februari 16, 2008

Veckan som gått

 

Måndag

Vi vaknade båda två på fel sida efter en natt med dålig sömn. Lill-Åsa gick hela dagen i någon slags känsla av att befinna sig i filmen "Svart katt vit katt" förstärkt av en massa clowner. Som besöksvakt den dagen var antingen gästerna tandlösa och fula eller elaka. Det sög verkligen i emigrationstarmen och vi surfade på jobb-sökarsidor och hittade varsitt roligt jobb i Cork. :-)

Tisdag

Sov som klubbade sälar och vaknade upp på bättre humör. Tok-Åsa åt lunch med en gammal arbetskamrat som hon inte träffat på ett par år. Han jobbar som mäklare på Södermäklarna och har nu en son som heter Harry och är 1 år. Vi åt en otroligt mumsig lunch på Grodan Sergel.
Lill-Åsa surfade på boende i Lübeck och Hamburg för fyra personer denna gång. På söndagskvällen bestämde sig nämligen Marie och Magnus för att följa med. Jätteroligt! Hon har inte hittat det perfekta boendet ännu.

Onsdag

Pontus fick tillbaka sitt prov i svensk grammatik. Han fick 101 av 104 och var väldigt stolt. Det är vi också!
Lill-Åsa tillbringade hela dagen på en rafflande mordrättegång. Jösses en sån galning. Han får garanterat livstid.

Torsdag - Alla hjärtans

1_2552609_huge

Pontus lagar, sen en tid tillbaka, middag en gång i veckan. Torsdagar brukar vara en bra dag för det eftersom han oftast har gjort klart veckans läxor då. Han hade bestämt att han ville laga tomatsoppa med pasta. Eftersom detta krockade med Alla hjärtans dag fick soppan fungera som förrätt. Till huvudrätt åt vi räkor och till efterrätt blev det pannkakor. Pontus gjorde även pannkakssmeten men det finns ingen som är så bra på att steka pannkakor som Lill-Åsa, så det fick hon göra. Vi har slutat köpa presenter och blommor på Alla hjärtans och firade bara med att äta och dricka lite godare. Så romantiska är vi :-)

P2140002

Fredag

Fredagen blev en rolig dag på jobbet för Tok-Åsa. I budgeten som är satt för henne för februari står det en nolla på antalet tänkta genomförda rekryteringar. Igår gjorde hon två! Känner sig lite nöjd faktiskt. Vid 16.00 samlades de i konferensrummet och drack vin innan helgen.
Åsorna möttes vid Slussen och åkte mot ICA för att inhandla fredagsmiddagen.
Efter middagen var det semifinal i På spåret och Hoa Hoa och Cecilia Hagen gick vidare till finalen. Precis som vi ville. Till vår stora glädje var en av resmålen Valencia! Om 27 dagar åker vi dit! Vi har nu lärt oss att arkitekten som ritat Turning Torso i Malmö och även denna coola byggnad (som vi självklart ska besöka) i Valencia, heter Santiago Calatravas.

valen3

Vädret under veckan gick hand i hand med vårt humör. Skitväder i början av veckan men gick mot sol i slutet. Som vanligt så här års är det nästan omöjligt att hålla bilarna rena. Denna hittade vi på parkeringen utanför vår port.

DSC00042-1

Denna såg Lill-Åsa i Sälen.

P2100069

Ha en skön helg!

1 kommentar:

Eric sa...

Åh vad mysigt att få läsa om hela er vecka! Tack!!

Världens största grattis till Poppe! Imponerande!! Bara 3 fel!!

Vad roligt att Pontus lagar mat själv! Jätteskojsigt! Rätt bra att lära sig innan han ska stå på egna ben. Tänk att om en 5-6 år så kanske han flyttar hemifrån... Helt sjukt.

Ni verkar ha haft en spännande arbetsvecka, mord och rekryteringar.

Jag bara älskade de sista bilderna, skrattade rakt ut!!
Man kan visst få skitiga bilar i Sverige oxå;-)

Ha en skön söndag.
Nu ska jag kika på bilderna från Sälen, missar alltid att ni lägger in bilder i fotoalbumet. Sen väntar nästa barnkalas
Kramis