folkvimlet.

DSC00401

Efter ett glas rosé var det dags att bege sig hemåt för att laga fredagsmiddag. På vägen träffade vi de här små dunbollar. Vill man inte bara stoppa dem i fickan och springa därifrån? Fast då skulle det ju vara synd om mamman så här dagen före mors dag. Hon fick således behålla alla sina dunbollar.

DSC00405

Medan Lill-Åsa var på jobbet åkte Pontus och Tok-Åsa in till stan för att bland annat handla presenter till hans båda bonusmödrar som fyller år med bara en dryg veckas mellanrum. Rätt snart sjönk blodsockret på mamman till en farlig nivå och vi hittade ett café på Drottninggatan som har bra pastasallader. Pontus körde mexikansk pirog. Här visar han upp sina nya vans som han precis fått.

Vecka 21 014

Och sockernivån börjar nu återgå till det normala...

Vecka 21 017

Vid Drottninggatan var det demonstration där de arga demonstranterna skrek att de ville ha ut USA ur Irak. Pontus stilla undran var varför de inte åkte till USA och skrek.

Vecka 21 021

På jobbet igår berättade någon om Hemliga rum 2008 som anordnas av Statens fastighetsverk. Ett av dessa rum är Centralposten vid Vasagatan som bara just idag är öppet för allmänheten. Snart flyttar Regeringskansliet in i de renoverade lokalerna.

Vecka 21 023

Vi hade tänkt ta oss en titt men vi var inte ensamma. Kön gick runt hela huset och det kändes lite overkill.

Vecka 21 025

Ikväll blir det räkor och vitt vin och efter det blir det Sommarkrysset. Pensionärsvarning på oss, vi vet. Tur att vi har varandra.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan.
Åh vad mysigt det ser ut nu när det börjar bli varmare och alla utecafeer (men hur stavas det) och restauranger är fulla. Inte speciellt när man vill ha plats, men ändå.

Anna, måste bara skriva en sak til dig. Kommer du ihåg att i Fredags berättade jag om dig när jag hade Vans på mig på fötterna, vinter som sommar och jag var tvungen att gå in i trappuppgångar för att värma fötterna på vintrarna. Du visste inte vad Vans var, men kolla in skorna som Pontus köpt så ser du dom där. Kul att dom fortfarande är så populära. Jag tycker dom är skitsnygga.

Tantvarning eller inte på sommarkrysset, jag måste säga att jag saknar alla dessa program, så som på spåret, så skall det låta, m.m. Vet att man kan kolla på dom via SVT, men det känns inte lika roligt.

Hoppas solen får lysa på er hela helgen.

Ha det gott.

Kram Eva

Anonym sa...

Men så härligt det ser ut!
Visst blir kroppen lycklig och pigg av sol, nästan lite busigt pigg. Vet bara hur vi mådde när vi hade regn ett tag här.

Visst träffade stor Åsa Lena i fredags? Hon sa att du såg hur fräsch ut som helst.
Men självklart svarade jag. Vi är ju syskon!!

Vi skickar alla hundra presenter till Lilla Å imorgon. Håll tummarna att de kommer fram. Fast allvarligt så känns det nästan sunt om de kommer fram någon dag efter för att öppna 200 paket på två dagar känns nästan omöjligt.

Jättefina skor Poppe! Sådana skulle jag vilja ha faktiskt.
Micke ropade på barnen igår när vi skulle äta. Barnen reagerade inte så snabbt som Micke ville. Så han la till: Skynda er mamma är hungrig. Vad kan hända då?
Oj, mamma kanske kastar ut oss från balkongen. Skynda dig Tilda...

Oh, sommarkrysset lät urmysigt. svt? Kanske det finns på nätet då? Fast vi är ju sååå mycket yngre så det kanske inte passar oss;-)

Ha en härlig söndag och morsdag!
Puss och kram

Ps Eva. Såg det, nu vet jag vad du menade!!

Anonym sa...

Hej Eva,

Ja hela Sverige lever liksom upp så fort det blir lite varmare och soligare.

Pontus var väldigt nöjd med sina vans och bytte skor direkt när han kom hem.

Ha det gott och tack för att du är så flitig läsare och kommenterare.

Åsa

Anonym sa...

Hej Anna,

Jovisst träffade jag Lena. Hon stod i tunnelbanan precis vid gångbandet till blå linjen. Jag skulle ju till Rådhuset för att möta upp Lill-Åsa för vidare färd mot Mälarpaviljongen. Oj vad hon är mysig Lena. Har nästan svårt att inte ta på henne (missförstå mig rätt...) Hon är så varm och go och omtänksam. Roligt att träffa henne verkligen.

Sommarkrysset är på TV4. Finns säkert på nätet
Ha en fortsatt skön söndagskväll.

Kram kram